foto: AP/Scanpix
Covid-19 uzliesmojuma dēļ NHL pārceļ trīs nākamās Otavas "Senators" spēles
Otavas "Senators" nākamo vārtu guvumu nāksies pagaidīt.
Hokejs
2021. gada 16. novembris, 12:14

Covid-19 uzliesmojuma dēļ NHL pārceļ trīs nākamās Otavas "Senators" spēles

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība pieņēmusi lēmumu uz nenoteiktu laiku pārcelt trīs nākamās Otavas "Senators" spēles, komandā konstatējot Covid-19 uzliesmojumu.

Tiek ziņots, ka "Senators" rindās desmit spēlētājiem piemērots Covid-19 protokols, līdz ar to NHL lēmusi atcelt otrdienas maču viesos ar Ņūdžersijas "Devils", ceturtdienas mājas spēli ar Nešvilas "Predators", kā arī sestdienas dueli ar Ņujorkas "Rangers".

Tāpat NHL ziņo, ka slēgta arī "Senators" treniņbāze.

Jau iepriekšējā "Senators" spēlē, kurā Otavas komanda savā laukumā 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) svētdien zaudēja Kalgari "Flames", komandai nevarēja palīdzēt virkne pamatsastāva spēlētāju.

Covid-19 protoklolā ievietoti uzbrucēji Dreiks Batersons, Ostins Vatsons, Alekss Fermentons, Dilans Gambrels un Konors Brauns, aizsargi Niks Holdens, Viktors Mete, ŅIkita Zaicevs un Džošs Brauns, kā arī vārtsargs Mets Marejs.

"Senators" līderim Batersonam pozitīvas izrādījās analīzes 13. novembrī, tomēr divi atkārtotie testi bija negatīvi un viņš piedalījās komandas spēlē ar Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins". Batersons tajā mačā atzīmējās ar četriem punktiem (2+2), palīdzot komadai izcīnīt uzvaru ar 6:3, taču jau nākamajā dienā uzbrucējs atkal tika ievietots Covid-19 protokolā.

Vatsons Covid-19 simptomu dēļ nespēlē kopš 6.novembra, kopš 8.novembra protokolā ir treneris Džeks Kapuano un aizsargs Holdens. Dienu vēlāk viņiem pievienojās Gambrels un Mete, 10.novembrī Covid-19 protokolu papildināja Brauns, bet vēl dienu vēlāk arī Marejs, Fermentons un Zaicevs.

Otavas komanda treniņus nav aizvadījusi kopš 5.novembra, šajā laikā gan nospēlējot trīs mačus.

Šosezon šis ir pirmais gadījums, kad Covid-19 uzliesmojuma dēļ NHL pārceļ spēles.

Pagājušajā sezonā pandēmijas dēļ tika pārceltas 55 spēles, bet kopumā saīsinātajā sezonā katra komanda aizvadīja tikai 56 regulārā čempionāta mačus.