foto: REUTERS/SCANPIX
"Dinamo" uzbrucējs Karjalainens gūst divus vārtus Somijas izlasē turnīrā Maskavā
Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Jere Karjalainens (25. numurs).
Hokejs
2021. gada 18. decembris, 21:23

"Dinamo" uzbrucējs Karjalainens gūst divus vārtus Somijas izlasē turnīrā Maskavā

Jauns.lv / LETA

Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Jere Karjalainens sestdien Maskavā guva divus vārtus "Pirmā kanāla" kausa izcīņas mačā, viņa pārstāvētajai Somijas hokeja izlasei turnīrā svinot panākumu pār Kanādu.

Somija pārspēja Kanādu ar 4:1 (2:0, 0:1, 2:0).

Karjalainens atklāja rezultātu 31 sekundi pēc mača sākuma, bet uzvaras vārtus vairākumā viņš iemeta jau piektās minūtes vidū.

Pretinieku komandā rezultatīva piespēle vienīgo vārtu guvumā mača 30.minūtē tika bijušajam "dinamiešu" aizsargam Čejam Genovejam, kurš tagad Zviedrijas čempionātā spēlē Jēvles "Brynas" rindās.

Tukšā Kanādas izlasē palika Rīgas "Dinamo" aizsargi Brendons Gormlijs un Rīss Skārlets, kā arī vēl viens eksrīdzinieks Sanktpēterburgas SKA aizsargs Mets Robinsons.

Otrā sestdienas mačā Krievija ar 5:2 (3:1, 2:0, 0:1) pieveica Čehiju.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Mihails Grigorenko, bet spēli vārtos iesāka vēl viens bijušais Rīgas "Dinamo" spēlētājs Timurs Biļalovs.

Pēc trijām spēlēm deviņus punktus sakrājusi Krievija, pieci punkti divos mačos ir Somijai, Kanādai ir trīs punkti trijos mačos, divās spēlēs viens punkts ir Čehijai, bet Zviedrijai divos mačos ir nulle punktu.

"Pirmā kanāla kauss" ir Eirotūres otrais posms un Kanādas izlase tajā startē ārpus konkurences.

No 24 Kanādas izlasē iekļautajiem spēlētājiem 16 pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubus.

Pirmajā posmā, kas novembrī notika Somijā, uzvaru izcīnīja Zviedrija, otrajā vietā ierindojās somi, bet krievu hokejistiem tika trešā vieta. Bez uzvarām Karjala kausā palika Čehijas hokejisti.