foto: Paula Čurkste/LETA
Bots/Plūme Pasaules kausa posmā Altenbergā izcīna bronzu; Šiciem 5. vieta
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme (pa kreisi) aizvadīja labu pirmo braucienu.
Citi sporta veidi
2021. gada 11. decembris, 13:27

Bots/Plūme Pasaules kausa posmā Altenbergā izcīna bronzu; Šiciem 5. vieta

Jauns.lv / LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Altenbergas trasē Vācijā ceturtajā Pasaules kausa posmā izcīnīja trešo vietu, bet otrs Latvijas duets Juris un Andris Šici ierindojās piektajā vietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bots/Plūme, kuri startēja desmitie, aizvadīja labu pirmo braucienu, trasi veicot 41,924 sekundēs un tobrīd izvirzoties līderpozīcijās. Braucienā viņi ierindojās trešajā vietā, no brauciena uzvarētājiem vāciešiem Sašas Benekena un Tonija Egerta atpaliekot 41 sekundes tūkstošdaļu. Priekšā latviešiem tika arī austrieši Tomass Šteijs un Lorencs Kollers, Botu un Plūmi apsteidzot par 0,013 sekundēm.

Juris un Andris Šici trasē devās priekšpēdējie un labi veica trasi, kuras ledus kvalitāte gan sāka pasliktināties. Viņi brauciena uzvarētājiem zaudēja 0,153 sekundes, ieņemot piekto vietu.

Starp abiem Latvijas duetiem iespraucās vēl viens austriešu duets Jurijs Gats/Rikardo Šepfs, Botam un Plūmem zaudējot 0,069 sekundes. Savukārt aiz Šiciem 0,038 sekundes bija vācu divnieks Tobiass Vendls/Tobiass Arlts.

Otrajā braucienā brāļi Šici brauca labi, bet nedaudz labāk slīdēja Vendlam un Arltam, kuri divu braucienu summā apsteidza latviešus par 0,014 sekundēm. Tomēr aiz Šiciem palika jaunie austrieši Gats un Šepfs. No uzvarētājiem Šteija un Kollera Šici atpalika 0,233 sekundes.

Bots/Plūme kļūdījās, iebraucot pirmajā virāžā, taču turpinājumā brauca labi, nosargājot vietu uz goda pjedestāla. Viņi par sešām sekundes tūkstošdaļām apsteidza Vendlu un Arltu, bet piekāpās 0,213 sekundes Šteijam un Kolleram un 0,21 sekundi - Egertam un Benekenam .

Kopvērtējumā Šici ar 395 punktiem saglabāja pirmo vietu. Viņi par 19 punktiem apsteidz vācu divnieku Tonijs Egerts/Saša Benekens un par 92 punktiem - krievus Andreju Bogdanovu un Juriju Prohorovu. Bots/Plūme ar 167 punktiem ieņem 13. pozīciju 29 startējušo ekipāžu vidū.

Sezonas pirmajā posmā Pekinas olimpisko spēļu trasē Jaņcjinā Šici bija trešie, Sočos svinēja uzvaru, bet otrajā Soču posmā pirms nedēļas ierindojās trešajā vietā, kā arī uzvarēja Sprinta kausa sacensībās.

Bots/Plūme Ķīnā bija piektie, Soču pirmajā posmā piedzīvoja divus kritienus, bet iepriekšējā posmā turpat Krievijā ierindojās 16.vietā.

Piektdien Nāciju kausa sacensībās Bots/Plūme ierindojās ceturtajā vietā.

Šiciem iepriekšējā sezona bija viena no labākajām karjerā, jo kopvērtējumā viņi izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vienam austriešiem Tomasam Šteijam/Lorencam Kolleram. Viņu kontā bija arī divas uzvaras - Eiropas čempionātā Siguldā un sprintā Insbrukā.

Jaunajiem braucējiem Botam/Plūmam 2020./2021.gada sezona bija izlaušanās sezona, kurā viņi bija astotie kopvērtējumā. Sezonai punktu viņi pielika ar karjerā pirmo uzvaru Pasaules kausos, finišējot pirmie Sanktmoricas trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, šajā nestartē Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Sievietēm pirmais brauciens sāksies plkst.13.10, bet otrais - plkst.14.35.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Svētdien notiks sacensības vīriešiem, kā arī komandu stafete.

Turpinājumā kamaniņu braucējus 18./19.decembrī gaida sacensības posmā Īglsas trasē Austrijā.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī, būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Pasaules kausa sezona noslēgsies Sanktmoricas trasē Šveicē, vienlaikus sacenšoties arī Eiropas meistarsacīkstēs.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.