foto: AFP/Scanpix
Vairāk nekā trīs dienu mocības un ratiņkrēslā: baisu kritienu piedzīvojušās daiļslidotājas mājupceļš izrādās ļoti nepatīkams
Darja Usačeva pēc baisā kritiena uz rokām tika aiznesta pie ārstiem.
Citi sporta veidi
2021. gada 18. novembris, 06:30

Vairāk nekā trīs dienu mocības un ratiņkrēslā: baisu kritienu piedzīvojušās daiļslidotājas mājupceļš izrādās ļoti nepatīkams

Jauns.lv

Talantīgās krievu daiļslidotājas 15 gadus vecās Darjas Usačevas, kura sacensību laiku piedzīvoja šausminošu kritienu un guva smagu traumu, mājupceļš no Japānas izvērtās ļoti garš un nepatīkams.

Neraugoties uz to, ka jaunā sportiste savainojumu guva 12. novembrī, iesildoties gaidāmajām sacensībām, Krievijā slavenās treneres Eteri Tutberidzes audzēkne nonāca vien 15. novembrī. Iemesls, kāpēc tik ilgi bija jāpaliek Japānā, ir gaužām vienkāršs, bet emocionāli ļoti smags – jāsagaida, kamēr komandas biedri beidz sacensības.

Kad beidzot 15. novembrī jaunā sportiste nokļuva Maskavā, viņu un komandas biedrus sagaidīja līdzjutēji un tuvinieki ar ziediem un dāvanām. Kas bija emocionāli liels atbalsts, jo 15 gadus vecā meitene lidostā pārvietojās ratiņkrēslā. Lielam uztraukumam pamata gan neesot, jo meitenei vienkārši tagad ir jāsaudzē savainotā kāja.

Sociālajos tīklos Darja izpelnījusies milzīgu atbalstu un iejūtību, jo cilvēkiem no malas ir pat grūti apzināties, cik daudz spēka, veselības un enerģijas viņa ziedo, lai tikai apkārtējie varētu baudīt krāšņos priekšnesumus.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Krievijas izlase daiļslidošanā piedzīvojusi baisu drāmu sacensībās Japānā. Daiļslidotāja Darja Usačeva iesildīšanās laikā neveiksmīgi piezemējās un viņu raudošu aiznesa pie ārstiem.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon
71

Japānā notikušās sacensības "NHK Trophy 2021", kas ir ceturtais "Grand Prix" posms daiļslidošanā iesākās ar vienas dalībnieces ļoti nepatīkamu traumu.

Darja Usačeva izstājās no sacensībām vēl pirms savas uzstāšanās. Iesildīšanās laikā 15 gadus vecā sportiste neveiksmīgi piezemējās. Uz meitenes kritienu bija šausmīgi noskatīties.

Izplūdusi asarās, viņa kaut kā tika līdz vārtiņiem, kur uz rokām viņu aiznesa ārsts. Pēc "Mach TV" informācijas, Usačeva lauzusi augšstilbu. Pagaidām oficiāla apstiprinājuma tam nav. Jaunākā versija par savainojuma nopietnību liecina, ka Usačevai konstatēts labās kājas dziļās muskulatūras saites plīsums augšstilba kaula augšanas zonā, vēsta Starhit.ru.

Šajā posmā sportiste zaudējusi iespēju iekļūt "Grand Prix" finālā, lai gan pēc posma Amerikā ar iegūto sudrabu viņai bija izredzes pat uzvarēt. ASV sacensībās viņa piekāpās vien savai zvaigžņotajai komandas biedrenei Aleksandrai Trusovai. "NHK Trophy 2021" triumfēja mājiniece Kaori Sakamoto.