foto: USA Today Sports
Balceram desmitais punkts sezonā "Sharks" uzvarā; Merzļikinam neveiksmīgs mačs
Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers (vidū).
Hokejs
2021. gada 1. decembris, 08:18

Balceram desmitais punkts sezonā "Sharks" uzvarā; Merzļikinam neveiksmīgs mačs

Jauns.lv / LETA

Savu desmito rezultativitātes punktu šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā otrdien nopelnīja Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers, ar rezultatīvu piespēli palīdzot savai komandai Sanhosē "Sharks" viesos ar 5:2 (1:0, 3:0, 1:2) pieveikt Ņūdžersijas "Devils" vienību.

Balcers rezultatīvi piespēlēja otro maču pēc kārtas un trešo reizi pēdējās četrās spēlēs, bet kopumā šosezon Latvijas izlases uzbrucējs aizvadītajās 22 spēles ticis pie diviem gūtiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Otrdienas mačā latvietis laukumā bija 15 minūtes un 34 sekundes, 46 sekundes spēlējot mazākumā un četras sekundes vairākumā. Balcers izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, zaudēja vienīgajā iemetienā un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Balcers otrās trešdaļas 12. minūtē asistēja Ērikam Karlsonam, palīdzot tobrīd panākt 4:0 "Sharks" labā. Vēl divus vārtus uzvarētāju rindās guva Timo Maiers, bet pa reizei precīzi bija Noa Gregors un Džeikobs Midltons.

"Devils" sastāvā pa vieniem vārtiem Jespera Brata un Tomāša Tatara kontā.

Tikmēr Elvis Merzļikins NHL spēlē ielaida trīs vārtus nepilnās 13 minūtēs un tika nomainīts, bet Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoja sagrāvi ar 0:6 (0:3, 0:2, 0:1) viesos pret Našvilas "Predators" komandu.

Merzļikins sev atvēlētajā spēles laikā atvairīja sešus no deviņiem pretinieku metieniem. Pie rezultāta 0:3, kad spēlētas bija vien 12 minūtes un 52 sekundes "Blue Jackets" vārtos stājās Jonas Korpisalo, kurš atlikušajā laikā atvairīja 25 no 28 mājinieku metieniem.

Ar četriem vārtiem šajā mačā izcēlās zviedru uzbrucējs Filips Forsbergs, pa reizei precīzi bija Jakovs Treņins un Niks Kazinss, bet Mikaels Granlunds savā kontā ierakstīja četras rezultatīvas piespēles.

Četri gūti vārti ļāva Forsbergam sasniegt 400 punktu robežu NHL karjerā. Kopumā zviedrs desmit sezonu laikā "Predators" rindās aizvadījis 510 spēles un iekrājis tieši 400 punktus (188 gūti vārti un 212 rezultatīvas piespēles).

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Sharks" ar 25 punktiem 22 spēlē pakāpās uz sesto vietu, bet "Devils" komandas kontā ir 22 punkti 20 mačos un 11. pozīcija Austrumu konferencē. Savukārt "Blue Jackets" ar 24 punktiem 20 mačos ir devītajā vietā Austrumu konferencē, bet "Predators" ar 25 punktiem 22 spēlēs ir septītie Rietumos.