Hokejs
2021. gada 30. decembris, 20:45

"Dinamo" KHL svin uzvaru Ņižņijnovgorodā

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien Ņižņijnovgorodā gadu noslēdza ar uzvaru pagarinājumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Dinamo" triju viesu spēļu sēriju uzsāka ar uzvaru pār "Torpedo" ar 4:3 (2:1, 1:2, 0:0, 1:0).

Rīdzinieku labā vārtus guva Gints Meija, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Karsums un Patriks Ozols.

Pārbagāta notikumiem bija septītā minūte. Vispirms pēc Mārtiņa Karsuma spēka paņēmiena neitrālajā zonā savainojumu guva mājinieks Mihails Orlovs, kurš bija spiests atstāt laukumu, spēlē neatgriežoties.

Deviņas sekundes vēlāk "Torpedo" izvirzījās vadībā. Jūliuss Hudāčeks pēc Damira Žafjarova uzmetiena uz vārtiem tai pieskārās ar ķērājcimdu, taču ripu vārtos ar tenisista cienīgu sitienu iedabūja Kenijs Agostino - 1:0 "Torpedo" labā.

34 sekundes vēlāk pēc Metjū Lorito piespēles rīdzinieki rezultātu izlīdzināja ātrā uzbrukumā divatā pret vienu aizsargu. Pēc Filipa Bunča piespēles ripu vārtos raidīja Meija, gūdams savus piektos vārtus sezonā, - 1:1.

Rīgas "Dinamo" gada pēdējā spēlē viesojas pie Sanda Ozoliņa un Ņižņijnovgorodas "Torpedo"

2021-12-30 16:30
Noteikti pēc punktiem

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 2021./2022. gada sezonas 43. maču aizvadīs viesos pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur par galvenā trenera palīgu strādā leģendārais Latvijas hokejists Sandis Ozoliņš. Mača sākums 18:00. Portāls Jauns.lv piedāvā teksta tiešraidē sekot līdz notiekošajam laukumā, sociālajos tīklos un komandas iekšienē.

Rīgas "Dinamo" pēc divām uzvarām, vispirms ar 3:2 pagarinājumā pieveicot Maskavas apgabala "Vitjaz" vienību, bet pēc tam ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā - arī Pekinas "Kuņluņ Red Star", savā laukumā ar 3:4 pagarinājumā zaudēja Omskas "Avangard".

Ņižņijnovgorodas vienība pēdējās divās aizvadītajās spēlēs ir zaudējusi Maskavas vienībām - viesos ar 3:6 "Dinamo" un mājās ar 1:3 - "Spartak".

Abas komandas šosezon trīsreiz jau ir tikušās, Rīgā uzvaru ar 2:1 izcīnot mājiniekiem, Ņižņijnovgorodā "Dinamo" svinot uzvaru pēcspēles metienos ar 4:3, bet decembra vidū Rīgā ar 3:1 uzvarot "Torpedo" hokejistiem.

KHL ietvaros abas komandas ir tikušās 38 reizes, kurās rīdziniekiem izdevies tikt pie uzvarām 16 mačos, taču tikai septiņos no tiem - pamatlaikā.

Turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 35 punktiem 42 spēlēs ieņem pēdējo vietu Rietumu grupā, bet "Torpedo" ierindojas devītajā vietā ar 46 punktiem 43 mačos.

Šajā izbraukumā "Dinamo" komandā devās 22 hokejisti - trīs vārtsargi, seši aizsargi un 13 uzbrucēji.

Komandas galvenā trenera Vladimira Krikunova un viņa palīgu rīcībā būs šādi spēlētāji: vārtsargi - Jūliuss Hudāčeks, Ēriks Vītols un Vladislavs Gross; aizsargi - Ralfs Freibergs, Patriks Ozols, Džordons Soutorns, Kristaps Zīle, Kārlis Čukste un Miks Tumānovs; uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Hanters Šinkaruks, Mārtiņš Karsums, Rūdolfs Červenijs, Metjū Lorito, Nikolajs Jeļisejevs, Jere Karjalainens, Lukāšs Radils, Filips Buncis, Jānis Švanenbergs, Gints Meija, Emīls Puarjē un Edgars Kulda.

Rīgas "Dinamo" trešdien izbraukumā devās bez deviņiem spēlētājiem. Tie ir:  Peters Tīvola, Nerijus Ališausks, Gunārs Skvorcovs, Aleksandrs Protapovičs, Rīss Skārlets, Daniels Bērziņš, Arsēns Hisamutdinovs, Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis.

Pēc šīs spēles "Dinamo" aizvadīs vēl divas izbraukuma spēles, pirmajā no tām 3. janvārī tiekoties ar Nursultanas "Baris", bet 5. janvārī - ar Ufas "Salavat Julajev".

