foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Rīgas "Dinamo" piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas
Hokejs
2021. gada 25. novembris, 21:01

Rīgas "Dinamo" piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Rīgas "Dinamo" ceturtdien, pabeidzot trīs izbraukuma spēļu sēriju, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā viesos ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Dinamo" hokejisti piedzīvojušu zaudējumus četrās spēlēs pēc kārtas un no izbraukuma sērijas mājās pārvedīs vienu punktu.
Divus vārtus "Dinamo" labā guva Rūdolfs Červenijs.

Mača astotajā minūtē rīdzinieki nonāca iedzinējos. Pēc Marata Hairuļina metiena Juhans Matsons lāga nenofiksēja ripu, kas viņam starp kājām ieslīdēja vārtos. Perioda otrajā pusē mājinieki noklaudzināja vārtu konstrukciju.

Rīgas "Dinamo" izbraukuma sēriju noslēdz Ņižņekamskā pret "Ņeftehimik"

2021-11-25 20:12
Noraidījums "Dinamo"

54. minūte. Par pretinieka klupināšanu pretinieka zonā noraidījumu nopelna Radils. 

2021-11-25 20:14
55. minūte

Skatītāji svilpj, "Ņeftehimik" minūti netiek rīdzinieku zonā. 

2021-11-25 20:17
56. minūte

"Dinamo" pilnā sastāvā. Otrā vairākuma minūte mājiniekiem izdodas daudz labāk, tā izskaņā netiek atļauts Popovam mest no tuva attāluma. 

2021-11-25 16:30
Jāsāk uzvarēt

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 2021./2022. gada sezonas 31. maču aizvadīs viesos pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu. Mača sākums 18:00. Portāls Jauns.lv piedāvā teksta tiešraidē sekot līdz notiekošajam laukumā, sociālajos tīklos un komandas iekšienē.

2021-11-25 17:46
Rīgas "Dinamo" sastāvs
2021-11-25 17:49
"Neftehimik" sastāvs:
2021-11-25 17:53

Ņižņekamska ir viena no tām KHL vietām, kur ārzemju spēlētāji parasti prasa piemaksu par sadzīves apstākļiem. Pilsētā galvenais ir naftas pārstrādes uzņēmums, bet joprojām nav normāla līmeņa viesnīca. Leģionāriem šī varētu būt viena no kolorītākajām vietām, kur aizveduši karjeras līkloči. 

Spēle notiks "Nižņekamskņeftehim" ledus arēnā, kurā ir vietas 5500 līdzjutējiem. 

2021-11-25 18:00
Spēle sākusies

"Dinamo" vārtos šovakar Juhans Matsons. Uzbrukumā veiktas tikai pāris izmaiņas. Trešajā maiņā spēlēs Krievijas vīzu saņēmušais un komandu šajā spēlē pastiprinājušais kanādietis Lorito, Bērziņš pārcelts uz ceturto maiņu, bet Švanenbergs palicis ārpus pieteikuma. 

2021-11-25 18:08
Otra sliktākā pirmo periodu komanda

"Ņeftehimik" teju katru otro spēli jeb 15 gadījumos no 31 ir zaudējuši pirmo periodu. Sliktāk KHL spēles pirmos nogriežņus aizvadījusi tikai "Kunlun Redstar" komanda.

Spēles pirmajās sešās minūtēs aktīvāki gan ir mājinieki. Tam viegli atrast izskaidrojumu, jo talantīgā un jaunā "Ņeftehimik" komanda ir ļoti motivēta pēc aizvakardienas 2:8 pret "SKA". 

2021-11-25 18:14
Vārti! "Ņeftehimik" - "Dinamo" 1:0

8. minūte. Ņizņekamskas uzbrukuma līderis Hairuļins vārtu priekšā pielabo Sidorova metienu pa vārtiem. Matsons teju atvaira šo metienu, tomēr ripa nepaklausīgi ieslīd vārtos. Pozicionāli kļūdījās Červenijs, nokavējot Hairuļina izrāvienu uz vārtu priekšu. Viņam tie ir 15. vārti šajā sezonā. 

Rādīt vairāk

Vien spēles vidū viesi pirmo reizi mačā tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču to nerealizēja. Tiesa, 68 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Červenijs izmantoja pretinieku kļūdu aizsardzības zonā un ieraidīja ripu vārtos, panākdams 1:1.

Jau trešā perioda trešajā minūtē "Dinamo" pārņēma vadību. Nepieskatīts vārtu priekšā palika Červenijs, kurš raidīja ripu mērķī un guva savus otros vārtus. Tomēr rīdzinieki nenoturēja vadību, jo trīs minūtes un 20 sekundes pirms pamatlaika beigām ripa no Andreja Čiviļeva nonāca vārtos. Metiens tika ieskaitīts, spītējot tam, ka vārtsarga laukumā bija kontakts ar Matsonu.

Par neveiksmīgi apstrīdēto vārtu guvumu "Dinamo" bija spiesta spēlēt mazākumā, kuru izturēja. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2 un cīņa turpinājās pagarinājumā, kurā arī "Dinamo" nosargāja vārtus neskartus, divas minūtes spēlējot mazākumā. 

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā "Dinamo" zaudēja ar 1:2. Mīdziniekiem "bullīti" realizēja Červenijs, bet savos metienos kļūdījās Lauris Dārziņš, Jere Karjalainens, Metjū Lorito un Edgars Kulda. Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Jevgeņija Mitjakina metiens.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 26 punktiem 31 spēlē ierindojas 11.vietā, pirmajam astoņniekam zaudējot desmit punktus. Savukārt "Ņeftehimik" Austrumu konferencē ar 34 punktiem 32 spēlēs ieņem septīto vietu.

Rīgas komanda pēdējās sešās spēlēs ir spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru, mājās ar 3:2 pārspējot Vladivostokas "Admiral", bet pēdējās 11 cīņās piedzīvojusi deviņas neveiksmes, zaudējot pēdējās trīs spēlēs - ar 1:3 viesos un 2:4 mājās Kazaņas "Ak Bars" un ar 0:1 viesos - Jāņa Jaka pārstāvētajai "Soči".

"Ņeftehimik" ir gandrīz pretēja bilance, pēdējās desmit spēlēs septiņreiz laukumu atstājot kā uzvarētājai. Pēc trīs uzvaru sērijas (4:3 pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" un 1:0 pret Čeļabinskas "Traktor" viesos un 1:0 pret Jaroslavļas "Lokomotiv" mājās) pēdējā cīņā savā laukumā pret Sanktpēterburgas SKA gan tika piedzīvots "pēriens" ar 2:8.

Savstarpējā spēlē oktobra vidū Rīgā uzvaru ar 4:3 izcīnīja "Dinamo". Ar 15 "Dinamo" uzvarām 27 savstarpējās spēlēs KHL "Ņeftehimik" ir viena no uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmajām līgas komandām, kurai pret Rīgas komandu ir negatīva bilance.

"Dinamo" galvenā trenera pienākumus izpilda Valērijs Kuļibaba, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.