foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix
"Amur" pēc 14 gadu pārtraukuma savā laukumā pieveic SKA hokejistus
"Amur" hokejisti.
Hokejs
2021. gada 27. decembris, 15:50

"Amur" pēc 14 gadu pārtraukuma savā laukumā pieveic SKA hokejistus

Jauns.lv / LETA

Pēc 14 gadu pārtraukuma pie uzvaras savā laukumā pret Sanktpēterburgas SKA hokejistiem pirmdien tika Habarovskas "Amur", kas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā bija pārāka ar 3:2 (1:1, 0:1, 2:0).

Pēdējo reizi "Amur" hokejisti savā laukumā SKA bija pieveikuši vēl pirms KHL izveides - 2007. gadā Krievijas superlīgas ietvaros.

Rezultātu spēles 18. minūtē vairākumā atklāja SKA uzbrucējs Andrejs Kuzmenko, ur ko mājinieki atbildēja pēc nepilnām divām minūtēm, kad precīzs metiens padevās bijušajam Rīgas "Dinamo" uzbrucējam Gļebam Zirjanovam.

Otrajā trešdaļā Antons Burdasovs vairākumā vēlreiz vadībā izvirzīja SKA, taču mājinieki prata atspēlēties - 54. un 55. minūtē precīzi metieni padevās Aleksandram Gorškovam un Sergejam Tereščenko.

"Amur" ar 40 izcīnītiem punktiem 45 mačos ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr SKA ar 60 punktiem 43 spēlēs ir pirmā Rietumu konferencē.

Iepriekš pirmdien zaudējumu KHL mačā piedzīvoja Latvijas uzbrucēju Mika Indraša un Riharda Bukarta pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" vienība, kas savā laukumā ar 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) atzina Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandas pārākumu.

Indrašis laukumā pavadīja 17 minūtes un septiņas sekundes, metienus vārtu rāmī neizpildīja, veica vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienīgajā iemetienā un nopelnīja divas soda minūtes. Savukārt Bukarts savainojuma dēļ spēlē nepiedalījās.

Uzvarētāju labā vārtus guva Vjačeslavs Ļeščenko, Mihails Sidorovs, Jevgēņijs Mitjahins un Marats Hairuļins, bet Latvijas speciālista Leonīda Tambijeva trenētās "Admiral" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Vjačeslavs Ušeņins un Dmitrijs Sajustovs.

"Admiral" rēķinā pēc 43 spēlēm ir 27 punkti un 11.vieta Austrumu konferencē, bet "Ņeftehimik" ar 44 punktiem ieņem septīto vietu.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 56 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.