foto: USA Today Sports
VIDEO: Merzļikinam pirmā sausā spēle šosezon; Bļugers un Balcers krāj punktus, Girgensonu noraida līdz spēles beigām
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.
Hokejs
2021. gada 25. novembris, 08:14

VIDEO: Merzļikinam pirmā sausā spēle šosezon; Bļugers un Balcers krāj punktus, Girgensonu noraida līdz spēles beigām

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā atvairīja 36 pretinieku metienus, tiekot pie pirmās "sausās" uzvaras šosezon.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Merzļikins, kurš tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) pieveikt Vinipegas "Jets".

Vārtus uzvarētājiem guva Gregorijs Hofmans, Zaks Verenskis un Endrū Pīki.

Merzļikinam un "Blue Jackets" šī bija pirmā sausā uzvara šosezon. Kopumā latvietis NHL aizvadījis astoņus mačus bez zaudētiem vārtiem.

Interesanti, ka šajā mačā Elvis nopelnīja arī divu minūšu noraidījumu.

Šajā sezonā latviešu vārtsargs laukumā devies 11 spēlēs, palīdzot Kolumbusas vienībai izcīnīt astoņas uzvaras. Marzļikins atvairījis 92,6 procentus pretinieku izpildīto metienu (15. vieta līgā) un vidēji zaudējis 2,44 vārtus (20. vieta).

Merzļikina konkurents vārtos soms Jonass Korpisalo spēlējis sešos mačos, vidēji ik katrā ielaižot 3,63 ripas un atvairot 89,4 procentus metienu.

"Blue Jackets" ar 22 punktiem 17 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, kur "Jets" ar 22 punktiem 19 mačos ir septītie Rietumu konferencē.

Tikmēr Latvijas izlases uzbrucēji Teodors Bļugers ar divām piespēlēm un Rūdolfs Balcers ar vienu piespēli trešdien palīdzēja savām komandām tikt pie pienākumiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačos.

Balcera vienība Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar 6:3 (1:1, 2:2, 3:0) pieveica Otavas "Senators", kamēr Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" mājās ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) sagādāja zaudējumu Vankūveras "Canucks".

Bļugers trešdienas mačā laukumā bija 16 minūtes un piecas sekunde, 49 sekundes spēlējot mazākumā, bet 45 sekundes arī vairākumā. Uzbrucējs izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu, divreiz pārtvēra ripu, bloķēja vienu metienu un uzvarēja vienā no sešiem iemetieniem.

Latviešu uzbrucējs asistēja partneriem Zakam Astonam-Rīzam un Brokam Makginam "Penguins" trešo uz ceturto vārtu guvumos. Vēl pa ripai pretinieku vārtos nogādāja Evans Rodrigess un Braiens Rasts, kamēr "Canucks" sastāvā precīzs bija Bo Horvats.

Savukārt Balcers laukumā bija 16 minūtes un četras sekundes, no kurām minūti un 18 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs izpildīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja trīs viesu raidījumus pa vārtiem un zaudēja vienīgajā iemetienā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Balcers mača 52. minūtē rezultatīvi asistēja uzvaras vārtu autoram Timo Maijeram.

"Sharks" rindās ar gūtiem vārtiem izcēlās Metjū Njeto, Tomāšs Hertls, Niks Bonino, Logans Kutūrs un Džeikobs Midltons. Pēdējie divi ripas iemeta jau tukšos "Senators" vārtos.

"Senators" sastāvā precīzi metieni padevās Breidijam Tkačakam, Džošam Norisam un Konoram Braunam.

Balcers šosezon 19 spēlēs guvis divus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles, savukārt Bļugers 19 mačos guvis četrus vārtus un piecas reizes rezultatīvis piespēlējis.

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Sharks" ar 21 punktu 19 spēlēs ieņem devīto vietu, bet Pitsburgas komandas kontā ir 22 punkti un astotā vieta Austrumu konferencē.

Visbeidzot Zemgus Girgensons izpelnījās lielo sodu un noraidījumu līdz mača beigām Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība savā laukumā ar 1:5 (1:4, 0:0, 0:1) atzina Bostonas "Bruins" pārākumu.

Girgensons trešā perioda vidū apmalē iegrūda "Bruins" uzbrucēju Čarliju Makavoju, par ko saņēma 5+10 minūšu noraidījumu līdz mača beigām.

Pirms laukuma atstāšanas latviešu uzbrucējs uz ledus bija 12 minūtes un četras sekundes, no 40 sekundes mazākumā, bet 52 sekundes vairākumā. Girgensons divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu, pieļāva vienu kļūdu, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vienīgos vārtus "Sabres" sastāvā aizvadītajā mačā guva Kails Okposo, bet uzvarētāju rindās precīzi metieni padevās Maikam Railijam, Čārlijam Koilam, Patrīsam Beržeronam, Teiloram Holam un Dāvidam Pastrņākam.

Girgensons šosezon 19 mačos izcēlies ar četriem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Sabres" šis bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas un komanda ar 19 punktiem 19 mačos ieņem 13. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Bruins" ar 20 punktiem 16 spēlēs ir desmitajā pozīcijā.