foto: Zane Bitere/LETA
Kazakevičs: Mačā pret Nīderlandi būs jāmeklē citi risinājumi
Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.
Futbols
2021. gada 7. oktobris, 22:50

Kazakevičs: Mačā pret Nīderlandi būs jāmeklē citi risinājumi

Jauns.lv / LETA

Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēlē piektdien ar Nīderlandi būs jāmeklē citi risinājumi, pirmsspēles preses konferencē Latvijas izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča teikto citē Latvijas Futbola federācijas preses dienests.

Latvijas izlase 8. oktobrī "Daugavas" stadionā tiksies ar Nīderlandi, bet trīs dienas vēlāk turpat uzņems Turciju. Cikla noslēgumā Latvija novembrī viesosies pie Norvēģijas un Gibraltāra.

"Skaidrs, ka Nīderlandes izlase ir rītdienas spēles favorīte. Tā ir komanda, kas mačos pret katru pretinieku spēlē ar dominanci un bumbas kontroli. Mums ir zināmi iztrūkumi sastāvā, ja salīdzinām ar maču Nīderlandē pirmajā aplī (0:2), līdz ar to būs jāmeklē citi risinājumi, arī taktiskajā ziņā," pastāstīja treneris.

"Ļoti sīki par pretiniekiem nevēlos runāt, taču redzam, ka komandā pēc trenera rokādes ir izmaiņas, arī spēlētāju izvēlē. Viņi nespēlē ar izteiktu spēka stila uzbrucēju, kāds bija pret mums martā. Uzbrukumā viņiem ir citi risinājumi, kā arī viņi ir kļuvuši disciplinētāki pārejas fāzē un balansa pozīcijās. Pretinieks noteikti nav kļuvis vājāks," piebilst treneris.

Piektdienas spēlē komandai nevarēs palīdzēt Jānis Ikaunieks. Tāpat komandai šajā nometnē jāiztiek bez savainotā Kristera Tobera, bet Vladislavam Gutkovskim jāizcieš vienas spēles diskvalifikācija.

"Ikaunieks joprojām nav atguvies no savainojuma. Darām visu iespējamo, lai viņš būtu palīgs pirmdienas mačā pret Turciju," teica Kazakevičs.

Viņš arī pastāstīja, ka treniņnometnes sākumā tika cerēts, ka Vladimirs Kamešs paspēs būt formā, taču tagad ir kļuvis skaidrs, ka viņš gaidāmajos mačos nepiedalīsies. Tāpēc tika izsaukts Daniels Ontužāns.

"Līdzīgi ir arī ar vārtsargu Pāvelu Šteinboru, kuram pēc pēdējās spēles klubā radās veselības problēmas. Viņš pilnvērtīgi vēl nav trenējies, tāpēc izsaucām Krišjāni Zviedri. Šodienas treniņā, iespējams, darbosies visi četri vārtsargi, un pēc tam sekos treneru izvēle, kurus iekļaut pieteikumā," skaidro Kazakevičs.

"Pēdējā laikā spēļu skaits bijis liels, tāpēc nesenākajos mačos klubā man tika dota lielāka atpūta. Jūtos labi un esmu gatavs abām spēlēm. Atceramies maču Amsterdamā, kur mums bija pietiekoši daudz iespēju, lai paši gūtu vārtus. Pie saviem vārtiem gan ļāvām izveidot pārāk daudz iespēju," pirms mača saka Latvijas izlases aizsargs Raivis Andris Jurkovskis, kurš spēles laikā allaž izmanto iespēju pieslēgties uzbrukumiem, kad tas ir iespējams.

Jau ziņots, ka pirms divām oktobra spēlēm Kazakevičs publiskoja 24 kandidātu sarakstu, taču vēlāk papildus uzaicināja divus spēlētājus - Zviedri un Ontužānu.

G apakšgrupā pēc sešām spēlēm pa 13 punktiem ir Nīderlandei un Norvēģijai, 11 punktus guvusi Turcija, astoņi punkti ir Melnkalnei, pieci Latvijai, bet Gibraltārs joprojām ir bešā.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā - no 21. novembra līdz 18. decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Latvijas izlases kandidātu sarakstā oktobra spēlēm ir iekļauti:

vārtsargi - Roberts Ozols ("Riga"), Rihards Matrevics ("Valmiera"), Pāvels Šteinbors (Belastokas "Jagiellonia", Polija), Krišjānis Zviedris ("Liepāja");

aizsargi - Antonijs Černomordijs, Vladislavs Fjodorovs (abi - "Riga"), Mārcis Ošs ("Stade Lausanne Ouchy", Šveice), Kaspars Dubra ("Oleksandrija", Ukraina), Igors Tarasovs (Ahnas "Ethnikos", Kipra), Elvis Stuglis, Roberts Savaļnieks, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Raivis Andris Jurkovskis ("Dundalk", Īrija), Daniels Ontužāns ("Freiburg II", Vācija);

pussargi - Artūrs Zjuzins (RFS), Andrejs Cigaņiks (Dunajska Stredas "DAC 1904", Slovākija), Eduards Emsis (Erevānas "Noah", Armēnija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Krišs Kārkliņš, Mārtiņš Ķigurs (abi - "Liepāja"), Vladimirs Kamešs, Aleksejs Saveļjevs (abi - "Riga"), Jānis Ikaunieks (Kuopio "Palloseura", Somija);

uzbrucēji - Vladislavs Gutkovskis (Čenstohovas "Rakow", Polija), Roberts Uldriķis ("Sion", Šveice), Raimonds Krollis ("Valmiera").