foto: Sintija Zandersone/LETA
Mejerim 11 punkti zaudējumā FIBA Eiropas kausa otrās kārtas spēlē
Mareks Mejeris.
Basketbols
2022. gada 13. janvāris, 20:17

Mejerim 11 punkti zaudējumā FIBA Eiropas kausa otrās kārtas spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris ceturtdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa spēlē Permā guva 11 punktus Permas "Parma" zaudējumā otrās kārtas spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Parma" savā laukumā ar 88:91 (17:24, 28:21, 23:15, 20:31) piekāpās Nīderlandes klubam Leidenas ZZ.

Mejeris laukumā pavadītajās 25 minūtēs un 17 sekundēs realizēja piecus no desmit divpunktu metieniem, kā arī vienīgo soda metienu, bet garām grozam lidoja vienīgais tālmetiens. Viņš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, kā arī beidza spēli ar +/- rādītāju -1 un komandā otru labāko efektivitātes koeficientu 19.

Mājinieku komandā rezultatīvākie ar 19 gūtajiem punktiem bija Džeremaija Hils, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, un Jevgeņijs Voronovs.

Viesu rindās lietuvietis Einars Tabutis guva 19 punktus, kā arī sakrāja piecas rezultatīvas piespēles un desmit atlēkušās bumbas, bet 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Asbjerns Midtgārds.

Pēc trim kārtām Leidenas un Permas komandām ir pa divām uzvarām, pirmo vietu ieņemot nīderlandiešiem.

Jau ziņots, ka trešdien Artūrs Strautiņš trešdien guva 12 punktus un kopā ar Redžo Emīlijas "UnaHotels" komandu svinēja uzvaru savā laukumā, ar 86:72 apspēlējot Beļģijas komandu Antverpenes "Gaiants".

Otrā J grupas spēlē Ainara Bagatska vadītā "Kyiv" savā laukumā ar 73:71 (20:16, 16:23, 14:19, 23:13) pieveica Krailsheimas "Merlins" no Vācijas.

J grupā trīs uzvaras trīs mačos ir Redžo Emīlijas komandai, divi panākumi - "Kyiv", viena uzvara - "Merlins" vienībai, bet visās trīs cīņās zaudējuši Antverpenes basketbolisti.

Pirmo kārtu "Parma" noslēdza otrajā vietā C grupā ar četrām uzvarām sešos mačos, bet "Kyiv" B grupā ieņēma pirmo vietu arī ar četriem panākumiem sešos mačos. Redžo Emīlijas "UnaHotels" D grupā ierindojās otrajā vietā ar četrām uzvarām sešās spēlēs.

FIBA Eiropas kausā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pēc viena apļa turnīra otro posmu sasniedza katras grupas divas labākās komandas. Ceturtdaļfinālā iekļūs otrās kārtas katras grupas divas labākās komandas.

FIBA Eiropas kauss ir rangā ceturtais turnīrs Vecajā kontinentā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās