foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Audi vai drīzāk īsts tanks? 17 gadus vecu basketbolisti jau dēvē par nākamo Šakilu O'Nīlu
Audi Kruka ir nobriedusi kļūt par profesionālu basketbolisti.
Basketbols
2021. gada 20. decembris, 16:58

VIDEO: Audi vai drīzāk īsts tanks? 17 gadus vecu basketbolisti jau dēvē par nākamo Šakilu O'Nīlu

Jauns.lv

Pēdējās nedēļās Ziemeļamerikas medijus pārpildījuši video ar kādas tikko 17. dzimšanas dienu nosvinējušās jaunās basketbolists Audi Krukas spēļu fragmentiem. Viesbiežāk lietotais salīdzinājums šajā sakarā bijis – aug nākamais Šakils O’Nīls.

Runājot par basketbolu un ieraugot milzīgu spēka un auguma pārsvaru pār saviem oponentiem, tradicionāli tiek salīdzināts ar Šakilu O'Nīlu. Viens no visu laiku spēcīgākajiem Nacionālās basketbola asociācijas spēlētājiem atstājis pamatīgus nospiedumus šī sporta veida vēsturē. Daudzi gan neatceras, ka karjeras sākumā Šaks bija ne vien liels un spēcīgs, bet arī neticami ātrs, atlētisks un tehnisks spēlētājs - īsi sakot, apbrīnojama daudzpusība.

13. decembrī savu 17. dzimšanas dienu nosvinēja Bīskapa Garigana vidusskolas "Golden Bears" komandas centra spēlētāja Audi Kruka, par kuru jau no 15 gadu vecuma interesējas daudzas no elites augstskolām ASV. Viņa ir viena no visaugstāk vērtētajām spēlētājām, kas savu NCAA karjeru varētu uzsākt 2023. gadā.

Audi savos 17 gados jau ir izstiepusies līdz 191 centimetra augumam turklāt apveltīta ar milzīgu ķermaņa masu, kas uz pretinieču fona ļauj dominēt groza apakšā. Neraugoties uz savu raženo augumu, Kruka ir gana kustīga un apveltīta lielisku spēles izpratni.

11 klases skolniece palīdzējusi savai vidusskolas komandai "Top of Iowa" konferences sacensībās ar vidēji vairāk nekā 20 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem. Turklāt pēdējā laikā basketboliste savu arsenālu papildinājusi arī ar tālmetienu, ko spēja realizēt ar gana labu procentu.

Par Audi Kruku jau tagad interesi izrāda Mičiganas, Aiovas, Kanzasas, Viskonsīnas, Misisipi, Ilinoias, Merilendas un daudzas citas univeristātes. Vairākās no tām jaunā basketboliste jau paviesojusies un izbauda šo rekrutēšanas procesu.

Arī Audi Krukas vecāki spēlējuši basketbolu, tāpēc bija ļoti priecīgi par meitas izvēli. Šovasar diemžēl mira Audi tētis, bet tas meitenei tikai kļuva tikai par papildus motivāciju, jo viņa ir gatava nākotnē parūpēties par visu savu ģimeni.

Audi Kruka neslēpj, ka daudz laika trenējas arī individuāli - vismaz četras piecas reizes nedēļā. Interesanti, ka meitene paralēli basketbolam ilgu laiku nodarbojās arī ar lodes grūšanu, tomēr nu pievērsusies tikai groza bumbai.

Audi jau var lepoties ar štata čempiones titulu, bet pērn, esot 10. klases skolniece, viņa kļuva par rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju vecāko meiteņu grupā. "Golden Bears" Brendons Švabs treneris ir pārliecināts, ka Audi ir visvairāk dominējošā basketboliste visā štatā un, iespējams, iespējams visā ASV, jo gluži vienkārši viņa audzēkne nav nosedzama viens pret vienu.