foto: Allstar Picture Library Ltd / Alamy/ Vida Press
VIDEO: Krievijas futbola leģendai draud salauzt kājas, ja viņš nepaņems 80 000 ASV dolāru
Andrejs Kančeļskis deviņdesmito gadu pirmajā pusē aizvadīja 123 spēles slavenās Mančestras "United" rindās, gūstot 28 vārtus.
Sporta zvaigznes
2021. gada 2. decembris, 17:29

VIDEO: Krievijas futbola leģendai draud salauzt kājas, ja viņš nepaņems 80 000 ASV dolāru

Jauns.lv / LETA

Ļoti nepatīkamu situāciju piedzīvojis viens no Krievijas un PSRS visu laiku labākajiem futbolistiem, kādreizējais Mančestras “United” pussargs Andrejs Kančeļskis. Pie 52 gadus bijušā futbolista galdiņa pienāca četri maskās tērpti vīri un draudēja izrēķināties, vēsta “The Mirror”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ukrainā dzimušais Kančeļskis, kurš futbolista karjeras laikā spēlējis tādos slavenos klubos kā Mančestras “United”, Mančestras “City”, Florences “Fiorentina”, “Southampton”, Glāzgovas “Rangers”, Liverpūles “Everton”, Kijevas “Dinamo”, Doņeckas “Šahtar” un citos klubos, pēc sportista gaitu beigām kļuva par futbola treneri un uz brīdi strādājis arī Latvijas klubā FC “Jūrmala”. Viņa pēdējā darba vieta ir Uzbekistānas klubs Namaganas “Navbahor”, ar kuru tieši arī saistītas pēdējās problēmas.

Kaņčeļskis klubu pameta pagājušā gada rudenī, jo ilgāku laika nebija saņēmis algu, tāpēc iesniedza prasību tiesā, kas tika apmierināta un klubam tika piespriests atmaksāt 1,6 miljonus ASV dolāru (aptuveni 1,4 miljoni eiro) lielu parādu savam bijušajām trenerim. Jādomā, ka uzbeku puse nav pārāk priecīga par lēmumu, kura neievērošanas gadījumā draud nopietnas sankcijas no Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA).

foto: Ian Hodgson/ANL/Shutterstock/ Vida Press
Trenera karjerā Andrejs Kančeļskis pagaidām vēl nav sasniedzis to, ko iespēja spēlētāja karjeras laikā.

Kā pats Kančeļskis sākotnēji norādījis likumsargiem, četri vīri pienāca un piedāvāja 80 000 ASV dolāru (aptuveni 70,5 tūkstoši eiro), lai vienotos par izlīgumu. Tev jāzvana uz tādu un tādu numuru, kur tev pateiks, kā vajag rīkoties. Kādreiz slavenajam sportistam atteikuma gadījumā tika piedraudēts, ka viņam tikšot salauztas rokas, kājas, padarot par invalīdu.  Agresīvie vīrieši norādīja, ka tāpat neko vairāk viņš nedabūšot arī tiesas ceļā. Noprotams, ka šis maskās tērpto vīru apciemojums kafejnīcā “Oasis Cafe”, varētu būt noticis ar Uzbekistānas komandas ziņu.

Sarunā ar “REN TV” Kančeļskis atklāj, ka vienošanās ar “Navbahor” esot bijusi gandrīz panākta, bet “Oasis Cafe” notikušais neesot bijis nekas īpašs. Tagad gan notikušajā tikšot iesaistīti drošības orgāni, kuriem tad arī tiks uzticēts šo lietu novest līdz pozitīvam iznākumam.

Kā vēsta “The Mirror”, Andrejs Kančeļskis esot ļoti neapmierināts ar Uzbekistānas komandā pieredzēto un neprofesionālo  attieksmi, bet algas nemaksāšana esot bijis pēdējais piliens. Savukārt “Navbahor” komanda ir pretējās domās par notikušo, jo tieši savulaik slavenais futbolists esot uzvedies neprofesionāli, ignorējot kluba vadības, kavējis treniņus un regulāri lietojis alkoholu.

Tikmēr Krievijas prese izceļ, ka Kančeļska Namaganas “Navbahor” sasniedzis nebijušos panākumus, aizspēlējoties līdz Uzbekistānas virslīgas bronzas medaļām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās