foto: www.handball.lv
Latvijas handbolisti treniņspēlē piekāpjas Lietuvai
Latvijas handbolisti pēc uzvaras Rīgas domes kausa izcīņā pirmdien atsāka treniņus, lai sagatavotos Eiropas un pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm.
Citi sporta veidi
2022. gada 7. janvāris, 23:12

Latvijas handbolisti treniņspēlē piekāpjas Lietuvai

Jauns.lv / LETA

Latvijas handbolisti piektdien treniņspēlē Dobelē piekāpās Lietuvas valstsvienībai.

Latvija ar rezultātu 36:37 (16:18) piekāpās Lietuvas handbolistiem, kuri jau nākamnedēļ sāks dalību Eiropas čempionātā.

Mačs tika aizvadīts savādākā formātā, spēlējot četras ceturtdaļas pa 20 minūtēm. 

Septiņus vārtus Latvijas labā guva Dainis Krištopāns un Ņikita Pančenko, pa pieciem gūtiem vārtiem sakrāja Austris Tuminskis un Antons Šuleiko, bet vēl četrus vārtus guva Nils Miķelsons. Vēl pa diviem gūtiem vārtiem Nilam Kreicbergam, Oskaram Arājam, Elvijam Borovoskim, un vienus vārtus guva Emīls Kurzemnieks un Andis Ērmanis.

Tikmēr Lietuvas valstsvienībā Aidens Malašinsks ar septiņiem vārtiem bija rezultatīvākais, bet Valds Drabavičs pievienoja sešus vārtus.

Pēdējā savstarpējā mačā, kas notika Rīgas domes kausā, uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 35:34 izcīnīja Latvijas handbolisti. 

Latvijas handbolisti pēc uzvaras Rīgas domes kausa izcīņā pirmdien atsāka treniņus, lai sagatavotos Eiropas un pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm.

Jau ziņots, ka pārceltas Latvijas 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Bulgāriju, kas bija paredzētas 6.janvārī Valmierā un 9. janvārī Varnā. Spēles atceltas pēc tā, kā Bulgārijas valstsvienībā konstatēti Covid-19 gadījumi, un pagaidām nav precīza laika, kad tās tiks izspēlētas.

Savukārt Pasaules čempionāta kvalifikācijā vispirms 14. janvārī latvieši sacentīsies ar Itāliju, dienu vēlāk spēkosies ar Luksemburgu, bet 16. janvārī pēdējā spēlē tiksies ar mājiniekiem no Fēru salām.

Latvijas izlases sastāvs: vārtsargi - Edgars Kukša ("OHV Aurich", Vācija), Raitis Puriņš (ASK Zemessardze/LSPA), Artūrs Kuģis ("Varberg", Zviedrija); laukuma spēlētāji - Ņikita Pančenko, Austris Tuminskis, Nils Miķelsons, Ričards Juzups, Emīls Kurzemnieks, Nils Kreicbergs, Andis Ērmanis, Antons Šuleiko, Oskars Arājs, Egils Politers (visi - Dobeles "Tenax"), Māris Veršakovs ("Pallamano Secchia", Itālija), Kristers Rihards Ozols (ASK Zemessardze/LSPA), Dainis Krištopāns (Parīzes "Saint-Germain", Francija), Renārs Grebenņikovs ("Latgols"), Artūrs Meikšāns (Pelvas "Serviti", Igaunija), Ingars Dude ("Limonges", Francija), Elvijs Borodovskis ("TSG Habloch", Vācija), Linards Usāns ("Latgols"), Rihards Leja ("Ogre").