foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Girgensonam un Bļugeram zaudējumi NHL spēlēs
Zemgus Girgensons (pa kreisi) uzvarēja lielākajā daļā savu iemetienu.
Hokejs
2021. gada 30. novembris, 10:07

Girgensonam un Bļugeram zaudējumi NHL spēlēs

Jauns.lv / LETA

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā pirmdien piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 4:7 (0:3, 2:2, 2:2) atzina jaunpienācējas Sietlas "Kraken" pārākumu.

Girgensons spēlēja desmit minūtes un 48 sekundes, no tām divas minūtes un 40 sekundes vairākumā. Latviešu uzbrucējs vienu reizi meta pa vārtiem,  izpildīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu, uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Džareds Makkāns un Meisons Apltons, bet pa reizei precīzi meta Brendons Tanevs, Džeidens Švarcs un Kārsons Sousijs.

"Sabres" sastāvā divi vārti Džefam Skineram, bet pa vienam precīzam raidījumam Dilana Kozensa un Breta Mareja rēķinā.

"Sabres" ar 19 punktiem 22 spēlēs ieņem 13. vietu Austrumu konferencē, bet "Kraken" ar 17 punktiem ir 13. pozīcijā Rietumos.

Tikmēr Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:2) tikai pēcspēles metienu sērijā piekāpās Rietumu konferences līdervienībai Kalgari "Flames".

Spēles rezultātu otrās trešdaļas vidū atklāja "Flames" uzbrucējs Milans Lučičs, bet izlīdzinājumu trešā perioda 13. minūtē panāca Džeiks Gencels. Pamatlaikā un papildlaikā vārti gūti vairs netika, bet uzvarētāju noskaidrošanas metienu sērijā ar 2:1 pārāki izrādījās mājinieki, kuru rindās uzvaras vārtus septītajā sērijā guva Mīkaels Baklunds.

Bļugers uz ledus pavadīja 16 minūtes un četras sekundes, metienus vārtu rāmī neizpildīja, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja piecos no desmit iemetieniem un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 25 punktiem 22 spēlēs ir septītie, bet "Flames" ar 31 punktu ir Rietumu konferences līderi.