foto: AP/Scanpix
VIDEO: Goldensteitas "Warriors" īpaši godinājusi Andri Biedriņu
Andris Biedriņš savulaik bija viens no Goldensteitas "Warriors" komandas galvenajiem vilcējspēkiem.
Basketbols
2021. gada 4. decembris, 16:12

VIDEO: Goldensteitas "Warriors" īpaši godinājusi Andri Biedriņu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Goldensteitas "Warriors" savā 75 gadu jubilejā godinājusi arī tajā spēlējušo Latvijas basketbolistu Andri Biedriņu, kura vārdā tika dēvēta aizvadītās nakts spēle.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Biedriņš Goldensteitas vienībā spēlēja no 2004. līdz 2013. gadam. Deviņu sezonu laikā Latvijas basketbolists aizvadīja 510 spēles "Warriors" kreklā, izceļoties ar vidēji 6,4 punktiem, 7,1 atlēkušo bumbu un 1,14 bloķētiem metieniem spēlē.

2007. gadā Biedriņš palīdzēja "Warriors" pirmo reizi 13 gadu laikā iekļūt izslēgšanas spēlēs.

"Warriors" Biedriņu 2004. gada NBA draftā izvēlējās ar 11. numuru.

Jau ziņots, ka piektdien Goldensteitas "Warriors" uzvarēja Fīniksas "Suns" ar 118:96. Pēcspēles preses konferencē "Warriors" līderis Stefans Karijs teica, ka atceras, kā Biedriņš dižojies par burbuļvannu, kas bija viņa apartamentos.

"Viņš teica, ka ceļamkrāns speciāli cēla burbuļvannu uz viņa balkona, un ka tā ir labākā burbuļvanna šajā pilsētā," atceras Karijs, kurš gan tā arī to neesot iemēģinājis.

Arī Huans Toskānu-Andersons, kurš Goldensteitas vienībā spēlē tikai trešo sezonu, preses konferencē minēja, ka atceras Biedriņu un ir skatījies viņa spēles bērnībā. "Viņš ir leģenda, skatījos viņu, kad biju mazs," teica spēlētājs.

"Warriors" uzvara pār "Suns" ļāva izvirzīties Rietumu konferences un visas līgas vienvadībā. Goldensteitas vienība 22 spēlēs izcīnījusi 19 uzvaras, kamēr "Suns" tikpat mačos ir 18 panākumi. Interesanti, ka Fīniksas basketbolisti sezonu iesāka ar trim zaudējumiem, bet turpināja ar 18 uzvarām pēc kārtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās