foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas handbolisti otrajā PČ kvalifikācijas mačā spēlē neizšķirti ar Luksemburgu
Citi sporta veidi
2022. gada 15. janvāris, 21:20

Latvijas handbolisti otrajā PČ kvalifikācijas mačā spēlē neizšķirti ar Luksemburgu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu handbola izlase sestdien Fēru salu galvaspilsētā Touršhavnā spēlēja neizšķirti ar Luksemburgu otrajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvija ar Luksemburgas handbolistiem nospēlēja neizšķirti ar 30:30 (18:15).

Pirmos divus vārtus spēlē guva Latvijas handbolisti, rezultatīvā periodā ilgāku laiku noturot divu - triju vārtu pārsvaru, bet pēc Daiņa Krištopāna metiena 15.minūtē panākot 9:5.

Tomēr pretinieki pamazām atspēlējās, 22.minūtē izlīdzinot rezultātu (11:11), bet pēc tam divreiz izvirzoties arī minimālā vadībā.

Puslaika beigas labāk aizvadīja latvieši, pēc 13:14 gūstot četrus vārtus pēc kārtas un uzvarot puslaiku.

35.minūtē pēc trim pēc kārtas gūtiem vārtiem luksemburgieši atkal izvirzījās vadībā ar 20:19, bet 45.minūtē panāca arī 24:21 savā labā.

Latvija atbildēja ar četriem vārtiem un pēc Elvija Borodovska rezultatīva metiena panāca vadību ar 25:24. 56.minūtē vēl viena triju vārtu sērija pēc Austra Tuminska metiena noveda pie vadības ar 29:26.

Tomēr arī šoreiz pretinieki atspēlējās, cīņai beidzoties neizšķirti - 30:30.

Latvijas izlasē ar pieciem gūtiem vārtiem izcēlās Ņikita Pančenko, pa četriem vārtiem pievienoja Egils Politers, Tuminskis un Nils Kreicbergs, bet trīs vārtus septiņos mēģinājumos guva Dainis Krištopāns.

Tikmēr Luksemburgas valstsvienības labā deviņus vārtus guva Tomijs Vircs. Sešus vārtus guva Josips Iličs, piecus - Martins Millers un četrus - Daniels Šeids.

Citās grupas spēlēs piektdien Luksemburga ar 31:26 (11:10) pārspēja Fēru salas, bet sestdien mājinieki ar 27:26 (11:13) pieveica Itāliju.

Pēc divām spēļu kārtām vadībā ar trim punktiem ir Luksemburga, pa diviem punktiem ir Fēru salām un Itālijai, bet Latvija ar vienu punktu noslēdz turnīra tabulu.

Svētdien latvieši plkst.20 sacentīsies ar Fēru salām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Atlases turnīra otrajai fāzei kvalificēsies katras no četrām grupām divas labākās vienības.

Pasaules čempionāta finālturnīrs ar 32 vienību līdzdalību notiks no 2023.gada 11. līdz 29.janvārim Polijā un Zviedrijā.

Bez mājiniecēm vieta finālturnīrā jau nodrošināta arī pasaules čempionei Dānijai.

Četras komandas nodrošinās vietu pasaules čempionātā pašreiz Slovākijā un Ungārijā notiekošajā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm Fēru salās:

vārtsargi - Edgars Kukša ("OHV Aurich", Vācija), Raitis Puriņš (ASK Zemessardze/LSPA), Artūrs Kuģis ("Varberg", Zviedrija);

laukuma spēlētāji - Ņikita Pančenko, Austris Tuminskis, Nils Miķelsons, Emīls Kurzemnieks, Nils Kreicbergs, Andis Ērmanis, Antons Šuleiko, Oskars Arājs, Egils Politers (visi - Dobeles "Tenax"), Kristers Rihards Ozols (ASK Zemessardze/LSPA), Dainis Krištopāns (Parīzes "Saint-Germain", Francija), Renārs Grebenņikovs ("Latgols"), Artūrs Meikšāns (Pelvas "Serviti", Igaunija), Elvijs Borodovskis ("TSG Habloch", Vācija), Linards Usāns ("Latgols"), Rihards Leja ("Ogre").