1dienas
19stundas
26minūtes
28sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Girgensons atgriežas laukumā ar sagrāvi pret "Senators"; latviešiem Šveicē zaudējums un atcelta spēle
foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sport/ Vida Press
Zemgus Girgensons bija izlaidis piecus iepriekšējos mačus.
Hokejs

Girgensons atgriežas laukumā ar sagrāvi pret "Senators"; latviešiem Šveicē zaudējums un atcelta spēle

Jauns.lv / LETA

Pēc savainojuma izārstēšanas otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" sastāvā laukumā atgriezās Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā vienība ar 0:5 (0:3, 0:1, 0:1) viesos piekāpās Otavas "Senators".

Girgensons atgriežas laukumā ar sagrāvi pret "Sena...

Girgensons bija izlaidis piecas "Sabres" spēles, kurās klubs ir divreiz uzvarējis un ieguvis piecus punktus turnīra tabulā.

Latviešu uzbrucējs laukumā otrdienas mačā bija 11 minūtes un 25 sekundes, no kurām vienu minūti un 13 sekundes spēlēja vairākumā, bet trīs minūtes un 13 sekundes - mazākumā. Girgensons izpildīja četrus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Ar savas karjeras otro "hat trick" mājinieku sastāvā izcēlās bijušais "Sabres" uzbrucējs Tailers Eniss, bet vēl pa reizei viesu vārtsargu pārspēja Dreiks Batersons un Alekss Formentons.

Pirmo "sauso" maču šosezon aizvadīja "Senators" vārtsargs Mets Marejs, kurš tika galā ar 27 viesu metieniem.

Tikmēr sesto uzvaru pēc kārtas otrdien izcīnīja Pitsburgas "Penguins", kas bez savainotā Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera sastāvā ar 6:3 (0:0, 2:2, 4:1) savā laukumā pieveica līgas otru vājāko komandu Arizonas "Coyotes".

Divus vārtus uzvarētāju rindās guva Kriss Letangs, pa 1+2 iekrāja Sidnijs Krosbijs un Braiens Rasts, bet pa vieniem vārtiem "Penguins" rindās Brokam Makginam un Braienam Boilam.

Viesu sastāvā divi vārti un rezultatīva piespēle Nika Šmalca kontā, bet ar vienu precīzu raidījumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Kleitons Kellers.

Turnīra tabulā "Sabres" Austrumu konferencē ar 33 punktiem 42 mačos ieņem 14. vietu, kamēr Pitsburgas komanda ar 59 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

Savukārt Šveices hokeja augstākās līgas (NL) čempionāta spēlē otrdien Latvijas spēlētāju Denisa Smirnova un Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette" ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) viesos piekāpās "Bern" vienībai, kamēr Ronalda Ķēniņa komandas "Lausanne" un Ivara Punnenova "Tigers" mačs tika pārcelts.

Smirnovs laukumā bija 15 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, uzvarēja divos no 11 iemetieniem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu, kamēr Smons spēlēja sešas minūtes un 16 sekundes, galvenajos statistikas rādītājos paliekot uz nulles.

"Bern" sastāvā Latvijas uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pieteikumā nebija.

Tikmēr Covid-19 uzliesmojuma dēļ Ivara Punnenova, Oskara Lapinska, Riharda Melnalkšņa un Darela Dukura pārstāvētās Langnavas "Tigers" rindās, nenotika komandas spēle ar Ķēniņa vienību "Lausanne".

Turnīra tabulā "Servette" ar 61 punktu 41 spēlē ieņem septīto vietu, bet "Lausanne" ar 59 punktiem 38 spēlēs ir pozīciju zemāk. "Bern" atrodas desmitajā pozīcijā ar 50 punktiem 40 mačos, bet "Tigers" ar 32 izcīnītiem punktiem 41 spēlē ieņem 12.vietu 13 komandu konkurencē. Līderi ar 82 punktiem 42 mačos ir Rapersvīlas-Jonas "Lakers" hokejisti.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.