foto: AFP/Scanpix
Emanuels Džinobili nominēts uzņemšanai NBA Slavas zālē
Emanuels Džinobili.
Basketbols
2021. gada 22. decembris, 15:37

Emanuels Džinobili nominēts uzņemšanai NBA Slavas zālē

Jauns.lv / LETA

Argentīnas basketbola leģenda Emanuels Džinobili pirmo reizi nominēts uzņemšanai Džeimsa Neismita vārdā nosauktajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Slavas zālē 2022.gadā, otrdien vēsta ESPN.

44 gadu vecais Džinobili ar Sanantonio "Spurs" četras reizes kļuva par NBA čempionu, bet 2018. gada augustā argentīnietis nolēma likt punktu spēlētāja karjerai. Divās pēdējās sezonās "Spurs" rindās kopā ar argentīnieti spēlēja arī Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.

Džinobili "Spurs" vienību pārstāvēja kopš 2002.gada.

Argentīnietis ir divkārtējs NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks, kā arī 2008.gadā viņš tika atzīts par līgas labāko rezervistu. Savas karjeras laikā Džinobili bija stabila "Spurs" sastāva vērtība, par NBA čempionu viņam kļūstot 2003., 2005., 2007. un 2014. gadā.

Titulētais argentīnietis visu savu NBA karjeru aizvadīja tikai "Spurs" rindās, regulārajā čempionātā nospēlējot 1057 spēles un piedaloties 218 "play-off" mačos. NBA karjerā viņš pamatturnīrā vidēji guva 13,3 punktus spēlē, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas un atdeva 3,8 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas spēlēs viņam vidēji 14 punkti, četras atlēkušās bumbas un 3,8 rezultatīvas piespēles mačā.

Džinobili ir arī 2004. gada olimpisko spēļu čempions Argentīnas izlases rindās un 2008. gada spēļu bronzas medaļas ieguvējs. Tāpat ar Argentīnas valstsvienību viņš 2002. gadā izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionātā.

Šosezon Džinobili atgriezās "Spurs" vienībā kā padomdevējs, koncentrējoties uz spēlētājiem un pievēršoties to attīstībai "laukumā" un ārpus tā.

Pirmo reizi iekļūšanai Slavas zālē nominēti arī Toms Čemberss, kurš četras reizes piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē, un Lindsija Veilena, kura ir četrkārtēja Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempione.

Bez tam iekļaušanai Slavas zālē atkārtoti nominēti arī šādi kandidāti: Detroitas "Pistons" spēlētāji Čonsijs Bilapss un Ričards Hemiltons, 2011. gada NBA čempions Dalasas "Mavericks" rindās Šons Merions, Tims Hārdevejs, kurš ir Kristapa Porziņģa komandas biedra Tima Hārdeveja juniora tēvs, NBA īsākais spēlētājs līgas vēsturē Magsijs Bougss, viens no sešiem spēlētājiem, kuri pārsnieguši 10 000 rezultatīvu piespēļu robežu, Marks Džeksons, divkārtējā ASV studentu čempionāta (NCAA) uzvarētāja Svina Keša, Krievijas rindās olimpisko bronzas medaļu un Eiropas sudrabu sasniegusī amerikāniete Bekija Hemona, treneris Džordžs Karls, kurš ar 1175 uzvarām ir NBA sestais visu laiku uzvarām bagātākais treneris, un Bobs Haginss, kurš ir viens no sešiem ASV koledžu čempionātā 900 uzvaras sasniegušajiem treneriem.

Slavas zālē iekļauto vārdi tiks nosaukti NCAA vīriešu čempionāta finālčetrinieka turnīra laikā 2022. gada aprīļa sākumā, bet Slavas zālē basketbolisti tiks iekļauti no 2022. gada 9. līdz 10. septembrim.