foto: Natalia Fedosenko/TASS
Zināmi KHL "Zvaigžņu spēles" komandu sastāvi pēc mediju un līdzjutēju balsojuma
Latvijas hokejists Jānis Jaks KHL "Zvaigžņu spēles" balsojumā saņēma lielāko balsu skaitu aizsargu vērtējumā. Jaks līdzjutēju balsojumā sakrāja 2544 balsis un tiks pie iespējas pārstāvēt Eirāzijas komandu.
Hokejs
2021. gada 27. novembris, 23:36

Zināmi KHL "Zvaigžņu spēles" komandu sastāvi pēc mediju un līdzjutēju balsojuma

Jauns.lv / LETA

Piektdien ar noslēgušos masu mediju balsojumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 2022.gada "Zvaigžņu spēles" četru komandu sastāviem tika pievienoti vēl trīs spēlētāji katrā vienībā, ziņo KHL.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejists Jānis Jaks KHL "Zvaigžņu spēles" balsojumā saņēma lielāko balsu skaitu aizsargu vērtējumā. Jaks līdzjutēju balsojumā sakrāja 2544 balsis un tiks pie iespējas pārstāvēt Eirāzijas komandu.

Otrais balsojumā starp aizsargiem bija Ufas "Salavat Julajev" pārstāvis Grigorijs Paņins (1744), bet trešais - bijušais Rīgas "Dinamo" aizsargs Mets Robinsons no Sanktpēterburgas SKA (1540).

Eirāzijas komandā līdzjutēji kā vārtsargu iebalsoja Alekseju Kolosovu no Minskas "Dinamo", kā aizsargs iebalsots Jaks, bet minskietis Iļja Usovs un Nursultanas "Baris" pārstāvis Ņikita Mihailis saņēma visvairāk balsu uzbrucēju konkurencē. Savukārt mediju pārstāvji savas balsis šajā komandā atdeva par labu aizsargiem Darenam Dīcam (Nursultanas "Baris"), Nikam Beilenam (Čeļabinskas "Traktor") un uzbrucējam Lukāšam Sedlākam (Čeļabinskas "Traktor").

Krievijas komandu pēc līdzjutēju balsojuma pārstāvēs vārtsargs Dmitrijs Šikins (Jekaterinburgas "Avtomobilist"), aizsargs Grigorijs Paņins (Ufas "Salavat Julajev"), kā arī uzbrucēji Vadims Šipačovs (Maskavas "Dinamo") un Ivans Nikolišins (Habarovskas "Amur"). Pēc mediju balsojuma komandai pievienoti arī uzbrucēji Ņikita Tertišnijs (Čeļabinskas "Traktor"), Dmitrijs Raševskis (Maskavas "Dinamo") un Andrejs Kuzmenko (Sanktpēterburgas SKA).

Ziemeļamerikas komandā skatītāji iebalsoja vārtsargu Edvardu Paskuali (Jaroslavļas "Lokomotiv"), aizsargu Metu Robinsonu (Sanktpēterburgas SKA) un uzbrucējus Korbenu Naitu (Omskas "Avangard") un Filipu Majē (Magņitogorskas "Metallurg"). Pēc mediju balsojuma komandu papildināja uzbrucēji Kenijs Agostino (Ņižņijnovgorodas "Torpedo") un Braiens O'Nīls (Helsinku "Jokerit"), kā arī aizsargs Stīvens Kemfers (Kazaņas "Ak Bars").

Savukārt Skandināvijas komandu "Zvaigžņu spēlē" pēc skatītāju balsojuma pārstāvēs vārtsargs Juha Metsola (Ufas "Salavat Julajev"), aizsargs Olivers Kaski (Omskas "Avangard") un uzbrucēji Tēmu Hartikainens (Ufas "Salavat Julajev") un Niko Ojameki (Podoļskas "Vityaz"), kam pēc mediju balsojuma pievienojās uzbrucēji Tēmu Pulkinens (Čeļabisnkas "Traktor"), Jori Lehtera (Maskavas "Spartak") un Marko Antila (Helsinku "Jokerit").

Atlikušos spēlētājus izvēlēsies KHL pārstāvji.

Katrā komandā būs divi vārtsargi, deviņi laukuma spēlētāji un divi treneri. Galīgo sastāvu līga paziņos mēnesi pirms "Zvaigžņu spēles" nedēļas nogales sākuma - 14.decembrī.

Trīs posmu noslēgumā tiks atlasīti 44 spēlētāji. Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Izaicinājuma kausa labākais spēlētājs automātiski tiks iedalīts Krievijas komandā.