foto: EPA/Scanpix
Šmitam sezonas rezultatīvākā spēle Eirolīgā; Žagars palīdz izcīnīt uzvaru Eirokausa mačā
Rolands Šmits iepriekšējā Eirolīgas kārtā bija palicis ārpus komandas rotācijas.
Basketbols
2021. gada 15. decembris, 10:22

Šmitam sezonas rezultatīvākā spēle Eirolīgā; Žagars palīdz izcīnīt uzvaru Eirokausa mačā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas 15.kārtas spēlē un palīdzēja "Barcelona" komandai izcīnīt septīto uzvaru pēc kārtas šajā turnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Barselonas basketbolisti viesos ar rezultātu 76:69 (20:13, 14:18, 27:18, 15:20) guva virsroku pār Belgradas "Crvena zvezda" komandu, kuru no zaudējuma neglāba līdzjutēju vētrainais atbalsts un titulētā tenisista Novāka Džokoviča klātbūtne tribīnēs.

Šmits aizvadīja sezonā rezultatīvāko Eirolīgas spēli, 13 minūtēs un 37 sekundēs realizējot visus četrus divpunktu metienus un vienīgo tālmetienu. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus.

"Barcelona" rindās ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Naidžels Heiss, pa 11 punktiem guva Šmits un Sertačs Šanli, bet desmit punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Nikolam Mirotičam.

"Crvena zvezda" komandā pa 15 punktiem guva Luka Mitrovičs un Nikola Kaliničs, 11 punkti bija Neitam Voltersam, bet 14 atlēkušās bumbas izcīnīja Ogņens Kuzmičs.

Barselonas komanda ar 13 uzvarām 15 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, kamēr Belgradas klubs ar sešiem panākumiem ir 13. pozīcijā.

Citā spēlē Artūrs Kurucs laukumā pavadītajā vienā sekundē paguva pārkāpt noteikumus, kamēr viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" viesos ar rezultātu 72:87 (21:13, 21:30, 20:23, 10:21) atzina Eirolīgas čempiones Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

"Baskonia" vienībā pa 17 punktiem guva Džeisons Greindžers un Simone Fontekjo, bet astoņus punktus guva un astoņas bumbas zem groziem izcīnīja Tads Sedekerskis. Uzvarētājiem 24 punktus guva Vasilije Micičs, bet 17, 16 un 15 punkti bija attiecīgi Tiboram Plaisam, Šeinam Larkinam un Adrjēnam Mērmanam.

"Baskonia" ar piecām uzvarām ieņem 16. vietu, bet "Anadolu Efes" ar septiņiem panākumiem ir desmitā.

Tikmēr Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" mājās ar rezultātu 75:54 (15:19, 18:10, 24:13, 18:12) uzvarēja Atēnu "Panathinaikos Opap".

Milāniešiem 19 punktus guva Devons Hols un ar 14 piebalsoja Kails Hainss. Pretiniekiem 14 punktus guva Derils Meikons.

Savukārt Stambulas "Fenerbahce Beko" savā laukumā ar rezultātu 90:79 (23:18, 19:19, 28:14, 20:28) guva virsroku pār Telavivas "Maccabi Playtika".

Stambulas komandā 22 un 21 punktu guva Devins Bukers un Nando de Kolo, kamēr viesiem 18 punktus sameta Džeims Nanalijs, bet 13 punktus guva un septiņas rezultatīvas piespēles atdeva Kīnens Evanss.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vēl otrdien Madrides "Real" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 87:64 (19:16, 24:10, 17:20, 27:18) uzveica Berlīnes "Alba".

Madridiešiem 17 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Volters Tavarešs, bet 14 un 13 punkti bija Rūdijam Fernandesam un Entonijam Rendolfam. "Alba" rindās 11 punktus guva Johanness Tīmans, bet par punktu mazāk bija Luisam Olindem.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Tikmēr Latvijas basketbolists Artūrs Žagars guva piecus punktus ULEB Eirokausa septītās kārtas spēlē un kopā ar Badalonas "Joventut" komandu svinēja uzvaru.

"Joventut" mājās ar rezultātu 86:63 (25:20, 24:11, 19:18, 18:14) uzveica Buloņas "Metropolitans 92".

Žagars otrdien laukumā pavadīja 21 minūti un vienu sekundi, šajā laikā grozā raidot divus no trīs divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpot trīs tālmetienus. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja trīs efektivitātes koeficienta punktus.

"Joventut" pieteikumā turnīram ir arī Krišs Helmanis, bet otrdien viņa nebija spēles dalībnieku sarakstā.

Badalonas komandā ar 17 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Po Ribass, bet 13 punktus guva un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Vladimīrs Brodzjanskis. Pretiniekiem 19 punktus guva Vinss Kanters, bet 17 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Vilam Kamingsam.

Tikmēr Kaspars Bērziņš guva divus punktus, kamēr Panevēžas "Lietkabelis" viesos ar rezultātu 76:81 (19:25, 21:28, 17:19, 19:9) atzina Andoras "Morabanc" pārākumu.

Bērziņš laukumā pavadīja 14 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet netrāpīja savu vienīgo tālmetien un abus divus "sodiņus". Tāpat latviešu centra spēlētājs izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un nopelnīja divus efektivitātes koeficienta punktus.

Lietuvas klubā ar 23 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Ģedimins Oreliks, bet uzvarētājiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Drū Krofords.

Trešdien A grupā savstarpēju spēli aizvadīs Rodiona Kuruca pārstāvētā Belgradas "Partizan" un Mārtiņa Meiera pārstāvētā Vroclavas "Šlask".

"Partizan" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņem otro vietu A grupā, bet "Joventut" ar tikpat panākumiem septiņās cīņās ir trešā. "Lietkabelis" komandai trīs uzvaras septiņos mačos dod sesto vietu, bet "Šlask" ar vienu uzvaru sešās cīņās ir astotā.

Eirokausā piedalās 20 komandas, kuras sadalītas divās grupās, kurās komandas aizvadīs divas spēles ar katru vienību. Pēc 18 aizvadītām spēlēm astoņas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Pagājušajā sezonā čempiontitulu izcīnīja "Monaco" vienība, divās spēlēs pārspējot Kazaņas "Unics" komandu.