foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix
VIDEO: pasaules visu laiku labākais slidojums un pikants izģērbšanās šovs - ar vērienu aizvadīts Krievijas čempionāts daiļslidošanā
Jeļizavetas Tuktamiševs izšģērbšanās priekšnesumi vieni brīdi kļuva pat par trendu daiļslidotāju vidū visā pasaulē.
Citi sporta veidi
2021. gada 28. decembris, 12:45

VIDEO: pasaules visu laiku labākais slidojums un pikants izģērbšanās šovs - ar vērienu aizvadīts Krievijas čempionāts daiļslidošanā

Jauns.lv

Kristiešu Ziemassvētku brīvdienās Sanktpēterburgā tika aizvadīts ilgi gaidītais Krievijas čempionāts daiļslidošanā, pēc kura noteica dalībnieces janvārī Tallinā gaidāmajam Eiropas čempionātam daiļslidošanā – pārsteigumu netrūka.

Pēdējos gados sieviešu daiļslidošanā Krievija kļuvusi par izteiktu pasaules flagmani, ko apliecina Krievijas olimpisko sportistu Alīna Zagitovas un Jevgeņijas Medvedevas dubultuzvara Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, Annas Ščerbakovas, Jeļizavetas Tuktamiševas un Aleksandras Trusovas trīskārša uzvara šī gada pasaules čempionātā, Aļonas Kostornajas, Sčerbakovas un Trusovas trīskārša uzvara 2020. gada Eiropas čempionātā un neskaitāmi citi līdzvērtīgi panākumi. Pieminēšanas vērts ir arī fakts, ka desmit oficiāli apstiprināto visu laiku augstāko rezultātu vidū ir astoņas Krievijas sportistes, bet pirmā 15 gadus vecā Kamila Valijeva.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon
71

Tieši Valijeva Sanktpēterburgā kļuva par čempioni, sasniedzot visu laiku augstākos rezultātus, gan īsajā programmā (90,38), gan izvēles programmā (193,10), gan summā (283,48) – par teju 11 punktiem uzlabojot pašai piederošo pasaules augstāko rezultātu summā. Taisnības labad gan jāmin, ka par oficiālu rekordu tas netiks pasludināts, jo nacionālie čempionāti neatbilst starptautisku augstākā līmeņa sacensību kritērijiem, tomēr jau tagad neskaitāmi daiļslidošanas eksperti ir droši, ka 15 gadus vecā meitene atvedīs medaļas ne vien no Tallinas, bet arī no februārī gaidāmajām Pekinas olimpiskajām spēlēm.

foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix
15 gadus vecā Kamilla Vailjeva pašlaik tiek uzskatīta par galveno pretendenti uz Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļu.

Krievijas čempionātā Valijeva apsteidza divus gadus vecākās Trusovu un Ščerbakovu – tieši šis trio arī nopelnīja tiesības pārstāvēt Krieviju Eiropas čempionātā. Tikmēr ceturtajā vietā palika vēl viens topošais supertalants - 14 gadus vecā Adēlija Petrosjana. Interesanti, ka viss šis kvartets ir gruzīņu, armēņu un krievu izcelsmes daiļslidošanas speciālistes Eteri Tutberidzes audzēknes. Tāpat pie izcilās treneres savas prasmes apguva arī Phjončhanas spēļu medaļnieces Zagitova (šobrīd 19 gadi) un Medvedeva (šobrīd 22 gadi), kuras, redzot jaunās paaudzes straujo progresu, ir atgājušas malā no profesionālā sporta, pievēršoties daiļslidošanas komerciālajiem priekšnesumiem.

Tomēr Krievijas čempionātā, iespējams, uzmanību visvairāk piesaistījušais mirklis bija 25 gadus vecās Tuktamiševas paraugdemonstrējumu priekšnesums. Šarmantā udmurtiete, kā jau ierasts, sarīkoja īstu šovu, kas radīja milzu sajūsmu skatītājos. Jeļizaveta priekšnesumu sāka ar pīrādziņu aizvešanu televīzijas komentētājiem, bet noslēdza ar savu pēdējo gadu firmas zīmi – izģērbšanos uz ledus. Tas viss notika Britnijas Spīrsas dziesmas “Toxic” pavadījumā, kad sportiste bija tērpa stjuartes kostīmā – gluži kā autentiskajā skaņdarba videoklipā.

Žūriju gan iepriekš redzētais no Tuktamiševas pārāk nesajūsmināja, un viņa tika ierindota viena septītajā vietā, kas vēlāk tika pielīdzināta ar rezervistes lomu pirms Eiropas čempionāta, no kā izriet gaužām niecīgas izredzes ne vien doties uz Tallinu, bet arī uz Pekinas olimpiskajām spēlēm.