foto: Zumapress/Scanpix
Lesteras "City" un "Napoli" negaidīti zaudējumi UEFA Eiropas līgā; "Flora" otrā neveiksme Konferences līgā
Lesteras futbolisti pēc neveiksmes Varšavā.
Futbols
2021. gada 1. oktobris, 10:15

Lesteras "City" un "Napoli" negaidīti zaudējumi UEFA Eiropas līgā; "Flora" otrā neveiksme Konferences līgā

Jauns.lv / LETA

Lesteras "City" un "Napoli" futbola komandas ceturtdien negaidīti zaudēja UEFA Eiropas līgas otrās kārtas spēlēs.

Lesteras futbolisti viesos ar rezultātu 0:1 (0:1) zaudēja Varšavas "Legia".

Vienīgie vārti tika gūti 31. minūē, kad Mahirs Emreli apspēlēja pretinieku aizsargu Danielu Amartiju un no soda laukuma līnijas ar sitienu pa zemi raidīja bumbu starp Jannika Vestergārda kājām. Bezspēcīgs šajā situācijā bija arī "City" vārtsargs Kaspers Šmeihels.

"Mums vēl ir četras spēles, lai kvalificētos izslēgšanas turnīram. Divos mačos esam dabūjuši tikai punktu, taču vēl ir laika, lai to paveiktu," teica "City" galvenais treneris Brendans Rodžerss.

Tikmēr "Napoli" mājās ar 2:3 (1:0) atzina Maskavas "Spartak" pārākumu.

Jau pēc 11 sekundēm neapoliešus vadībā izvirzīja Elifs Elmass, bet 29 minūtē aizsarga Mariu Ruī sarkanā kartīte mainīja spēles ritējumu. Kvinsijs Promess 55.minūtē panāca 1:1, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Mihails Ignatovs ieguva maskaviešiem vadību.

Pamatlaika beigās Promess guva vēl vienus vārtus, bet kompensācijas laikā Viktors Osimens panāca 2:3. Sarkano kartīti uz rezervistu soliņa saņēma arī "Napoli" galvenais treneris Lučiāno Spaleti.

"City" arī Anglijas premjerlīgas turnīru iesākusi blāvi, turpretī "Napoli" A sērijā vēl nav zaudējusi punktu un ir čempionāta līdere.

D grupā līdere ar sešiem punktiem ir "Legia", trīs punkti ir "Spartak", bet pa vienam guvušas "Napoli" un "City" komandas.

Tikmēr F grupā kādreizējā Latvijas kluba RFS galvenā trenera Valda Dambrauska šobrīd vadītā Bulgārijas vienība Razgradas "Ludogorets" mājās ar 0:1 (0:0) atzina Belgradas "Crvena zvezda" pārākumu. "Ludogorets" divās spēlēs tikusi pie viena punkta, kas grupā dod trešo vietu.

Vienīgajā spēlē, kurā tikās divu "top5" līgu komandas, B grupā Sansevastjanas "Real Sociedad" mājās cīnījās 1:1 (0:1) ar "Monaco". Viesus 16.minūtē vadībā izvirzīja Aksels Dizazī, bet 53. minūtē 1:1 panāca Mikels Merino.

UEFA Eiropas līgā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Grupu uzvarētājas iekļūs uzreiz izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, "play-off" no pirmās kārtas sāks otro vietu ieguvējas, kuras spēkosies ar UEFA Čempionu līgas grupās trešo pozīciju ieņēmušajām vienībām, bet trešās pozīcijas īpašniecēm sezona turpināsies UEFA Eiropas Konferences līgā.

Iepriekšējā sezonā uzvaru UEFA Eiropas līgā izcīnīja "Villareal", kas finālā Gdaņskā pēcspēles sitienos pieveica Mančestras "United". Šīs sezonas fināls norisināsies Seviljā, Spānijā.

Tikmēr Tallinas "Flora" zaudēja arī UEFA Konferences līgas otrajā mačā.

"Flora" UEFA Eiropas konferences līgas B apakšgrupas otrajā spēlē Belgradā ar 0:2 (0:2) piekāpās Belgradas klubam "Partizan". Vārtus Serbijas kluba labā 20. un 42. minūtē guva Lazars Markovičs.

Vēl šajā grupā Beļģijas klubs "Gent" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Kipras komandu Larnakas "Anorthosis". Pavloss Korrea 28. minūtē raidīja bumbu savos vārtos, bet pārsvaru 81. minūtē dubultoja Svens Kumss.

Pēc divām kārtām šajā grupā pa divām uzvarām ir "Partizan" un "Gent", bet pa diviem zaudējumiem - "Flora" un "Anorthosis".

Jaunizveidotā UEFA Konferences līga ir pēc spēka trešā līmeņa turnīrs aiz UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas.