foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija
Trīs Latvijas BMX riteņbraucēji iekļūst pirmajā desmitniekā Pasaules kausa posmā
Citi sporta veidi
2021. gada 23. oktobris, 23:34

Trīs Latvijas BMX riteņbraucēji iekļūst pirmajā desmitniekā Pasaules kausa posmā

Jauns.lv / LETA

Trīs Latvijas BMX riteņbraucēji sestdien Turcijā iekļuva pirmajā desmitniekā Pasaules kausa piektā posma sacensībās, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Sestdien Turcijas pilsētā Sakarjā aizvadītas UCI Pasaules kausa BMX superkrosā piektā posma sacensības. Vīru elitē desmito vietu izcīnīja Kristens Krīgers. Dāmu U-23 konkurencē Vinetai Pētersonei finālā nācās samierināties ar astoto vietu, kamēr Niks Rožukalns bija desmitais vīru U-23 konkurencē.

Vīru elitē Krīgers sacensības iesāka ar izcīnīto ceturto vietu pirmās kārtas braucienā, kas deva vietu ceturtdaļfinālā. Tajā trenera Ivo Lakuča audzēknis nonāca piektajā vietā. Priekšpēdējā virāžā "AKSSC Valmiera"/"Mītavas kumeļi" pārstāvošais jelgavnieks spēja apsteigt sev priekšā esošo francūzi Korentēnu Dubuā un finišēt ceturtajā vietā.

Pusfinālā braucienā latvietis pēc starta bija septītajā vietā. Pirmajā virāžā notika liels kritiens. Krīgers, braucot no aizmugures, centās izvairīties no tā, tomēr tika aizkavēts. Finišā viņam piektā vieta. Sacensību noslēgumā tas deva desmito vietu. 

Pētersone šajā posmā izvēlējās startēt U-23 dāmu konkurencē, kur bija viena no galvenajām favorītēm. Pirmajā kārtā trenera Ģirta Kātiņa audzēknei trešā vieta savā braucienā, kas deva stabilu vietu pusfinālā. Tajā viņa demonstrēja labu sniegumu, izcīnot visai drošu uzvaru. 

Finālā latviete pēc starta nonāca ārmalā. Lai arī ātrums sportistei bija lielāks nekā konkurentēm, tomēr virāžā Pētersonei nepietika vietas. Latvijas sportiste bija spiesta izbraukt no trases, zaudējot jebkādas cerības uz iekļūšanu labāko trijniekā. Finišā viņai astotā vieta, bet uzvarēja argentīniete Frančeska Čingolani.

Uzreiz trīs latvieši startēja U-23 vīru konkurencē. Vislabāko sniegumu demonstrēt izdevās Rožukalnam. Trenera Mika Puķīša audzēknis, uzvarot pēdējās cerības braucienā, iekļuva astotdaļfinālā. Tajā viņš savā braucienā bija trešais. Ceturtdaļfinālā no Skrundas nākušais "AKSSC Valmiera" sportists braucienā sasniedza trešo rezultātu, tiekot jau pusfinālā.

Pusfinālā viņš finišēja piektais. Edvards Emīls Liberts un Mārtiņš Zadraks šajā posmā apstājās pirmajā kārtā.

Svētdien Sakarjas trasē notiks Pasaules kausa sestā posma sacensības.