Hokejs
2021. gada 8. decembris, 13:31

Ņujorkas "Islanders" beidzot uzvar un pārtrauc 11 zaudējumu sēriju

Jauns.lv / LETA

Otrdien savu 11 zaudējumu sēriju izdevās pārtraukt Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Ņujorkas "Islanders", kas viesos ar 5:3 (0:0, 3:1, 2:2) spēja pieveikt Otavas "Senators" vienību.

Iepriekšējos 11 mačos "Islanders" izcīnīja tikai trīs punktus par neizšķirtiem pamatlaikā.

"Neticami, kam esam izgājuši cauri pēdējā mēneša laikā," pēc uzvaras pastāstīja "Islanders" galvenais treneris Barijs Trocs. "Pats nekad nekam tādam neesmu gājis cauri, arī puiši neko tādu nebija piedzīvojuši.

foto: AP/Scanpix
"Islanders" labā divus vārtus guva komandas kapteinis Anders Lī.

"Islanders" nedienas sākās novembra sākumā, vēlāk divas Ņujorkas komandas spēles tika pārceltas, jo vienībā bija Covid-19 uzliesmojums - inficējās septiņi spēlētāji un vairāki vienības darbinieki.

"Veids, kā mēs turējāmies kopā un cīnījāmies bijis neticams," pēc uzvaras turpināja Trocs. "Man tiešām jāpaslavē spēlētāji. Beidzot tikām atalgoti. Pēc spēles ģērbtuvē beidzot skanēja mūzika un bija dzīvība."

"Islanders" labā divus vārtus guva Anders Lī, bet pa vienam precīzam metienam Olivera Vālstrema, Kīfera Belouza un Žana-Gabriela Pažokontā.

"Senators" sastāvā precīzi meta Niks Holdens, Džošs Noriss un Alekss Formentons.

NHL austrumu konferences kopvērtējumā "Islanders" ar 17 punktiem 21 spēlē ieņem 14.vietu 16 komandu konkurencē, kamēr "Senators" ar 16 punktiem 24 mačos ir pozīciju zemāk.

Citā spēlē otrdien pie sava 500.punkta NHL karjerā tika krievu uzbrucējs Artēmijs Panarins, kurš ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Ņujorkas "Rangers" viesos ar 6:2 pieveikt Čikāgas "Blackhawks".

Krievu uzbrucēja kontā NHL karjeras laikā 457 spēlēs tagad ir 503 punkti (174 vārti un 329 rezultatīvas piespēles).

"Rangers" rindās ar gūtiem vārtiem un piespēli izcēlās Džeikobs Trouba, Kevins Rūnijs un Kriss Kraiders, bet vieni vārti Bārklija Gudrova kontā. Čikāgas kluba rindās pa precīzam metienam Ērikam Gustafsonam un Kirbijam Dakam.

Tikmēr savā 900.spēlē "Blackhawks" vārtsargs Marks Andrē Flerī atvairīja 24 no 29 viesu metieniem un pagaidām vēl netika pie savas 500.uzvaras NHL.

NHL austrumu konferences kopvērtējumā "Rangers" ar 37 punktiem 24 spēlēs ieņem ceturto vietu, kamēr "Blackhawks" rēķinā ir 20 punkti 25 mačos un necilā 14.pozīcija Rietumu konferencē.