Citi sporta veidi
2021. gada 4. decembris, 12:05

Brāļi Šici izcīna trešo vietu trešajā Pasaules kausa posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici sestdien Sočos trešajā Pasaules kausa posmā izcīnīja trešo vietu, bet otrs Latvijas duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ierindojās 16. vietā.

Divu braucienu summā Šici finišēja minūtē un 39,53 sekundēs, uzvarētājiem no Krievijas Andrejam Bogdanovam un Jurijam Prohorovam piekāpjoties 0,179 sekundes.

Otro vietu izcīnīja Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuri Krievijas sportistiem piekāpās 0,134 sekundes.

Savukārt Bots un Plūme divu braucienu summā finišēja minūtē un 40,775 sekundēs, Krievijas duetam zaudējot 1,424 sekundes.

Pirmā brauciena lejasdaļā Šici pieļāva nelielu kļūdu, kuras rezultātā ierindojās trešajā vietā, līderu divniekam no Krievijas Bogdanovs/Prohorovs piekāpjoties 0,14 sekundes. Otrajā vietā ierindojās Egerts/Benekens.

Botam un Plūmem neizdevās veiksmīgs pirmais brauciens, pēc kura viņi ierindojās 17. vietā, Krievijas divniekam zaudējot 0,914 sekundes.

Abas Latvijas ekipāžas pirmajā braucienā startēja beigu daļā - Juris un Andris Šici kā 20., Mārtiņš Bots/Roberts Plūme - kā 22., bet vēl aiz viņiem trasē devās divi Vācijas divnieki.

Šiciem iepriekšējā sezona bija viena no labākajām karjerā, jo kopvērtējumā viņi izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien austriešiem Tomasam Štoijam un Lorencam Kolleram. Viņu kontā bija arī divas uzvaras - Eiropas čempionātā Siguldā un sprintā Insbrukā.

Jaunajiem braucējiem Botam un Plūmam 2020./2021.gada sezona bija izlaušanās sezona, kurā viņi bija astotie kopvērtējumā. Sezonai punktu viņi pielika ar savu karjerā pirmo uzvaru, finišējot pirmie Sanktmoricas trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, šajā nestartē Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Vēlāk plkst.12.45 pirmo braucienu aizvadīs vīriešu vieninieki, kuriem otrais brauciens sāksies plkst.14.20, bet svētdien būs sacensības sievietēm, kā arī Sprinta kauss trīs disciplīnās.

Turpinājumā 11./12. decembrī būs posms Altenbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk - Insbrukā, Austrijā.

Jau 2022. gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16. janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23. janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10. februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.