Vladimiram Krikunovam galvenā trenera amatā asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

2021-12-30 17:50
"Dinamo" sastāvs:
2021-12-30 17:55
"Torpedo" sastāvs
2021-12-30 17:58
Retro noskaņās

"Torpedo" šo spēli aizvadīs īpašās retro formās, arī spēles programmiņa izgatavota uz īpaša papīra un atgādina laikus pirms apmēram pus gadsimta. 

"Nagornij" arēnas foajē līdzjutējus izklaidē Salatētis un Sniegbaltīte, taču Covid–19 ierobežojumu dēļ skatītāji nav daudz. Ņižņijnovgoroda ir viena no tām Krievijas arēnām, kur pilnas tribīnes rada unikālu hokeja atmosfēru. 

2021-12-30 18:02
Spēle sākusies

"Dinamo" vārtos atkal Jūliuss Hudāčeks, kuram ne pārāk veiksmīgs bija iepriekšējās spēles trešais periods. 

2021-12-30 18:05
2. minūte

"Torpedo" spēli sāk ar ilgu uzbrukumu un skaļu atbalstu tribīnēs. 

2021-12-30 18:06
3. minūte

Pirmā rīdzinieku atbilde, Lorito metienu tver Tihomirovs. 

2021-12-30 18:07
Noraidījums "Dinamo"

4. minūte. Par turēšanu noraidīts Červenijs.

"Torpedo" ir 14. vairākuma realizācija līgā. 

2021-12-30 18:10
6. minūte

"Dinamo"pilnā sastāvā, neļaujot mājiniekiem vairākumā izveidot nevienu bīstamu momentu. 

2021-12-30 18:13
7. minūte

Pec Karsuma spēka paņēmiena Orlovs atsitas pret laukuma apmali. Savainojums izskatās nopeitns, aizsargs dodas uz ģērbtuvēm. 

Rādīt vairāk

Drīz pēc tam vēl viens līdzīgs uzbrukums padevās Jerem Karjalainenam un Rūdolfam Červenijam, kurš nespēja pārspēt mājinieku vārtsargu Andreju Tihomirovu.

Perioda otrajā pusē rīdziniekiem bija iespēja divreiz spēlēt vairākumā. Pirmo iespēju "dinamieši" izniekoja, bet otro, kad uz sodīto soliņa sēdēja Žafjarovs, izmantoja 12 sekunžu laikā.

Dodamies uz vārtiem pēc Nikolaja Jeļisejeva uzmetiena uz vārtiem, pie ripas tika Dārziņš, raidot to vārtsargam starp kājsargiem - 2:1 "Dinamo" labā.

18.minūtē vēl vienu iespēju gūt vārtus no vārtu priekšas neizmantoja Patriks Ozols.

Pirmais periods pagāja ar rīdzinieku pārsvaru, bet otro daudz labāk sāka "Torpedo".

Pēc Edgara Kuldas pārkāpuma pret Endiju Mīlu vairākumā 23.minūtē savus otros vārtus mačā guva Agostino, arī šoreiz trāpīdams vārtos no gaisa - 2:2.

Minūti un 59 sekundes vēlāk precīzi no kreisās laukuma apmales vārtu tālajā stūrī ar vieglu, bet trāpīgu metienu trāpīja Iļja Fedotovs - 3:2 "Torpedo" labā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tūlīt pēc tam rīdzinieki palika piecu aizsargu sastāvā, jo sadursmē cieta Kārlis Čukste, kurš bija spiests pamest laukumu.

Spēlei aizritot interesantā un aizraujošā cīņā un abām pusēm izniekojot lieliskus vārtu gūšanas momentus, neizšķirtu ar vieglu, bet precīzu metienu no zonas vidus vārtu kreisajā stūrī panāca Karsums - 3:3. Rezultatīva piespēle tika Ozolam.

Trešajā periodā vairākas reizes viesus glāba Hudāčeks. 56.minūtē pustukšos vārtos netrāpīja Kirils Urakovs.
Pēdējā minūtē labs vārtu gūšanas moments bija Karsumam, kurš ceturtdien savu līgā gūto punktu skaitu palielināja līdz 299 (147+152), taču rezultāts nemainījās, un komandām bija jāspēlē papildlaiks.

Izšķirošais izrādījās aizsarga Ozola reids pa labo laukuma pusi, kas minūti un 58 sekundes pēc papildlaika sākuma beidzās ar uzvaras vārtiem. Ozols ieslidoja zonā, meta pa vārtiem, ripa, kura bija mērķēta vārtu tālajā stūrī, trāpīja pa aizsarga kāju un atlēca pie Ozola, kurš nekavējoties otrreiz meta pa vārtiem, trāpot to tuvajā stūrī, ko, reaģējot uz metienu tālajā stūrī bija atstājis Tihomirovs - 4:3.

"Gribējām labi nospēlēt gada pēdējo spēli. Puiši centās un, ja arī vairs nevar iekļūt "play-off" turnīrā, tad ļoti gribēja uzvarēt pēdējā gada spēlē. Mums ļoti labi vārtos nospēlēja Hudāčeks," komentārā vietējam žurnālistam televīzijas pārraidē pēc mača teica rīdzinieku galvenais treneris Vladimirs Krikunovs.

"Diez vai vairs ir iespējas tikt Gagarina kausa izcīņā, taču spēlētāji ir malači un cenšas, izliekas pilnībā," uz jautājumu, vai komanda ir zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, par kurām cīnās "Torpedo", atbildēja treneris.

Viņš pēcspēles preses konferencē atgādināja, ka "Dinamo" palicis ierobežots spēlētāju loks, turklāt ceturtdien traumas guva vēl divi spēlētāji. Tieši ierobežoto spēlētāju resursu dēļ "Dinamo" spēlēja kā otrais numurs - no aizsardzības.

"Mums ir savainoti spēlētāji. Droši vien uzkrājas nogurums, un viens dabū traumu, otrs, trešais... Šodien arī divus hokejistus zaudējām savainojumu dēļ," robus sastāvā komentēja treneris.

Ar gandarījumu Krikunovs atzīmēja, ka komandai ir parādījusies spēle un "mēs sākam labāk slidot un labāk saspēlējamies".

Mēnesi ilgs pārtraukums līgā būs olimpisko spēļu laikā.
"Mūsu rindās ir daudz Latvijas izlases spēlētāju. NHL hokejisti nebrauc uz olimpiskajām spēlēm. Tāpēc lielākā daļa mūsu vienības Latvijas spēlētāju visticamāk aizstāvēs izlases krāsas.

Piedevām visdrīzāk arī Rīss Skārlets spēlēs Kanādas izlases rindās. Varbūt vēl kādu no somu spēlētājiem izsauks uz izlasi," prognozē Krikunovs, liekot saprast, ka pārtraukumā "atliks gatavot tikai tos, kas paliks pāri" un uz lielāku komandas saspēlētību atlikušajos piecos mačos pēc izlases atgriešanās no Pekinas diez vai var cerēt.

Turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 37 punktiem 43 spēlēs pakāpās uz priekšpēdējo vietu Rietumu grupā, bet "Torpedo" ierindojas devītajā vietā ar 47 punktiem 44 mačos. 37 punkti ir arī Maskavas apgabala "Vitjaz", kas ceturtdien izbraukumā tiekas ar Jāņa Jaka pārstāvēto "Soči" vienību.

Pirms ceturtdienas mača Rīgas "Dinamo" pēc divām uzvarām, vispirms ar 3:2 pagarinājumā pieveicot Maskavas apgabala "Vitjaz" vienību, bet pēc tam ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā - arī Pekinas "Kuņluņ Red Star", savā laukumā ar 3:4 pagarinājumā zaudēja Omskas "Avangard".

Ņižņijnovgorodas vienība pēdējās divās aizvadītajās spēlēs bija zaudējusi Maskavas vienībām - viesos ar 3:6 "Dinamo" un mājās ar 1:3 - "Spartak".

Abas komandas šosezon trīsreiz jau bija tikušās, Rīgā uzvaru ar 2:1 izcīnot mājiniekiem, Ņižņijnovgorodā "Dinamo" svinot uzvaru pēcspēles metienos ar 4:3, bet decembra vidū Rīgā ar 3:1 uzvarot "Torpedo" hokejistiem.

KHL ietvaros abas komandas līdz šim bija tikušās 38 reizes, kurās rīdziniekiem izdevās tikt pie uzvarām 16 mačos, taču tikai septiņos no tiem - pamatlaikā.

Šajā izbraukumā "Dinamo" komandā devās 22 hokejisti - trīs vārtsargi, seši aizsargi un 13 uzbrucēji.

Komandas galvenā trenera Vladimira Krikunova un viņa palīgu rīcībā būs šādi spēlētāji: vārtsargi - Jūliuss Hudāčeks, Ēriks Vītols un Vladislavs Gross; aizsargi - Ralfs Freibergs, Patriks Ozols, Džordons Soutorns, Kristaps Zīle, Kārlis Čukste un Miks Tumānovs; uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Hanters Šinkaruks, Mārtiņš Karsums, Rūdolfs Červenijs, Metjū Lorito, Nikolajs Jeļisejevs, Jere Karjalainens, Lukāšs Radils, Filips Buncis, Jānis Švanenbergs, Gints Meija, Emīls Puarjē un Edgars Kulda.
Rīgas "Dinamo" trešdien izbraukumā devās bez deviņiem spēlētājiem. Tie ir:  Peters Tīvola, Nerijus Ališausks, Gunārs Skvorcovs, Aleksandrs Protapovičs, Rīss Skārlets, Daniels Bērziņš, Arsēns Hisamutdinovs, Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis.

Pēc šīs spēles "Dinamo" aizvadīs vēl divas izbraukuma spēles, 3.janvārī tiekoties ar Nursultanas "Baris", bet 5.janvārī - ar Ufas "Salavat Julajev".

Vladimiram Krikunovam galvenā trenera amatā asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.
Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.