foto: BackpagePix/Shutterstock/ Vida Press
Senegāla izslēdz Kaboverbi; ceturtdaļfinālā iekļūst arī Maroka
Senegālas futbolisti priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2022. gada 26. janvāris, 11:35

Senegāla izslēdz Kaboverbi; ceturtdaļfinālā iekļūst arī Maroka

Jauns.lv / LETA

Senegālas futbola izlase otrdien sasniedza Kamerūnā notiekošā Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfinālu, taču panākumu aizēnoja Sadio Manē gūtā trauma.

Senegālas futbolisti astotdaļfinālā ar 2:0 (0:0) uzvarēja Kaboverdi, kas maču noslēdza ar deviņiem spēlētājiem.

Spēles 21.minūtē pār rupju pārkāpumu pret Papi Gejē noraidīts tika Patriks Andrade, bet vēl lielākās grūtībās Kaboverde nonāca 57.minūtē, kad sarkano kartīti saņēma vārtsargs Vozinja. Kaboverdes izlases bumbu ķērājs izgājienā ārpus soda laukuma sasitās ar galvām ar Sadio Manē, kā dēļ nevarēja turpināt cīņu, taču pirms nomainīšanas viņš tika noraidīts par epizodē izdarīto pārkāpumu.

Kaboverdieši laukuma spēlētāju mainīja pret vārtsargu Mariu Rozu, kurš atzīstami iesaistījās spēlē, tomēr 63.minūtē bija spiests kapitulēt, kad pēc stūra sitiena viņu no soda laukuma dziļuma pārspēja Manē. Tiesa, priekos par gūtajiem vārtiem aizēnoja tas, ka nedaudz vēlāk Manē gūtās traumas dēļ nevarēja turpināt cīņu.

Kompensācijas laika pirmajā minūtē Manē nomainījušais Bamba Djengs panāca 2:0, noslēdzot uzbrukumu, kurā ar komandas biedru izskrēja pret vienu pretinieku aizsargu.

Senegālas pretiniece ceturtdaļfinālā trešdien noskaidrosies Mali un Ekvatoriālās Gvinejas duelī

Tikmēr Marokas futbola izlase iekļuva Kamerūnā notiekošā Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfinālā. Marokāņi astotdaļfināla duelī ar rezultātu 2:1 (1:1) uzvarēja Malāviju.

Spēles septītajā minūtē mača favorīti Maroku ar spēcīgu un tālu sitienu pārsteidza Gabadinjo Mhango, kurš izvirzīja vadībā Malāvijas izlasi. Pirmā puslaika kompensācijas laikā pēc augsta centrējuma soda laukumā visaugstāk par visiem uzlēca Jusefs En-Nesiri, kurš ar galvu raidīja bumbu mērķī - 1:1.

Otrā puslaika vidū, 70. minūtē, Ahrahs Hakimi, izpildot tālu soda sitienu, iegrieza bumbu "cietokšņa" augšējā stūrī un ar skaistu vārtu guvumu ieguva vadību marokāņiem.

Ceturtdaļfinālā Marokai pretī stāsies Kotdivuāra vai Ēģipte.

Ceturtdaļfinālā vēl iekļuvušas un savā starpā spēlēs Tunisija un Burkinafaso, kā arī Kamerūna un Gambija.

Finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Āfrikas Futbola konfederācija (CAF) ir lēmusi, ka Covid-19 izplatības dēļ tiek ierobežots līdzjutēju skaits stadionos. Mājinieces Kamerūnas mačus drīkst apmeklēt līdz 80 procentiem skatītāju no stadiona ietilpības, kamēr pārējos mačus - ne vairāk kā 60 procenti no stadiona ietilpības.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa (Āfrikas čempionāts) no 9.janvāra līdz 6.februārim notiek Kamerūnā. Meistarsacīkstēm bija jānotiek pagājušā gada vasarā, bet tās tika pārceltas uz šo ziemu un saglabājušas savu nosaukumu "2021 Africa Cup of Nations".

2019.gada Ēģiptē notikušajā finālturnīrā uzvarēja Alžīrija, kas titula mačā ar 1:0 pārspēja Senegālu.