Porziņģis: "Daudzi fani nebija laimīgi, ka mani nodraftēja!"
Kristaps Porziņģis sola Ņujorkas "Knicks" līdzjutējiem pierādīt savu lietderību.
Basketbols

Porziņģis: "Daudzi fani nebija laimīgi, ka mani nodraftēja!"

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, kuru ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2015. gada draftā ar 4. numuru izvēlējās Ņujorkas "Knicks" vienība, ir gatavs ar darbu iegūt kluba līdzjutēju atzinību.

Porziņģis: "Daudzi fani nebija laimīgi, ka mani no...

Drafta ceremonijā, kad Ņujorkas klubs izvēlējās un nosauca Porziņģa vārdu, daži "Knicks" līdzjutēji, kuri atradās "Barclays Center" arēnā viņu sagaidīja ar ūjināšanu, vēsta laikraksts "NY Post". Šāda fanu attieksme jau bija gaidāma, jo viņi allaž kluba izvēli sākotnēji uztver negatīvi.

Porziņģis tam bija gatavs un viņu šāda rīcība nav pārsteigusi. "Daudzi fani nebija laimīgi, ka mani nodraftēja, tāpēc man jādara viss, kas ir manās rokās, lai šo ūjināšanu pārvērstu par aplausiem. Bet pagaidām es nevaru [līdzjutēju attieksmi] iespaidot," citēts Porziņģis.

Viņš vēlreiz uzsvēra, ka ir nokļuvis Ņujorkas komandā. "Es gribēju būt par šīs organizācijas daļu. Līdzjutēji dažreiz mēdz būt skarbi, bet tā Ņujorkā notiek un esmu tam gatavs," piebilda 19 gadus vecais latvietis.

Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons savukārt norādīja, ka viņaprāt līdzjutējiem patiks komandas jaunieguvums. "Publikas reakcija bija gaidāma un Ņujorkā ar to ir jārēķinās, taču viņš [Porziņģis] bija tam gatavs. Viņš ir ļoti inteliģents. Viņam būs jācīnās, taču viņš ir gatavs sevi pierādīt," sacīja Džeksons.

"Knicks" prezidents atzina, ka nodraftējot Porziņģi, klubs ir izvēlējies arī zināmu risku, taču visi ir pārliecināti, ka šīs izvēles augļi būs vēl lielāki. Džeksons arī norādīja, ka būs svarīgi kā Porziņģis spēlēs aizsardzībā, jo treneri attiecībā pret jaunajiem spēlētājiem šim faktoram pievērš ļoti lielu uzmanību. "Tas ir liels jautājums, kā šis jaunais vīrietis pielāgosies un spēlēs aizsardzībā. Mēs saprotam, ka tam, iespējams, būs nepieciešams gads, bet viņš ir gatavs strādāt," atzina Džeksons.

Jau ziņots, ka pirms drafta Porziņģim tika prognozēts 5. vai 6.numurs. Latvijas basketbolists pirms drafta intervijās pauda viedokli, ka "Knicks" ir labākā organizācija līgā. Porziņģis uzreiz pēc "Knicks" izvēles intervijā sacīja, ka spēlēt Ņujorkas komandā ir bijis viņa sapnis. Pirms latvieša draftā pirmos trīs spēlētājus izvēlējās trīs ASV basketbolistus.

Minesotas "Timberwolves" ar 1.numuru izvēlējās centra pozīcijas spēlētāju Karlu Entoniju Tounsu no "Kentucky" universitātes, kā nākamo Losandželosas "Lakers" izvēlējās saspēles vadītāju Diandželo Raselu no "Ohio State" koledžas, bet Filadelfijas "76ers" ar 3.numuru izvēlējās centra pozīcijas spēlētāju Džahilu Okaforu no "Duke" universitātes.

19 gadus jaunais liepājnieks šosezon spēlēja Spānijas klubā Seviljas "Baloncesto", kurā pavadīja četrus gadus. Spānijas čempionātā Porziņģis šosezon 34 spēlēs vidēji mačā laukumā pavadīja 22 minūtes, guva 10,7 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

2,16 metrus augumā raženo Porziņģi šosezon atzina par Eiropas kausa izcīņas labāko gados jauno spēlētāju jeb "Uzlecošo zvaigzni". Viņš turnīrā piedalījās 16 spēlēs, laukumā vidēji pavadīja 21 minūti, kurās vidēji guva 11,6 punktus, izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu un bloķēja 1,2 metienus.

NBA draftā no latviešu basketbolistiem pirmais tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gadā ar 11.numuru izvēlējas Goldensteitas "Warriors". 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas "Pacers" izvēlējās Dāvi Bertānu, taču tiesības uz spēlētāju maiņas darījuma ceļā nonāca pie Sanantonio "Spurs" komandas. 2013.gadā ar pēdējo jeb 60.numuru Memfisas "Grizzlies" izvēlājās Jāni Timmu.

2013.gada Eiropas čempionātā U-18 junioriem Latvijas izlase ieguva 4.vietu. Porziņģis bija viens no komandas līderiem un tika iekļauts turnīra simboliskajā pieciniekā.

"Knicks" fani sarūgtināti par latvieša izvēlēšanos NBA draftā - video:

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru, nonākot Ņujorkas "Knicks" kluba aizgādībā. Tādejādi Porziņģis kļuvis par visu laiku visaugstāk NBA draftēto latviešu basketbolistu.

NBA draftā Ņujorkas "Knicks" ar ceturto numuru izvēlas Kristapu Porziņģi

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru, nonākot Ņujorkas "Knicks" kluba ...

BNS / Foto: EPA/LETA