foto: AFP/Scanpix
Eiropas futbola superklubu glābj bijušais būvlaukuma palīgstrādnieks, celtnieks, krāvējs un kurjers
Žuniors Mesiass savā karjerā sasniedzis šķietami neticamo.
Futbols
2021. gada 25. novembris, 15:30

Eiropas futbola superklubu glābj bijušais būvlaukuma palīgstrādnieks, celtnieks, krāvējs un kurjers

Jauns.lv

Viens no Itālijas futbola flagmaņiem jau gadu desmitus ir slavenā “AC Milan” komanda, kas arī šajā sezonā pretendē uz čempiontitulu A sērijā, tomēr Eirokausu kampaņa viņiem iesākās gaužām bēdīgi un lielā mērā vien daudziem nezināmā Žuniora Mesiasa dēļ tā joprojām pretendē uz izkļūšanu no grupas “nāves grupas”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau izloze UEFA Čempionu līgā liecināja, ka Eiopas modes galvaspilsētas klubam viegli neklāsies – kopā ar viņiem tika ielozēts Anglijas premjerlīgas grands “Liverpool”, Spānijas “La liga” čempioni Madrides “Atletico” un allaž Eirokausos sekmīgi spēlējošie Portugāles “Primera liga” vicečempioni “Porto”.

Pieņēmums, ka Itālijas vicečempioniem neklāsies viegli, bija pilnīgi pareizs un pēc četriem mačiem nopelnīts tikai viens punkts par neizšķirtu savā laukumā pret “Porto”. Visas cerības uz Eirokausu sezonas turpinājumu varēja jau izplēnēt pēc Čempionu līgas grupu turnīra piektās kārtās, kurā bijā jādodas uz Madridi, tomēr tur izcīnīta uzvara ar 1:0. Vienīgais precīzais sitiens padevās Žunioram Mesiasam, kurš komandai pievienojies uz īres tiesībām vien rudens transfēru logā par 2,6 miljoniem eiro. Viņam tie bija pirmie vārdi Milānas kluba rindās un debijas mačs UEFA Čempionu līgā. "Milan" kreklā šī viņam bija vien trešā spēle.

Šis precīzais sitiens komandai saglabāja gana labas cerības uz Eirokausu sezonas turpinājumu, jo atliek pēdējā kārtā savā laukumā apspēlēt, iespējams, bez motivācijas palikušo un ar daudziem rezervistiem laukumā gaidāmo “Liverpool”, kam piecās spēlēs piecas uzvaras un pārliecinoša uzvara grupā. Lai turpinātu ciņu UEFA Čempionu līgā, tad gan vajadzēs ne vien savu uzvaru, bet arī neizšķirtu vai “Atletico” uzvaru otrā C grupas spēlē, kas notiks Portugālē.

Šajā visā stāstā pats interesantākais ir fakts, “AC Milan” glāba nevis pasaulslavenie uzbrucēji Zlatans Ibrahimovičs, Olivjē Žirū vai kāda no jaunajām milāniešu zvaigznēm Brahīms Diazs, Aleksis Saelmekers vai jebkurš cits futbolists, nevis Žuniors Mesiass, kurš patiesībā nemaz nebija domājis kļūt par profesionālu futbolistu.

Brazīlijā Belo Horizontes pilsētā dzimušais šobrīd 30 gadus vecais Mesiass, kā jau liela daļa brazīliešu puiši sapņoja par futbolista karjeru, tāpēc arī trenējās šajā sportā veidā. Belo Horizontes “Cruzeiro” sistēmā augušais puisis nekad nav bijis pat tuvumā kādām Brazīlijas jaunatnes izlasēm vai lielajiem klubiem, tāpēc lielas cerības dzīvē uz futbola kārti nelika. Brīvajā laikā gan, protams, ar citiem puišiem spēlēja bumbu uz ielām, tomēr peļņas gūšanai un ģimenes nodrošināšanai bija nolēmis doties pāri okeānam uz Itāliju, kur jau iepriekš uzturējās viņa brālis. Tātad futbola īsti nebija pat plānos.

20 gadu vecumā viņš ieradās Itālijā un mitinājās Turīnā, kur sameklēja darbu būvlaukumā – sākumā palīgstrādnieks, kurš tīra ķieģeļus, vēlāk jau tiek pie celtnieka amata, vēl pievērsās sadzīves tehnikas tirgošanai, kur strādāja par kurjeru un krāvēju. Tur viņš sapazinās ar vairākiem peruāņiem, kas savukārt viņu ievilka vietējā futbola dzīvē. Kā norāda medijs Sports.ru, Žuniors Mesiass palīdzējis “Sport Varik” amatieru komandai pirmo reizi vēsturē triumfēt pilsētas čempionātā, bet komandas biedri brazīlietim jau bija iedevuši iesauku – zvaigzne.

25 gadu vecumā Mesiass debitēja Itālijas D sērijā (Casale komandā), divus gadus vēlāk debija profesionālā līmenī - C sērijā (Gozzano komanda), 2019. gadā B sērijā “Crotone” rindās, ar kuru sensacionāli izdevās pat iekļūt A sērijā, kur debitēja 29 gadu vecumā. Tieši Žuniors Mesiass un nigērietis Simijs bija komandas pamanāmākie vīri Itālijas futbola Mekā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc sezonas “Crotone” gan pārliecinoši pameta (priekšpēdējā vieta) spēcīgāko kompāniju, tomēr šie divi vīri palika. Simijs pēc 20 gūtajiem vārtiem (visu laiku rekords futbolistam, kurš pārstāvējis komandu, kas pamet virslīgu, un piektā vieta sezonā) tika izīrēts komandai, kas ienāca A sērijā – “Salernitana”, savukārt Žuniors Mesiass, kuram deviņi gūti vārti sezonā, četras rezultatīvas piespēles un 105 reizes apspēlēti pretinieki (otrais rādītājs A sērijā pēc pērn “Udinese” rindās spēlējušā Argentīnas izlases pussarga Rodrigo de Paula) radīja leģendārās AC “Milan” interesi.

Kā stāsta pats Žuniors, tehnika viņam ir no futbola spēlēšanas uz ielas, no Brazīlijas. Viņš atklāj, ka ar draugiem spēlējis brīvu futbolu, daudz vadījies, droši vien tāpēc arī augstāka līmeņa jauniešu komandās diez ko liela interese par viņu neesot bijusi. Viņš gan piebilst, ka centies pielietot jēdzīgus trikus, kas nebojā spēles gaitu un netraucē uzvarēt, kas tomēr ir galvenais futbolā.

Pats sevi viņš nekad nav uzskatījis par labu spēlētāju, tāpēc turpinājis smagi strādāt. Tieši neatlaidība un ticība sev bijis par pamatu, kā Žuniors Mesiass spējis no būvlaukuma palīgstrādnieka nokļūt līdz UEFA Čempionu līgas starmešu gaismai.