foto: REUTERS/SCANPIX
Pekinā nogādāta olimpisko spēļu uguns
Citi sporta veidi
2021. gada 20. oktobris, 12:55

Pekinā nogādāta olimpisko spēļu uguns

Jauns.lv / LETA

. Pekinas ziemas olimpisko spēļu uguns trešdien nogādāta Ķīnas galvaspilsētā.

Lidmašīna ar olimpisko uguni uz klāja ieradās Pekinā, kur Olimpiskajā tornī pie Nacionālā stadiona notika oficiāla uguns sagaidīšanas ceremonija, vēstīja ziņu aģentūra "Sjiņhua".

Pekinas Pašvaldības komitejas un Pekinas spēļu organizatoru komitejas vadītājs Cai Cji aizdedzināja uguni olimpiskajā tornī.

Pagaidām olimpiskā uguns būs apskatāma Pekinā, bet pēc tam tā tiks nogādāta apskatei vairākās citās Ķīnas pilsētās, lai "izplatītu olimpisko garu un vairāk cilvēku mudinātu iesaistīties ledus un sniega sporta veidos".

Mazāka nekā ierasts olimpiskās lāpas stafete ar apmēram 1200 dalībniekiem Pekinā, Jaņcjinā un Džandzjiakou norisināsies no 2. līdz 4. februārim, bet olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija gaidāma 4. februārī.

Līdz 20. februārim plānotās olimpiskās spēles norisināsies, ievērojot stingru Covid-19 drošības protokolu. Ārvalstu līdzjutēji spēles klātienē nevarēs apmeklēt.

Jau vēstīts, ka Pekinas ziemas olimpisko spēļu uguns otrdien Atēnās pasniegta spēļu organizatoru komitejai no Ķīnas.

Uguni iededza pirmdien, izmantojot ieliektu spoguli un saules starus, tradicionālā ceremonijā Senajā Olimpijā.

Grieķijā uguns iedegšanas ceremoniju pavadīja protesti, aktīvistiem apsūdzot Ķīnu par cilvēktiesību pārkāpumiem valsts iekšienē, Tibetā un Honkongā.

Pekina, kur no 4. līdz 20. februārim norisināises ziemas olimpiskās spēles, kļūs par pirmo pilsētu pasaulē, kas rīkojusi gan ziemas, gan vasaras olimpiskās spēles.