Hokejs
2021. gada 12. oktobris, 21:49

Rīgas "Dinamo" revanšējas Novosibirskas "Sibirj" par zaudējumu viesos

Jauns.lv / LETA

Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālajā hokeja līgas (KHL) mačā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) uzveica Novosibirskas "Sibirj", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju pret šo komandu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laukuma saimniekiem divus vārtus guva un vienu rezultatīvu piespēli atdeva Emīls Puarjē, bet pa reizei izcēlās divos vārtu guvumos asistējušais Jere Karjalainens un Nikolajs Jeļisejevs. Puarjē šosezon guvis sešus vārtus, bet Jeļisejevs atzīmējies deviņas reizes.

"Dinamo" vadībā izvirzījās pēc nospēlētām 12 minūtēm, kad pēc Puarjē veiksmīgas saspēles ar Rīsu Skārletu ripa tika pāradresēta pie Karjalainena, kurš netraucēts panāca 1:0.
Otrā perioda 12.minūtē pēc Konstantīna Aleksejeva piespēles ripa trāpīja pa Ņikitas Šaškova slidu un nonāca Juhana Matsona sargātajos vārtos. Pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tika secināts, ka Šaškovs neveica tīšu kustību ar slidu, un vārtu guvums tika ieskaitīts -1:1.

Rīgas "Dinamo" atgriežas savā laukumā ar spēli pret "Sibirj"

2021-10-12 20:33
30. minūte

Daudz cīņas laukuma stūros. Spēle jau pusē, gūti tikai vieni vārti. 

2021-10-12 20:36
Vārti! "Dinamo" - "Sibirj" 1:1

32. minūte. Ripa vārtu priekšā trāpa pa Šaškova slidu un ielido rīdzinieku vārtos. Tiesneši pēc video noskatīšanās nolemj vārtus ieskaitīt

2021-10-12 20:44
Abpusējs noraidījums

35. minūte. Pie"Sibirj" vārtiem saķeras Jefremovs unn Poirjē. Cimdi netiek nomesti, iztiek ar grūstīšanos un abpusēju vārdu apmaiņu. Spēles turpināsies formātā "4 pret 4". 

2021-10-12 20:49
37. minūte

Komandas pilnos sastāvos. "Dinamo" mēģina spēlēt pretinieka zonā, taču gandrīz nemaz nav metieni pa vārtiem. 

2021-10-12 20:50
VIDEO: "Sibirj" vārtu guvums
2021-10-12 20:53
Beidzies otrais periods

Spēles otro nogriezni pelnīti uzvarēja "Sibirj". Spēles uzvarētāja noteikšana gan atlikta uz treso periodu vai pat pagarinājumu. 

2021-10-12 18:00
Pēc revanša

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 2021./2022. gada sezonas 17. maču aizvada savā laukumā pret Novosibirskas "Sibirj". "Arēnā Rīga" notiekošā mača sākums 19:30. Portāls Jauns.lv piedāvā teksta tiešraidē sekot līdz notiekošajam laukumā, sociālajos tīklos un komandas iekšienē.

Rīdzinieki aizvadīja četru izbraukuma spēļu sēriju, kurā uzvarēja Vladivostokas "Admiral" ar 2:1, papildlaikā ar rezultātu 2:3 piekāpās Soču vienībai, kuru pārstāv Jānis Jaks, pēcspēles metienos ar 2:3 zaudēja Habarovskas "Amur" un pamatlaikā ar 1:3 cieta zaudējumu pret "Sibirj" komandu.

Rīdzinieki mēģinās revanšēties par zaudējumu izbraukumā spēlē, kurā Novosibirskas komanda bija pārāka ar 3:1. Kopā komandas ir tikušās 29 reizes, no kurām astoņās stiprāka ir bijusi Rīgas vienība.

Novosibirskas komanda pēdējos divos aizvadītajos mačos ir svinējusi uzvaras, pirmajā pārspējot Rīgas "Dinamo", bet pēdējā uzvarot Mika Indraša pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz" ar 2:1.

"Dinamo" ar 13 izcīnītiem punktiem 16 spēlēs ieņem desmito vietu Rietumu konferencē, bet "Sibirj" ar 13 punktiem 15 spēlēs ir astotā Austrumu konferencē.

"Dinamo" traumēto spēlētāju sarakstā ir divi spēlētāji - Frenks Korado un Rūdolfs Červenijs, bet īsi pirms šīs spēles pēc abpusējas vienošanās komandu pametis Sebastians Venstrems.

Viesu rindās zaudējumi nav mazāki jo traumu dēļ nevarēs palīdzēt aizsargs Jurki Jokipaka, kā arī uzbrucēji Viktors Komarovs un Jevgeņijs Česaļins.

2021-10-12 19:15
Rīgas "Dinamo" sastāvs:
2021-10-12 19:19
"Sibirj" sastāvs:
2021-10-12 19:20
Uzbrukumā bez izmaiņām

Rīgas "Dinamo" šī būs pirmā spēle savā laukumā pēc četru spēļu izbraukuma. Ikvienai komandai parasti pirmā spēlē pēc atgriešanās no izbraukuma ir īpaši sarežģīta.

Sergejs Zubovs šīs dienas spēlei uzbrukumā izvēlējies tieši tos pašus virknējumus, kādi bija iepriekšējā spēlē Sočos. 

"Dinamo" vārtus sargās Juhans Matsons. 

Rādīt vairāk

Trešās trešdaļas 3. minūtē, spēlējot vairākumā, Jeļisejevs izdarīja metienu no kreisās puses un atguva rīdziniekiem vadību. Lielu lomu vārtu guvumā spēlēja Daniels Bērziņš, kurš traucēja pretinieku vārtsargam izsekot līdzi "Dinamo" hokejistu saspēlei.

Divas minūtes vēlāk uzbrukuma zonā no pretinieka veiksmīgi atbrīvojās Puarjē, kurš ar nekļūdīgu raidījumu nostiprināja mājinieku vadību - 3:1. Četras minūtes un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām Puarjē mazākumā aizslidoja pretuzbrukumā un ar vieglu uzmetienu raidīja ripu mērķī.

"Dinamo" ar 15 izcīnītiem punktiem 17 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet "Sibirj" ar 13 punktiem 16 spēlēs ir devītā Austrumu konferencē.

Rīdzinieki aizvadīja četru izbraukuma spēļu sēriju, kurā uzvarēja Vladivostokas "Admiral" ar 2:1, papildlaikā ar rezultātu 2:3 piekāpās Soču vienībai, kuru pārstāv Jānis Jaks, pēcspēles metienos ar 2:3 zaudēja Habarovskas "Amur" un pamatlaikā ar 1:3 cieta zaudējumu pret "Sibirj" komandu.

Rīdzinieki mēģināja revanšēties par zaudējumu izbraukumā spēlē, kurā Novosibirskas komanda bija pārāka ar 3:1. Kopā komandas ir tikušās 30 reizes, no kurām deviņās stiprāka ir bijusi Rīgas vienība.

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās