foto: REUTERS/SCANPIX
Pēc Ņūkāslas "United" pāriešanas Saūda Arābijas konsorcija īpašumā amatu atstāj galvenais treneris Brūss
Stīvs Brūss.
Futbols
2021. gada 20. oktobris, 13:57

Pēc Ņūkāslas "United" pāriešanas Saūda Arābijas konsorcija īpašumā amatu atstāj galvenais treneris Brūss

Jauns.lv / LETA

Stīvs Brūss pēc abpusējas vienošanās atstājis Anglijas premjerlīgas kluba Ņūkāslas "United" galvenā trenera amatu nepilnas divas nedēļas pēc tam, kad klubu pārņēma Saūda Arābijas vadītais konsorcijs.

"Ņūkāslas "United" var apstiprināt, ka Stīvs Brūss pēc abpusējas vienošanās ir atstājis galvenā trenera amatu," paziņoja klubs.

Bijušais Mančestras "United" aizsargs Brūss Ņūkāslas klubu vadīja vairāk nekā divus gadus, iepriekšējās divās sezonās Anglijas premjerlīgā ieņemot attiecīgi 13. un 12. vietu.

60 gadu vecais Brūss pateicās par iespēju vadīt tādu unikālu klubu. Viņš izteica pateicību treneru korpusam, spēlētājiem un visiem kluba darbiniekiem.

"Šim klubam ir neiedomājams atbalsts, un es ceru, ka jaunie īpašnieki to var aizvest tik tālu, cik mēs visi to vēlamies redzēt," citēts nu jau bijušā galvenā trenera teiktais.

Izbraukuma spēlē sestdien pret Londonas "Crystal Palace" Ņūkāslas vienību vadīs Brūsa asistents Greiems Džonss.

Astoņās jaunās Anglijas premjerlīgas sezonas spēlēs Ņūkāslas "United" trīs reizes spēlējusi neizšķirti, bet piecas reizes piedzīvots zaudējums. Ar trim punktiem komanda ieņem priekšpēdējo vietu premjerlīgas tabulā.

Konsorcijs, kurā piedalās Saūda Arābijas Publiskais investīciju fonds, "PCP Capital Partners" un miljardieri brāļi Deivids un Saimons Rubeni, kā tiek ziņots, 2020. gada aprīlī noslēdza darījumu 300 miljonu sterliņu mārciņu (353 miljoni eiro) vērtībā, lai klubu iegādātos no tā nepopulārā īpašnieka Maika Ešlija.

Pēc dažādu juridisku jautājumu atrisināšanas un saņemtām "juridiski saistošām garantijām", ka Saūda Arābijas valdība nekontrolēs klubu, darījums tika pabeigts oktobra sākumā.

Kluba līdzjutēji cer, ka tā pārņemšana var mainīt komandas likteni. Neskatoties uz regulāro 50 000 līdzjutēju līdzdalību Sentdžeimsa parkā, Ņūkāslas klubs kopš 1969. gada nav ieguvis nevienu nozīmīgu trofeju.