foto: REUTERS/SCANPIX
Maļukai 27. vieta pasaules čempionātā īsajā baseinā 200 metru brīvā stila distancē; debitantam Kermanam vietu zemāk
Ieva Maļuka.
Citi sporta veidi
2021. gada 16. decembris, 13:13

Maļukai 27. vieta pasaules čempionātā īsajā baseinā 200 metru brīvā stila distancē; debitantam Kermanam vietu zemāk

Jauns.lv / LETA

Latvijas peldētāja Ieva Maļuka ceturtdien pasaules čempionātā peldēšanā 25 metru baseinā izcīnīja 27. vietu 200 metru brīvā stila disciplīnā.

Maļuka savā peldējumā uzrādīja laiku divas minūtes un 0,40 sekundes, no labākā laika priekšsacīkstēs atpaliekot par 7,54 sekundēm.

200 metru brīvā stila distancē startēja 49 sportistes.

Savukārt Ronens Kermans savā pirmajā pasaules čempionātā debitēja ar startu 200 metru kompleksajā peldējumā, kur izcīnīja 28. vietu. 17 gadus vecais Kermans distanci veica divās minūtēs un 2,35 sekundēs, no labākā rezultāta priekšsacīkstēs atpaliekot 9,97 sekundes.

200 metru kompleksajā peldējumā vīriešiem uz starta izgāja 36 sportisti.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv trīs sportisti - Maļuka, Gabriela Ņikitina un Kermans, savukārt Daniils Bobrovs pozitīva Covid-19 testa dēļ sacensībās nepiedalīsies.

Čempionāta turpinājumā Maļukai paredzēts starts arī 100 metru brīvajā stilā un 100 metru kompleksā. Kompleksajā peldējumā startēs arī Kermans, tikmēr Ņikitinai čempionāta programmā starts divās sprinta distancēs - 50 metros brīvajā stilā un tauriņstilā.

Ņemot vērā Bobrova palikšanu ārpus dalībnieku saraksta, Latvijas komandai ies secen arī pieteiktās stafetes. Pats sportists gan norādījis, ka jūtas labi un nav novērojis nekādus saslimstības simptomus.

15. FINA pasaules čempionāts 25 metru peldbaseinā Abu Dabī norisināsies no 16. līdz 21. decembrim un tajā kopā ar Latvijas sportistiem atrodas treneri Jūlija Kuzmina un Sergejs Kurmeļevs, kā arī fizioterapeite Paula Pole.