Basketbols
2021. gada 10. decembris, 12:35

Anete Šteinberga atzīta par gada labāko basketbolisti

LETA

Par Latvijas gada labāko basketbolisti atzīta Anete Šteinberga, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šteinberga pagājušajā sezonā bija viena no Latvijas valstsvienības līderēm un Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā katrā spēlē izcēlās vidēji ar 18 gūtajiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Savukārt Stambulas "Galatasaray" rindās Latvijas basketboliste Turcijas čempionātā vidēji guva 13,5 punktus un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, palīdzot izcīnīt Turcijas vicečempioņu titulu. Eirolīgā "Galatasaray" izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, Šteinbergai katrā spēlē vidēji gūstot 13,4 punktus un izcīnot 9,3 atlēkušās bumbas.

LBS kopš 2012.gada piešķir gada balvas vismaz desmit nominācijās, lai godinātu personības, kuras konkrētajā sezonā sasniegušas izcilus rezultātus, devušas būtisku ieguldījumu Latvijas basketbola attīstībā un veicinājušas Latvijas starptautisko atpazīstamību.

Balvas tradicionāli tiek pasniegtas īpašā sarīkojumā, ko šogad nav iespējams sarīkot epidemioloģiskās situācijas dēļ, tādēļ laureāti balvas saņems atsevišķi.

Balvu ieguvēji tiek atklāti pakāpeniski.

Jau ziņots, ka par gada treneri atzīts Latvijas izlases 3x3 basketbolā treneris Raimonds Feldmanis, bet balvu "Gada piemērs" par nerimstošo cīņassparu olimpisko spēļu finālā arī pēc traumas gūšanas saņēma Edgars Krūmiņš.

Savukārt kategorijā "Gada 3x3 basketbolists" nolemts olimpisko komandu nedalīt un par gada sportistiem šajā kategorijā atzīti visi četri - Agnis Čavars, Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis.

2020.gadā balvas ieguvēji Covid-19 ierobežojumu radīto seku dēļ netika noteikti, bet 2019.gadā par Latvijas labākajiem basketbolistiem tika atzīti Jānis Strēlnieks un Elīna Babkina, par gada labāko 3x3 basketbolistu - Lasmanis, bet gada treneri - Mārtiņš Zībarts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās