foto: AFP/Scanpix
Ilggadējais kluba pussargs Šavi vēlas kļūt par "Barcelona" galveno treneri
Ilggadējais Spānijas futbola kluba "Barcelona" pussargs Šavi, kurš pašlaik trenē Kataras komandu "Al-Sadd".
Futbols
2021. gada 4. novembris, 13:33

Ilggadējais kluba pussargs Šavi vēlas kļūt par "Barcelona" galveno treneri

Jauns.lv / LETA

Ilggadējais Spānijas futbola kluba "Barcelona" pussargs Šavi, kurš pašlaik trenē Kataras komandu "Al-Sadd", gatavs uzņemties savas bijušās vienības vadību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jau vairākas dienas notiek sarunas ar klubu," ceturtdien BBC citē 41 gadu veco speciālistu, kurš 2015.gadā pievienojās "Al-Sadd" kā spēlētājs, taču pirms diviem gadiem sāka strādāt kā treneris. "Klubs zina manu nostāju un ceru, ka drīz jautājums tiks atrisināts."

Tiek vēstīts, ka "Barcelona" vadība ir devusies uz Dohu, lai pārrunātu iespējamo sadarbību ar Šavi, kurš vēl šajā pavasarī pagarināja līgumu ar "Al-Sadd" līdz 2023.gadam.

Kā zināms "Barcelona" bez galvenā trenera ir kopš 28.oktobra, kad no amata tika atbrīvots 58 gadus vecais Nīderlandes speciālists Ronalds Kūmans - cits bijušais vienības futbolists.

"Barcelona" Spānijas futbola čempionāta "La Liga" kopvērtējumā pēc 11 nospēlētām spēlēm ar 16 punktiem ieņem necilo devīto vietu, no līderes Sansevastjanas "Real Sociedad" atpaliekot par deviņiem punktiem.

Šavi, kurš kā spēlētājs "Barcelona" rindās aizvadīja 779 spēles un izcīnīja 25 trofejas, pērn augustā atteicās no piedāvājuma kļūt par galveno treneri. Toreiz no amata tika atbrīvots Enrike Setjens, kura vietā tad arī nokļuva Kūmans.

Pirms laika kā iespējamie kandidāti uz "Barcelona" galvenā trenera amatu tika minēti arī Buenosairesas "River Plate" treneris Marselo Galjardo un Amsterdamas "Ajax" treneris Ēriks ten Hags.

"Barcelona" pagaidu trenera pienākumus pilda kluba B komandas treneris Serži Baržuāns, kura vadībā katalāņu klubs otrdien ar 1:0 (0:0) UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā pieveica Kijevas "Dinamo".

Pēc četrām kārtām E grupā vietu "play-off" turnīrā jau nodrošinājusi "Bayern", kas izcīnījusi 12 punktus. Seši punkti ir "Barcelona", četri - "Benfica" un viens - "Dinamo".

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās