foto: Oscar Gonzalez/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Strēlniekam 22 punkti "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas spēlē
Jānis Strēlnieks aizvadīja savu šīs sezonas pagaidām rezultatīvāko spēli ULEB Eirolīgā.
Basketbols
2021. gada 15. decembris, 22:34

Strēlniekam 22 punkti "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks trešdien guva 22 punktus ULEB Eirolīgas 15.kārtas spēlē, viņa pārstāvētajai Kauņas "Žalgiris" zaudējot papildlaikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Žalgiris" mājas spēlē ar rezultātu 98:107 (21:22, 22:26, 27:13, 25:34, 3:12) papildlaikā piekāpās "Monaco".

Strēlnieks laukumā bija 31 minūti un trīs sekundes, kuru laikā guva 22 punktus, realizējot divus no pieciem divu punktu metieniem, piecus no septiņiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Gūtajiem punktiem viņš pievienoja trīs rezultatīvas piespēles, vienu kļūdu, četras personīgās piezīmes, septiņas izprovocētas piezīmes un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu 21.

Latvijas basketbolists bija rezultatīvākais mājinieku rindās, bet 19 punktus pievienoja Arturs Milaknis.

"Monaco" rindās ar 19 gūtajiem punktiem izcēlās Dveins Beikons.

"Žalgiris" ar trīs uzvarām un 12 zaudējumiem turnīra tabulā ierindojas pēdējā vietā 18 komandu konkurencē.

Citā spēlē Vilērbānas ASVEL mājās ar rezultātu 61:71 (18:21, 14:12, 17:21, 12:17) piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit" (Krievija).

Mājinieku vienībā Viljams Hovards izcēlās ar 12 gūtajiem punktiem, bet Sanktpēterburgas komandā rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Alekss Poitress.

Savukārt Pirejas "Olympiakos" mājās pārspēja Minhenes "Bayern", izcīnot uzvaru ar rezultātu 83:60 (26:10, 23:14, 16:13, 18:23).

Pirejas vienības labā Saša Vezenkovs guva 16 punktus un izcīnīja deviņās atlēkušās bumbas. Minhenes vienībā rezultatīvākais ar desmit gūtajiem punktiem bija Ogustains Rubits.

Tikmēr Maskavas CSKA mājas arēnā ar rezultātu 67:88 (21:27, 7:19, 23:26, 16:16) zaudēja Kazaņas "Unics".

Maskaviešus no zaudējuma neglāba Tornikes Šengelijas 20 gūtie punkti, turpretī Kazaņas vienības uzvaru kaldināja Mario Hezonja, kurš guva 18 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka otrdien Rolands Šmits guva 11 punktus, viņa pārstāvētajai "Barcelona" ar rezultātu 76:69 pārspējot Belgradas "Crvena zvezda", bet citā spēlē Artūrs Kurucs laukumā pavadītajā vienā sekundē paguva pārkāpt noteikumus, kamēr viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" viesos ar rezultātu 72:87 atzina Eirolīgas čempiones Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Tikmēr Mārtiņš Meiers guva četrus punktus ULEB Eirokausa septītās kārtas spēlē, viņa pārstāvētajai Vroclavas "Šlask" piekāpjoties Rodiona Kuruca Belgradas "Partizan".

Vroclavas vienība izbraukumā ar rezultātu 73:75 (15:22, 20:15, 17:17, 21:21) zaudēja "Partizan".

Meiers laukumā bija astoņas minūtes un 29 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot divus no trīs divu punktu metieniem. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi kļūdījās, bloķēja vienu pretinieku metienu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, izprovocēja vienu pretinieku noteikumu pārkāpumu un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu trīs.

Savukārt Kurucs laukumā bija minūti un 35 sekundes, kuru laikā nevienā statistikas rādītājā neatzīmējās.

Vroclavas vienībā ar 21 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kerems Kanters.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Gregors Glass.

"Partizan" ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ieņem pirmo vietu A grupā, bet "Joventut" ar pieciem panākumiem septiņās cīņās ir otrā. "Lietkabelis" komandai trīs uzvaras septiņos mačos dod sesto vietu, bet "Šlask" ar vienu uzvaru septiņās cīņās ir devītā.

Jau ziņots, ka otrdien Artūrs Žagars guva piecus punktus, viņa pārstāvētajai Badalonas "Joventut" izcīnot uzvaru ar 86:63 pār Buloņas "Metropolitans 92", bet citā spēlē Kaspars Bērziņš guva divus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis" viesos ar  76:81  atzina Andoras "Morabanc" pārākumu.

Eirokausā piedalās 20 komandas, kuras sadalītas divās grupās, kurās komandas aizvadīs divas spēles ar katru vienību. Pēc 18 aizvadītām spēlēm astoņas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Pagājušajā sezonā čempiontitulu izcīnīja "Monaco" vienība, divās spēlēs pārspējot Kazaņas "Unics" komandu.

Savukārt Rolands Freimanis trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sezonas otrā apļa spēlē guva divus punktus, viņa pārstāvētajai "Ņižņij Novgorod" zaudējot izbraukumā.

Ņižņijnovgorodas basketbolisti izbraukumā ar rezultātu 69:93 (17:15, 8:23, 25:27, 19:28) atzina Malagas "Unicaja" pārākumu.

Freimanis laukumā bija 12 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no trijiem divu punktu metieniem, bet garām aizmetot vienu metienu no distances. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divas reizes kļūdījās, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, noslēdzot spēli ar +/- rādītāju -15 un efektivitātes koeficientu -1.

Ņižņijnovgorodas vienībā 12 punktus guva Ivans Strebkovs, Mihails Kulagins un Antons Astapkovičs.

Mājinieku rindās ar 20 gūtajiem punktiem izcēlās Aksels Buteljē.

"Ņižņij Novgorod", kas piecos mačos tikusi pie viena panākuma, C grupā ieņem ceturto vietu.

Regulārajā turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošinās vietu "play-off" pirmajā kārtā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

Plānots, ka "play-in" turnīrā, astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfinālu pārvarējušās komandas iekļūs "Final Four" turnīrā, kur cīnīsies par balvu fondu viena miljona eiro apmērā.

Maijā Ņižņijnovgorodā notikušajā finālastoņnieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Burgosas "San Pablo", nosargājot pērn izcīnīto titulu.

2020./2021.gadā tika izspēlēta turnīra piektā sezona. Pirmajos trīs gados par čempioniem tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK un Boloņas "Segafredo Virtus" basketbolisti.