foto: Mārtiņš Ziders
Uzmanību izmisīgi alkstošais Mairis Briedis tiek izsmiets daudzviet pasaulē
Mairis Briedis pagājušajā gadā aizvadīja tikai vienu cīņu: "Arēnā Rīgā" pārliecinoši nokautējot Kazahstānā dzimušo vācu bokseri Arturu Mannu.
Sporta zvaigznes
2022. gada 12. janvāris, 13:19

Uzmanību izmisīgi alkstošais Mairis Briedis tiek izsmiets daudzviet pasaulē

Jauns.lv

Profesionālajā boksā katra sportista prasmes ir vien neliela daļa no faktoriem, kas noteiks, cik veiksmīga izvērtīsies viņa karjera. Daudz ko izsaka kontakti, pazīšanās, stāsts, kas ir apkārt bokserim un pat valsts, kurā viņš mīt un kuru pārstāv.

Pasaule boksa kartē miniatūrajā Latvijā dzīvojošais Mairis Briedis ir visai neizdevīgs pretinieks daudziem elites bokseriem. Grūti lielajās televīzijās pārdot “Latvijas policista Maira” stāstu, lai tas piesaistītu miljonu interesi visā pasaulē, turklāt par lielu nožēlu latvietim viņš ļoti labi prot boksēties. Līdz ar to potenciālie pretinieki nelabprāt ir gatavi riskēt ar zaudējumu, kas var krietni sarežģīt turpmākos karjeras soļus, neiegūstot galvu reibinošu honorāra čeku.

Mairis Briedis trešajā raundā nokautē Arturu Mannu

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" aizstāvēja sev piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu pirmajā smagajā svara ...

gallery icon

Jādomā, ka tieši šī iemesla dēļ Mairis Briedis tik aktīvi sociālajos tīklos cenšas uzrunāt un provocēt amerikāni, sociālo tīklu personību Džeiku Polu, kurš pēdējā laikā savus ilgos treniņus cīņas sporta veidos ir sācis likt pie lietas, izejot arī ringā. Polu noteiktu nevajadzētu saukt par profesionālu cīkstoni, bet gan par labi trenētu amatieri, kurš ar savu popularitāti spēj sarīkot dažādas cīņas izrādes, kurās dalībnieki tiek pie prāva naudas žūkšņa globālās intereses dēļ.

Interesanti, ka Džeiks Pols savas piecas uzvarētās profesionālās boksa cīņas (panākumi pret bijušo basketbolistu Neitu Robinsonu un jūtūberi AnEsonGib šeit neiekļaujas) izcīnīti krūzeru svara kategorijā, kurā pasaules pirmais numurs ir tieši latvietis Mairis Briedis. Visticamāk, tieši tāpēc Mairis Briedis par varītēm cenšas tikt pamanīts ASV.

Dažādas provokācijas attiecībā pret Džeiku un viņa brāli Loganu Polu bijušas iepriekš, tomēr pēdējais video, šķiet, pārspējis visu. Ietekmīgais amerikāņu izdevums “Insider”, iesākot aprakstu par Brieža izdarīto, sāk ar vārdiem nesaprotama, pilnīgi nevajadzīga rīcība bez nekādas jēgas...

FOTO: Briedis noliek gar zemi Glovacki, kļūst par čempionu un bildina mīļoto

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" nokautēja poli Kšištofu Glovacki un savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) ...

gallery icon

Tieši tā ASV skatās uz to, ka 2020. gada “Triju Zvaigžņu balvas” ieguvējs nominācijā Latvijas gada sportists, uztetovējis sev uz kājas Džeika Pola vārdu, piebilstot, ka tieši viņš būs amerikāņa sliktā karma. Vārda “karma” tiek apspēlēts, jo tas savukārt ir viens no slavenākajiem un vislabāk pamanāmajiem Džeika tetovējumiem.

Jaunzēlandes izdevums “Stuff” Maira Brieža izdarīto nosaucis gluži vienkārši par: pasaules čempiona apkaunojošu rīcību. Neizpratnē par Maira izdarīto ir arī britu tabloīdi “The Sun”, “Mirror” un “Daily Star”. Savukārt viens no pasaulē populārākajiem izklaides izdevumiem TMZ norāda, ka Džeika Pola pārstāvji pauž lepnumu, ka pasaules čempions tetovē viņu boksera vārdu, apliecinot, ka Džeiks kļuvis par lielāko pēdējā laika atklājumu boksā. “Most Valuable Promotions” Brieža rīcību nosauc par klaunu cienīgu, tomēr izaicinājumu nenoraida.

Arī slikta reklāma ir reklāma. Nav zināms, vai tiešām Maira tetovējums ar Džeika Pola vārdu ir īsts, vai kaut kas permanents, tomēr savu latviešu bokseris laikam ir panācis, par daudzi pasaules vadošie izklaides mediji, arī ASV un Pola komandā viņš ir noteikti pamanīts, bet fakts, ka vairums šo rīcību uzskata par visai muļķīgu, varbūt nav nemaz tik būtiski.