Sporta zvaigznes
2021. gada 7. oktobris, 16:15

VIDEO: sieviešu basketbola zvaigzne internetā publicē pašas vardarbību un paliek bez darba

Jauns.lv

Viena no šīs sezonas sieviešu nacionālās basketbola asociācijas spožākajām zvaigznēm 27 gadus vecā Kortnija Viljamsa nākamsezon neatgriezīsies Atlantas “Dream”, kuru rindās aizvadīja individuāli ļoti veiksmīgu sezonu. Tāpat pagaidām nav skaidrības, vai kāda no atlikušajām 11 komandām vēlēsies sadarboties ar spēlētāju, kura pamatīgi sabojājusi kādas komandas un visas līgas tēlu.

Atlantas “Dream” aizvadīja ļoti pieticīgu sezonu – astoņas uzvaras trīsdesmit divās spēlēs -, paliekot 11. pozīcijā no 12 WNBA komandām un pārliecinoši nekvalificējoties izslēgšanas spēļu astotniekam. Viena no retajām pozitīvajām šīs sezonas iezīmēm “Dream” komandā bija neapšaubāmās līderes Kortnijas Viljamsas sniegums. 32 spēlēs (visās sākumsastāvā) 173 centimetrus garā aizsardzības spēlētāja vidēji guva 16,5 punktus, izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbs un atdeva četras rezultatīvas piespēles – visos šajos radītājos esot labākā komandā. Tāpat Viljamsa šosezon pirmo reizi karjerā piedalījās WNBA Visu zvaigžņu spēlē.

foto: AFP/Scanpix
Neraugoties uz individuāli lielisku sezonu, Kortnijas Viljamsas WNBA karjera ir zem lielas jautājuma zīmes.

Tomēr tagad “Dream” komanda paziņojusi, ka neturpinās sadarbību ar savu līderi, kā arī vēl divām nu jau bijušajām vienības spēlētājām 183 centimetrus garo Kristalu Bredfordu un 201 centimetru raženo Kalani Braunu, jo viņas redzamas ļoti neglaimojošā kautiņā netālu no kādas izklaides vietas.

Neraugoties uz to, ka incidents noticis pirms aptuveni pieciem mēnešiem, tas aktuāls kļuva vien tagad, jo sociālajos tīklos parādījās aptuveni divas minūtes garš video, kurā redzams, kā šortos, t-kreklā un vestē ģērbtā Kortnija Viljamsa ir aktīvākā dūru vicināšanā, arī Bredforda bija agresīvi noskaņota, kamēr Brauna, kura tika atlaista īsi pēc WNBA sezonas sākuma, vairāk centās nomierināt iekarsušās dāmas. Pēc neoficiālas versijas Viljamsas agresiju esot izraisījuši aizvainojoši komentāri par viņas draudzeni – pazīstamo “Youtube” zvaigzni “Glamazontay”.

Video fragmentā nevar saprast, kas izraisījis kautiņu. Interesanti, ka pati Viljamsa arī sociālajos tīklos ievietoja 39 minūtes garu video, kurā kopā ar draudzeni jokojusi par Atlantā notikušo kautiņu un stāstījusi savu versiju par notikušo. Drīz vien gan tas tika izdzēsts, un Viljamsas oficiāls skaidrojums vēl nav izskanējis. Zīmīgi, ka tieši pēc šī video parādīšanās internetā, sākotnējais fragments ieguva milzu popularitāti, un tas, visticamāk, pamatīgi iedragājis visu trīs sportistu karjeras. Vēlāk basketboliste publiski atvainojās par savu rīcību un apgalvoja, ka nekādā veidā nebija vēlējusies ne sevi, ne “Dream” komandu parādīt sliktā gaismā.

Neraugoties uz to, ka komanda vēsta, ka iepriekš bija zinājusi par incidentu, kādi mēri tika pieņemti vien šonedēļ, kad spēlētājas tika informētas, ka sadarbība netiks turpināt, jo video redzamais ir nepieņemams kluba un līgas vērtību pārkāpums, turklāt izklaides vietas apmeklēšana bijis rupjš Covid-19 protokola pārkāpums.

foto: AFP/Scanpix
Neraugoties uz individuāli lielisku sezonu, Kortnijas Viljamsas WNBA karjera ir zem lielas jautājuma zīmes.

Viljamsas puse video ievietošanu internetā skaidro kā neveiksmīgu joku, jo nekas neesot liecinājis, ka kautiņš iepriekš būtu raisījis kādu ievērojamu “Dream” vienības uzmanību.
Kortnijai Viljamsai šis nav pirmais konflikts, kas izpelnījies publisku vērību, jo viņai pirms vairākiem gadiem bija fiziskas domstarpības ar vienu no komandas biedrenēm Kontektikutas “Sun” komandā.