foto: AFP/Scanpix
Distanču slēpošanas Pasaules kausu sāks trīs Latvijas sportisti
Latvijas galvenā cerība distanču slēpošanā Patrīcija Eiduka.
Citi sporta veidi
2021. gada 24. novembris, 18:03

Distanču slēpošanas Pasaules kausu sāks trīs Latvijas sportisti

Jauns.lv / LETA

Distanču slēpošanas Pasaules kausa (PK) sezonas pirmajam posmam pieteikušies trīs Latvijas vadošie šī sporta veida pārstāvji Patrīcija Eiduka, Raimo Vīgants un Indulis Bikše, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Šajā nedēļas nogalē Somijas ziemeļu pilsētiņā Rukā sāksies 2021./2022. gada Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā.

Tāpat kā iepriekšējās sezonās, arī šoreiz būs trīs sacensību dienas, sākot ar sprintu klasikā un beidzot ar vidējo distanci (desmit kilometriem sievietēm un 15 kilometriem vīriešiem) klasikā un brīvajā stilā. Ierasti otrajā dienā būs sacensības klasikā ar intervālu startu, bet noslēgsies pirmais posms ar iedzīšanu brīvajā stilā. Atšķirībā no daudziem iepriekšējiem gadiem šoreiz Rukā nebūs minitūres.

21 gadu vecā Eiduka, kura Pasaules kausa posmos ir startējusi vairāk nekā trīsdesmit reižu (31), tieši Rukā 2018. gada novembrī viņa debitēja šāda līmeņa sacensībās un tur piedalīsies jau ceturto gadu pēc kārtas. 12 reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikusī slēpotāja vislabākos rezultātus Somijas ziemeļu pilsētiņā uzrādīja pērn.

Sprintā klasikā viņa bija 41. vietā, desmit kilometru klasikā ar intervāla startu ierindojās 53. vietā, bet desmit kilometru iedzīšanā pakāpās uz 45. vietu.

Ar startu iepriekšējā nedēļas nogalē latviete kopumā ir apmierināta, atzīstot, ka pati nav gaidījusi tik labu rezultātu sprintā. "Pati biju pārsteigta, ka tik labi sanāca nostartēt sprintā. Tās tomēr ir tīrās sprinteres. Pirms Muonio biju spiesta paņemt vairākas diena brīvas un nebūt uz sniega, tāpēc rezultāts nebija tik labs. Pēc Muonio viss aizgāja ierastajās sliedēs un rutīnā, varēju būt uz sniega katru dienu, līdz ar to arī rezultāts Jelivarē bija labāks," skaidro Eiduka..

Tikmēr Vīgants Pasaules kausa posmos ir startējis sešas reizes, labākos rezultātus jeb iekļūšanu piecdesmitniekā sasniedzot Šveicē. Pērn decembra vidū Davosā viņš 15 kilometros ieguva 48. vietu, bet šī gada pirmajā dienā Valmusterā "Tour de Ski" pirmā posma sprintā slidsolī sasniedza līdz šim savu labāko rezultātu - 44. vietu.

Šīs sezonas ievadā ļoti spēcīga sastāva FIS sacensībās Muonio šī gada pasaules kausa vicelīderis rollerslēpošanā uzrādīja atzīstamus rezultātus. Pats sportists gan ir apmierināts ar rezultātu tikai 15 kilometros brīvajā stilā, kas norisinājās pēdējā dienā.

"Teikšu godīgi, starts Muonio apmierināja tikai pēdējā dienā. Pirmajām divām dienām sezonas atklāšanas sacensībās nebiju īsti gatavs, jo varbūt atbraucu mazliet par vēlu, proti, pirmdienā," stāsta četras dienas pirms sacensībām Muonio ieradušais madonietis.

U-23 pasaules čempionātā pērn devīto vietu ieguvušais Vīgants Rukā plāno startēt visas dienas.

Tikmēr Bikše sezonu atklāja FIS sacensībās Jelivārē, kur sprintā bija 45. vietā, 15 kilometru klasikā 73. vietā tikpat garā slidsolī 65. vietā. Pērn viņš Rukā nestartēja, bet pirms diviem gadiem bija 99. vietā sprintā un 91. vietā 15 kilometru klasikā.