foto: Juris Rozenbergs/ Rīgas Viļņi arhīvs
"Gada balvas basketbolā" līdzjutēju balsojumā uzvar Miezis, Freimanis, Jākobsone un Feldmanis
Nauris Miezis.
Citi sporta veidi
2021. gada 26. oktobris, 19:59

"Gada balvas basketbolā" līdzjutēju balsojumā uzvar Miezis, Freimanis, Jākobsone un Feldmanis

Jauns.lv / LETA

Līdzjutēji "Gada balvā basktbolā 2021" par labākajiem spēlētājiem atzinuši Rolandu Freimani un Ilzi Jākobsoni, par labāko "3x3" basketbolistu atzīts Nauris Miezis, bet Raimonds Feldmanis balsojumā uzvarēja kā labākais treneris, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Portālā "Basket.lv" svētdien beidzās publiskais balsojums četrās nominācijās: "Gada basketbolists, "Gada basketboliste", "Gada 3x3 basketbolists" un "Gada treneris".

Kategorijā "Gada basketboliste" 38% līdzjutēju balsu sakrāja pagājušās sezonas "TTT Rīga" un Latvijas izlases saspēles vadītāja Ilze Jākobsone, otrajā vietā ar ierindojās Kitija Laksa, bet Aleksa Gulbe ieņēm trešo vietu.

Savukārt kategorijā "Gada basketbolists" Rolands Freimanis, kurš pagājušajā sezonā kļuva par Polijas vicečempionu, saņēma 36,9% līdzjutēju balsu. Otrajā vietā ierindojās Artūrs Strautiņš, bet "VEF Rīga" saspēles vadītājs Kristers Zoriks noslēdza pirmo trijnieku.

Daudz spraigāka cīņa līdzjutēju balsojumā bija nominācijā "Gada 3x3 basketbolists". Nauris Miezis, kurš balsojumā ieguva 41,8% balsu, apsteidza Kārli Paulu Lasmani tikai par 1,1% un ieņēma pirmo vietu.

Kategorijā "Gada treneris" pārliecinoši 69,8% līdzjutēju balsu saņēma Raimonds Feldmanis, kurš trenēja olimpisko 3x3 čempionus. Otrajā vietā ierindojas "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, bet trešajā vietā ir Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Gundars Vētra.

Balvas ieguvējus noteiks, ņemot vērā publiskā, mediju, LBS Treneru komisijas un LBS valdes balsojumu rezultātus.

Gada balvas basketbolā paredzēts pasniegt vēl astoņās nominācijās: "Gada cerība", "Gada 3x3 basketboliste", "Gada ratiņbasketbolists", "Gada seniors", "Gada tiesnesis", "Gada jaunatnes treneris", "Gada piemērs" un "Gada ieguldījums basketbolā" (Tālivalža Pētersona balva).

Pērn labākie netika noteikti, bet 2019.gadā par gada basketbolistiem tika atzīti Jānis Strēlnieks un Elīna Babkina, bet par gada treneri - Mārtiņš Zībarts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās