foto: AP/Scanpix
"Rangers" uz septiņiem gadiem pagarina līgumu ar Norisa balvas ieguvēju Foksu
Adams Fokss NHL aizvada savu trešo sezonu, līdz šim "Rangers" rindās nospēlējot 134 spēles, kurās atzīmējies ar 15 gūtiem vārtiem un 83 rezultatīvām piespēlēm, tiekot pie 98 punktiem.
Hokejs
2021. gada 2. novembris, 13:24

"Rangers" uz septiņiem gadiem pagarina līgumu ar Norisa balvas ieguvēju Foksu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Ņujorkas "Rangers" vienojies par līguma pagarināšanu ar aizsargu Adamu Foksu uz septiņiem gadiem, pirmdien paziņoja vienības prezidents un ģenerālmenedžeris Kriss Drūrijs.

Vienošanās paredz vidējo algu 9,5 miljonu ASV dolāru (8,21 miljonu eiro) apmērā ik sezonu.

Iepriekšējās sezonas Džeimsa Norisa balvas ieguvējs (tiek pasniegta labākajam regulārās sezonas aizsargam) NHL aizvada trešo sezonu, līdz šim "Rangers" rindās nospēlējot 134 spēles, kurās atzīmējies ar 15 gūtiem vārtiem un 83 rezultatīvām piespēlēm, tiekot pie 98 punktiem.

Iepriekšējais līgums noslēgtos pēc šīs sezonas. Viņa patreizējā alga bija vien 975 000 ASV dolāru (842 000 eiro) sezonā.

Iepriekšējā sezonā 23 gadus vecais Fokss piedalījās 55 spēlēs, kurā guva piecus vārtus un atdeva 42 rezultatīvas piespēles, tiekot pie 47 punktiem. Tāpat aizsargs statistikā atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +19 un 14 soda minūtēm.

Fokss kļuvis par ceturto "Rangers" aizsargu, kurš ticis pie Norisa balvas. Pirms viņa prestižo trofeju ieguva Dags Hārvijs (1962.gadā), Harijs Hauels (1967.gadā) un Braiens Līčs (1992.un 1997.gadā).

Zīmīgi, ka Fokss kļuvis tikai par otro spēlētāju NHL vēsturē, kurš Norisa balvu izcīnījis kādā no savām pirmajām divām sezonām līgā. Pirmais, kurš to paveica, bija leģendārais Bobijs Ors savā otrajā sezonā 1968.gadā.

Tāpat Fokss tika atzīts par "Rangers" iepriekšējās sezonas vērtīgāko spēlētāju un kļuva par ceturto aizsargu komandas vēsturē, kurš vidēji mačā čempionāta laikā izcēlies ar vismaz 0,75 punktiem. Pirms viņa to iespēja Līčs (četras reizes), Breds Pārks un Sergejs Zubovs, kurš šo sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā, tomēr nu jau vienību ir pametis.

Kopš 2019./2020.gada sezonas, kad Fokss pievienojies NHL, viņš ir vienīgais aizsargs, kurš spējis iekrāt vismaz 90 punktus un tiks pie lietderības koeficienta +45. Starp uzbrucējiem to paveikuši trīs spēlētāji - Artēmijs Panarins, Patrīss Beržerons un Breds Maršāns.

Šosezon Fokss piedalījies deviņos mačos, guvis divus vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles. Pašlaik ar deviņiem punktiem "Rangers" spēlētājs ir otrais rezultatīvākais sava ampluā spēlētājs līgā, atpaliekot vien no Anaheimas "Ducks" aizsarga Kevina Šatenkirha, kura kontā ir par punktu vairāk. Tiesa deviņi punkti ir vēl četriem aizsargiem.