foto: AP/Scanpix
VIDEO: Balcers iemet otrajā mačā pēc kārtas, triumfējot Kalifornijas derbijā; Bļugers palīdz atspēlēties
Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers (no labās).
Hokejs
2022. gada 18. janvāris, 09:05

VIDEO: Balcers iemet otrajā mačā pēc kārtas, triumfējot Kalifornijas derbijā; Bļugers palīdz atspēlēties

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē guva vārtus, izceļoties otro maču pēc kārtas, kamēr viņa komandas biedrs Timo Maiers bija precīzs piecreiz, kaldinot Sanhosē "Sharks" uzvaru pār Losandželosas "Kings".

"Sharks" mājas spēlē bija pārāki ar 6-2 (4:1, 2:0, 0:1), bet Balcers pirmā perioda vidū guva komandas otros vārtus.

Pārējie precīzie metieni "Sharks" rindās šveicieša Maiera kontā, kurš kļuvis par pirmo spēlētāju Sanhosē kluba vēsturē, kam vienā NHL mačā izdevies gūt piecus vārtus.

Ar četrām rezultatīvām piespēlēm šajā spēlē atzīmējās Tomāšs Hertls, bet Džeims Raimers "Sharks" vārtos atvairīja 39 no 41 pretinieku metiena. "Kings" sastāvā vārtus guva Anže Kopitars un Maikijs Andersons.

Balcers laukumā bija 15 minūtes un 43 sekundes, no kurām minūti un 25 sekundes spēlēja mazākumā, trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un noslēdza spēli ar dalītu labāko lietderības koeficientu komandā +3.

Maiers kļuva par sesto spēlētāju kopš 2000. gada, kurš NHL mačā gūst piecus vārtus. Pēdējais to iespēja zviedrs Mika Zibanejads no Ņujorkas "Rangers", kurš ar pieciem vārtiem izcēlās 2020. gada 5. martā mačā pret Vašingtonas "Capitals".

Pēdējais, kurš guva sešus vārtus vienā NHL mačā bija Darils Sitlers no Toronto "Maple Leafs". Tas notika 1976. gada 7. februārī.

"Sharks" ar 44 punktiem 40 mačos NHL Rietumu konferencē ieņem astoto vietu, kamēr "Kings" ar 45 punktiem 39 mačos ir sestie.

Arī Teodors Bļugers pirmdien guva vārtus, palīdzot Pitsburgas "Penguins" viesos ar 5:3 (0:3, 2:0, 3:0) pieveikt Vegasas "Golden Knights" komandu.

Bļugers otrā perioda vidū guva savas komandas otros vārtus, panākot 2:3.

Pirmajā periodā pēc Čandlera Stīvensona, Jevgēņija Dadonova un Nikolā Ruā precīzajiem metieniem "Golden Knights" izvirzījās vadībā ar 3:0, taču pārsvaru nenoturēja un mačā piedzīvoja zaudējumu.

Divi precīzi raidījumi šajā spēlē "Penguins" uzbrucējam Džeisonam Zakeram, bet pa vienam precīzam metienam Bļugeram, Džeika Gencela un Sidnija Krosbija kontā.

Bļugers uz ledus pavadīja 13 minūtes un 16 sekundes, no tām divas minūtes un divas sekundes mazākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, izpildīja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja sešos no 11 iemetieniem un dueli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr Zemgus Girgensons savainojuma dēļ nepiedalījās spēlē, viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" ciešot zaudējumu savā laukumā.

Bufalo "Sabres" pagarinājumā piekāpās Detroitas "Red Wings" ar 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:1).

Mājinieki ar Henri Jokiharju un Džefa Skinera metieniem 50.minūtē panāca vadību ar 2:0, taču atlikušajā laikā rezultatīvāk nospēlēja viesi. Vladislavs Namestņikovs un Dilans Larkins nedaudz vairāk nekā triju minūšu laikā rezultātu izlīdzināja, bet uzvaras vārtus pagarinājuma 127.minūtē guva Larkins.

"Sabres" ar 29 punktiem 38 spēlēs ierindojas 13.vietā Austrumu konferencē, kamēr "Red Wings" ar 41 punktu 40 mačos ir devītā.