foto: REUTERS/SCANPIX
Latvijas ratiņkērlinga izlase pasaules čempionātu noslēdz 8. vietā
Agris Lasmans un Sergejs Djačenko.
Citi sporta veidi
2021. gada 28. oktobris, 13:53

Latvijas ratiņkērlinga izlase pasaules čempionātu noslēdz 8. vietā

Jauns.lv / LETA

Latvijas ratiņkērlinga izlase pasaules čempionātā Pekinā ceturtdien uzvarēja Itāliju, bet pamatturnīra pēdējā spēlē zaudēja Kanādas izlasei, informē Latvijas Kērlinga asociācijas (LKA) preses dienests.

Tādējādi Latvijas izlasei čempionāts ir beidzies ar četrām uzvarām 11 spēlēs. Lai gan Latvijas ratiņkērlinga komanda neiekļuva čempionāta izslēgšanas spēļu kārtā, tā ir saglabājusi vietu augstākajā divīzijā arī nākamajā pasaules čempionātā.

Pirmajā ceturtdienas spēlēm Latvijas izlase ar 5:2 uzvarēja Itāliju, pēc piecām zaudētām spēlēm beidzot tiekot pie panākuma.

Latvijas ratiņkērlingisti spēli pret Itāliju iesāka veiksmīgi, izcīnot divus punktus pirmajā endā un vienu "nozogot" otrajā. Itāļi vien ceturtajā endā guva punktu, ejot pārtraukumā pie 1:3. Pēc pārtraukuma divos endos pēc kārtas mūsējiem neizdevās ar pēdējo akmeni gūt punktus, kas ļāva Itālijai izlīdzināt rezultātu 3:3. Spraigā spēles izskaņā Latvija septītajā endā paņēma vienu un pie precīzas izspēles astotajā endā "nozaga" vienu, kas pēc piecu spēļu pārtraukuma atkal ļāva svinēt uzvaru.

Šajā spēļu kārtā Krievijas Kērlinga federācijas (KKF) komandas bez punktiem atstāja Šveici 13:0, Slovākija negaidīti pārspēja Skotiju ar 8:3, bet tikai ekstra endā Ķīna tika galā ar Norvēģiju 8:4.

Savukārt Latvijas komandas pēdējā pamatturnīra spēle aizritēja ļoti spraigi. Lai arī Kanādas izlase trešajā endā "nozaga" vienu punktu, tomēr līdz pat septītajam endam neviena no komandām neizvirzījās komfortablā pārsvarā. Kanāda atradās tikai viena punkta vadībā ar 3:2. Tieši septītais ends izšķīra spēles likteni. Kanādas izlase ar pēdējo enda metienu izdevās paņemt trīs punktus, panākot 6:2. Latvijas ratiņkērlingisti astotajā endā centās ko labot, tomēr jau bija par vēlu, piedzīvojot septīto zaudējumu čempionātā.

Priekšpēdējā spēļu kārtā Zviedrija ar 9:2 pārspēja kaimiņus norvēģus, ASV ar 9:5 uzvarēja Slovākiju, bet Šveice tika pie otrās uzvaras, ar 7:4 pārspējot Koreju.

Turnīra ievadā Latvijas sportisti ar 2:8 zaudēja FKR komandai, pēc kā tika svinētas trīs uzvaras - pār Slovākiju (8:5), Dienvidkoreju (6:5) un Norvēģiju (6:3). Turnīrs turpinājās, ar 3:7 piekāpjoties Ķīnai, ar 6:8 - Zviedrijai un ar 1:10 - Skotijai, kā arī ar 5:7 zaudējot Šveicei un ar 2:9 ASV.

Jau pirms pēdējās spēļu kārtas ir zināmas tās sešas izlases, kuras turpinās cīņu par medaļām - Ķīna, KKF, Zviedrija, ASV, Kanāda un Skotija. Šīm sešām izlasēm, aizvadot vēl pēdējo spēli, jānoskaidro vietu sadalījums pamatturnīrā, lai uzzinātu izslēgšanas spēļu izspēles kārtību.

Kopvērtējums:

1. Ķīna 10-8-2

1. Krievijas Kērlinga federācija 10-8-2

1. Zviedrija 10-8-2

4. ASV 10-7-3

5. Skotija 10-6-4

5. Kanāda 10-6-4

7. Norvēģija 11-5-6

8. Latvija 11-4-7

9. Dienvidkoreja 10-3-7

10. Slovākija 11-3-8

11. Itālija 10-2-8

12. Šveice 11-2-9

Visas izlases aizvadīs 11 spēles. Pēc apļa turnīra norisināsies izšķirošās cīņas, kurās iekļūs sešas labākās. Pamatturnīra pirmās un otrās vietas ieguvējas automātiski kvalificēsies pusfinālam. Viņu pretinieks tiks noskaidrots starp 3. - 6.vietu un 4. - 5. vietu ieguvējiem. Fināla cīņa norisināsies 30.oktobrī.

Latvijas ratiņkērlinga izlase nākamgad turpat Pekinā debitēs ziemas paralimpiskajās spēlēs.

Latvijas ratiņkērlinga izlases sastāvs: Poļina Rožkova (skips), Ojārs Briedis, Agris Lasmans, Sergejs Djačenko, Aleksandrs Dimbovskis, treneri - Arnis Veidemanis un Rihards Jeske, fizioterapeite Signe Rinkule.