foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas "Dinamo" ievieto atteikumu draftā pagājušās sezonas Somijas līgas labāko vārtu guvēju
Sebastians Venstrems Rīgas "Dinamo" rindās īsti neiejutās.
Hokejs
2021. gada 11. oktobris, 10:22

Rīgas "Dinamo" ievieto atteikumu draftā pagājušās sezonas Somijas līgas labāko vārtu guvēju

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" ievietojusi atteikumu draftā uzbrucēju Sebastianu Venstremu, informē līgas preses dienests.

Ievietošana atteikumu draftā nozīmē, ka nākamo 48 stundu laikā uz viņa pakalpojumiem (un spēkā esošā līguma saistību izpildi) var pieteikties jebkura no KHL komandām. Ja tas nenotiek, tad Venstrems tiek nosūtīts uz "Dinamo" fārmklubu - HK "Zemgale/LLU"

30 gadus vecais zviedru uzbrucējs šosezon KHL piedalījies desmit spēlēs, kurās guvis vienus vārtus.

"Dinamo" ar 2020./2021. gada sezonas Somijas čempionāta labāko vārtu guvēju Venstremu panāca vienošanos jau aprīlī.

Iepriekšējo sezonu Venstrems aizvadīja Pori "Assat" komandas sastāvā, kur pamatturnīrā 58 spēlēs guva 33 vārtus un 13 reizes rezultatīvi piespēlēja, saņemot Ārnes Honkavāras balvu kā visvairāk vārtus guvušais spēlētājs.

Hokejistu 2010. gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta otrajā kārtā ar kopējo 44. numuru NHL izvēlējās Sentluisas "Blues".

Karjeras laikā viņš deviņas sezonas aizvadījis četros dažādos klubos ("Brynas", Engelholmas "Rogle", Jenšēpingas HV71 un "Leksands") Zviedrijas spēcīgākajā līgā SHL, pamatturnīrā 308 spēlēs sakrājot 104 (58+46) rezultativitātes punktus. 35 "play-off" spēlēs viņam desmit (4+6) punkti. "Brynas" rindās viņš 2012. gadā kļuva par Zviedrijas čempionu.

Trīs sezonas Venstrems aizvadīja Ziemeļamerikā. Spēlējot Amerikas hokeja līgas (AHL) klubos - Peorijas "Riverman" un Čikāgas "Wolves", pamatturnīrā viņš 89 spēlēs guva deviņus vārtus un 16 reizes rezultatīvi piespēlēja, bet "play-off" turnīrā viņam sešos mačos vieni gūti vārti un divas piespēles.

Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) Venstremam 18 spēlēs astoņi vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

"Dinamo" ar 13 punktiem 16 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet pirmais astoņnieks ir vienas uzvaras attālumā.