foto: REUTERS/SCANPIX
"Barcelona" atlaiž galveno treneri Kūmanu
Ronalds Kūmans.
Futbols
2021. gada 28. oktobris, 14:15

"Barcelona" atlaiž galveno treneri Kūmanu

Jauns.lv / LETA

Spānijas futbola klubs "Barcelona" pēc gada un divu mēnešu sadarbības no amata atbrīvojis galveno treneri Ronaldu Kūmanu, kā iespējamais viņa pēctecis tiek minēts Šavjers Ernandess Kreuss jeb Šavi, bet vienību pagaidām vadīs B komandas treneris Serži Baržuāns.

58 gadus vecais Nīderlandes speciālists darbu "Barcelona" zaudēja pēc tam, kad trešdien "Barcelona" ar 0:1 (0:1) atzina Madrides "Rayo Vallecano" pārākumu un "La Liga" tabulā ieņēma 9. vietu.

Atlaistais treneris, kurš pats savulaik sešus gadus spēlēja "Barcelona", ceturtdien komandas treniņu laukumā atvadās no komandas.

Saspīlējumu vairoja arī "Barcelona" prezidenta Žuana Laportas un Kūmana nesaprašanās un uzticēšanās trūkums. Vasarā Laporta pat paziņoja, ka divas nedēļas meklēs galvenā trenera pēcteci, tomēr plāns cieta neveiksmi, kas daļēji saistāms ar kluba 1,35 miljardu eiro parādiem.

Finansiālās problēmas vairo arī "Barcelona" ir problēmas ar sastāvu. Pēc argentīnieša Lionela Mesi pāriešanas uz Parīzes "Saint-Germain" "Barcelona" ir izīrējusi franču uzbrucēju Antuānu Grīzmanu Madrides "Atletico" vienībai, bet no "Barcelona" uz Anglijas premjerlīgas klubu Totenhemas "Hotspur" pārceļojis aizsargs Emersons Rojals.

"Barcelona" rindās algas samazinājumam piekrituši Serhio Busketss un Žordi Alba, sekojot Žerāra Pikē pēdās, lai klubs varētu pieteikt komandas jaunieguvumu Serhio Agvero.

Kūmana vadībā "Barcelona" uzvarējusi tikai divas no pēdējām septiņām Spānijas augstākās futbola līgas spēlēm. Tostarp ar 1:2 (0:1) svētdien "Barcelona" zaudēja Madrides "Real".

Vājais sniegums sezonas sākumā var novest pie tā, ka Spānijas futbola grands nekvalificējas nākamā gada UEFA Čempionu līgai, kas iedragātu jau tā sarežģīto kluba finansiālo situāciju.

Šavi, kurš pašlaik trenē Kataras klubu "Al Sadd", tiek uzskatīts par iespējamāko Kūmana pēcteci. Pērn augustā gan ilggadējam Barselonas kluba pussargs Šavi atteicās no piedāvājuma kļūt par "Barcelona" galveno treneri pēc Enrikes Setjena atbrīvošanas no amata.

Kā iespējamais kandidāts uz "Barcelona" galvenā trenera amatu tiek minēts arī Buenosairesas "River Plate" treneris Marselo Galjardo un Amsterdamas "Ajax" treneris Ēriks ten Hags.

Bija sagaidāms, ka "Barcelona" pagaidu trenera pienākumus pildīs kluba B komandas treneris Serži Baržuāns.

Ceturtdien Laporta kluba mājaslapā internetā apstiprināja, ka komandu pagaidām vadīs Baržuāns, kuru ar kluba pirmo komandu bija paredzēts iepazīstināt pirms ceturtdienas pēcpusdienas treniņa Barselonas kluba treniņu laukumā "Ciutat Esportiva Joan Gamper".

""Barcelona" ar šo paziņo, ka pašreizējais "Barca" B vienības treneris Baržuāns pagaidām atbildēs par galvenās komandas tehnisko vadību. Viņa pienākumi pirmās komandas galvenā trenera amatā beigsies, tiklīdz klubs nolīgs jaunu galveno treneri atlaistā Kūmana vietā," teikts kluba paziņojumā.

"Barcelona" līdz nākamajam nacionālo izlašu pārtraukumam Čempionu līgā vēl jāspēlē pret Kijevas "Dynamo" un "La Liga" turnīrā - pret "Alaves" un Vigo "Celta".