Respektabli Lielbritānijas mediji apraksta vērienīgās Piņķu futbola bāzes būvniecību
Futbols
2022. gada 13. janvāris, 11:58

Respektabli Lielbritānijas mediji apraksta vērienīgās Piņķu futbola bāzes būvniecību

Jauns.lv

Trīskārtējo Latvijas Virslīgas čempionu “Riga FC” sadarbības partneri SIA “Baltic Sport Group”, attīstot sporta infrastruktūras projektu Piņķos “Baltic Sport Village”, sadarbojas ar Eiropas vadošajiem sporta būvju projektētājiem KSS, kuru vadoši arhitekti un dizaineri ir piedalījušies Liverpūles futbola kluba leģendārā “Anfield” stadiona paplašināšanā, kas ir viena no lielākajām arēnām Eiropā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

KSS līdz 2024. gadam plāno pabeigt stadionu Liverpūlē tā kopējo ietilpību palienot no 53 tūkstošiem līdz 61 000 skatītājiem, padarot to par ceturto lielāko stadionu Premjerlīgā. Nesen KSS pabeigusi jauno Lesteras “City” treniņu bāzes infrastruktūras projektu ar 180 akru ģenerālplānu un septiņām ēkām, 14 pilna izmēra treniņu laukumiem, šova laukumu ar segtu tribīni un pilna izmēra segtu laukumu.

Šobrīd KSS ar savu lielo pieredzi piedalīsies arī infrastruktūras objekta būvniecībā Latvijā.

Zīmīgi, ka par šo sadarbību raksta arī respektabli Lielbritānijas mediji, kā piemēram, alsdinernational.com un sportsvenuebussiness.com, tāpat mondostadia.com, kā arī citās valstīs. Tā tiek vērtēta pozitīvi, ņemot vērā projekta vērienu un mūsdienīgumu un atbilstību augstākajām kvalitātes prasībām.

Izstrādājot konceptuālo dizainu “Baltic Sport Village” projektam, KSS smēlušies iedvesmu tai skaitā no Krasnodaras stadiona parka Krievijā.

Pēc KSS ieskatiem, Latvija varētu kļūt par vadošo Baltijas valsti elites futbola treniņu centru un stadionu nodrošināšanā un pieejamībā, kas varētu dot arī nepieciešamo grūdienu kopējā futbola attīstībā Latvijā.

“Šie objekti nodrošina Latvijai infrastruktūru, lai turpinātu attīstīt gan pašmāju, gan ārzemju talantus. Tieši tādu projektu kā “Baltic Sport Village” attīstība ir galvenie atspēriena punkti, lai palīdzētu Latvijai sasniegt šo mērķi,” uzskata KSS.

Kā zināms, SIA “Baltic Sport Group” Piņķos attīsta un veido lielāko un modernāko privāto futbola sporta bāzi Baltijā, kuras izveidē paredzēts ieguldīt kopumā 50 miljonus eiro. Bāze ar nosaukumu “Baltic Sport Village” būs ne tikai treniņu un spēļu vieta Latvijas gan jaunajiem, gan pieredzējušiem sportistiem, bet arī sacensību un treniņnometņu iespēja ārvalstu klubu dalībniekiem.

Projekts Piņķos KSS ir pirmais objekts Austrumeiropā, tomēr kompānija ir pabeigusi vairākus starptautiskus projektus, tostarp Havrā, Francijā, stadionu Haifā, Izraēlā, kā arī projektus Slovēnijā, Beļģijā un Portugālē. “Mēs arī priecājamies, ka esam piedalījušies Ahmeda Bin Ali stadiona projektēšanā Al Raijenā, Katarā, kas nākamgad ieņems galveno vietu 2022. gada FIFA Pasaules kausa izcīņas ievaros,” norāda KSS.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās