Hokejs
2021. gada 16. septembris, 22:11

Rīgas "Dinamo" izcīna otro uzvaru pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien sezonas pirmās mājas sērijas ceturtajā spēlē "Arēnā Rīga" ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:0, 1:2) pārspēja Nursultanas "Baris" vienību.

Ar precīziem metieniem mājiniekiem izcēlās Frenks Korrado, Sebastians Venstrems un Emīls Puarjē, bet vārtus sargāja Juhans Matsons.

Rīdzinieki vadībā izvirzījās jaudīgi, spēles 13.minūtē gūstot divus vārtus ar 14 sekunžu atstarpi. Vispirms vairākumā pēc nostāšanās pretinieku aizsardzības zonā tālu un spēcīgu metienu izpildīja Korrado - 1:0. Turpinājumā pēc ripas ievadīšanas spēlē viesi kļūdījās laukuma vidusszonā, "Dinamo" aizgāja pretuzbrukumā divatā pret vienu aizsargu un Venstrems pēc Petera Tīvola piespēles panāca 2:0.

Otrajā periodā mājiniekiem bija vairāki labi vārtu gūšanas momenti, tajā skaitā otro reizi duelī norībinot vārtu stabiņu. Pašaizliedzīgā spēle aizsardzībā (astoņi bloķēti metieni pret diviem) ļāva noturēt pretiniekus uz nulles.

"Dinamo" turpināja cīņu uz veiksmīgas nots un trešā perioda ceturtajā minūtē vairākumā izspēlēja līdz tukšam vārtu stūrim, kas Puarjē ļāva panākt 3:0. Tiesa, astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām. "Dinamo" vārtsargs atstāja pārāk lielu brīvu vietu vārtos, Džo Morovam samazinot mājinieku pārsvaru. Nepilnas divas sekundes pirms finālsvilpes ar metienu no asa leņķa Matsonu pārspēja arī Ņikita Mihailis - 2:3.

"Dinamo" ar sešiem punktiem septiņās spēlēs pametusi pēdējo vietu Rietumu konferencē, pakāpjoties uz astoto pozīciju, bet "Baris" ar četriem punktiem sešās cīņās atrodas astotajā vietā Austrumu grupā.

Rīgas "Dinamo" savā laukumā pret "Barys" centīsies sākt uzvaru sēriju

2021-09-16 20:06
Pirmais periods beidzies, "Dinamo" - "Barys" 2:0

Līdz šim labākais "Dinamo" periods šajā sezonā ir galā. Šādu vērtējumu savas komandas spēlei TV intervijā dod arī pirmo vārtu autors Frenks Korado. 

2021-09-16 20:11
Pirmā perioda statistika:

Metieni 13-14, metieni vārtu rāmī 8-8, iemetieni 14-10, bloķēti metieni 4-2, spēka paņēmieni 3-4, laiks uzbrukumā 02:54-03:26, soda minūtes 2-4. 

Statistika liecina par līdzvērtīgu spēli, taču "Dinamo" uzbrukuma bīstamāk un kreatīvāk, bet ar "Barys" metieniem ļoti pārliecinoši galā tika Matsons. 

2021-09-16 19:53
Vārti! "Dinamo" - "Barys" 2:0

13. minūte. Tūdaļ pēc pirmo vārtu guvuma rīdziniekiem izdodas vēl viens straujšs uzbrukums, Tivola un Vanstrēms aizkrien divatā pret vienu aizsargu un šo epizodi izspēlē gluži kā pērn Pori "Assat" rindās - Tivolas piespēle, Vanstrēma šāviens un 2:0. 

Abu vārtu guvumus šķīra tikai 14 sekundes. 

2021-09-16 19:55
14. minūte

"Dinamo" turpina uzbrukt, šoreiz labu epizodi izveido trešā maiņa - Meijas vārtu virzienā mesto ripu cenšas pielabot Radils. Vietā vārtsargs. 

2021-09-16 20:01
Noraidījums "Barys"

19. minūte. Par uzbrukumu vārtsargam divas minūtes saņem Šeštakovs - viņš vārtu priekšā necenšas izvairīties no kontakta ar Matssonu. 

2021-09-16 16:03
"Dinamo" gatavi sākt uzvaru sēriju

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 2021./2022. gada sezonas pirmās mājas spēļu sērijas pēdējo maču aizvada pret Nursultas "Barys" no Kazahstānas. Mača sākums 19:30. Portāls Jauns.lv piedāvā teksta tiešraidē sekot līdz notiekošajam laukumā, sociālajos tīklos un komandas iekšienē.

"Dinamo" sezonu sākusi pēc grafika - divi zaudējumi, uzvara, divi zaudējumi, uzvara. Pirmās trīs cīņas tika aizvadītas izbraukumā, pēdējā no tām ar 6:5 uzvarot Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Savukārt mājas sērijā ar 1:6 tika piedzīvota sagrāve pret Čeļabinskas "Traktor", ar 0:4 atzīts Jaroslavļas "Lokomotiv" pārākums, bet ar 2:1 tika uzvarēta Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

"Barys" aizvadījusi par spēli mazāk, taču arī izcīnījusi divas uzvaras, pēdējā cīņā viesos ar 6:3 sakaujot Maskavas CSKA. 

Pēc cīņas ar Kazahstānas vienību Rīgas klubs dosies izbraukumā uz Maskavu un Čerepovecu.

"Dinamo" ar četriem punktiem sešās spēlēs joprojām ir pēdējā starp 12 Rietumu konferences komandām, bet "Barys" ar četriem punktiem piecās cīņās atrodas astotajā vietā Austrumu grupā.

Abas komandas KHL savā starpā tikušās 25 reizes, astoņās no tām uzvarot rīdziniekiem. Iepriekšējā sezonā abos divos dueļos uzvarēja "Barys" hokejisti (3:2, 3:0). Kopējā vārtu attiecība 51:82 viesu labā.

2021-09-16 19:00
"Dinamo" sastāvs
2021-09-16 19:00
Šovakar bez Karsuma un pirmās maiņas

Šovakar "Dinamo" atkal vairākas sastāva izmaiņas.

Savainojuma dēļ joprojām nevar spēlēt komandas kapteinis Lauris Dārziņš, bez sekam nav palikusi Rūdolfa Červenija iegrūšana apmalē iepriekšējā spēlē. No pirmās maiņas šobrīd ierindā palicis tikai Lukašs Radils, kurš šovakar spēles trešajā virknējumā.

Tāpat šovakar nespēlēs Mārtiņš Karsums, bet kā pirmie uz ledus iezies "Dinamo" somu-zviedru maiņa. 

Vārtos atkal būs sezonu lieliski sākušais Juhans Matsons. 

2021-09-16 19:05
Nursultanas "Barys" sastāvs:
2021-09-16 19:10
Rīgas publikai pazīstamais Berglunds

Zviedru uzbrucējs Jakubs Berglunds 2019. gada vasarā uz Rīgu tika aicināts kā snaiperis un uzbrukuma līderis, gluži kā tagad Vanstrēms vai Červenijs. Pirms ierašanās Rīgā Berglunds Vācijas DEL līgā Krēfeldes komandas sastāvā sezonas laikā bija guvis 32 vārtus.

Tiesa, "Dinamo" viņa karjera bija visai īsa - jau pēc astoņām spēlēm (trīs vārti!) uzbrukuma potenciālais līderis tika atlaists un pārcēlās uz Ņeftehimik, kur tajā sezonā guva 13 vārtus. Pagājušo sezonu iesāka Čeļabinskā un pabeidza Čerepovecā, šo sācis Nursultanā. 

Rādīt vairāk

"Dinamo" sezonu sāka pēc grafika - divi zaudējumi, uzvara, divi zaudējumi, uzvara. Pirmās trīs cīņas tika aizvadītas izbraukumā, pēdējā no tām ar 6:5 uzvarot Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Savukārt mājas sērijā ar 1:6 tika piedzīvota sagrāve pret Čeļabinskas "Traktor", ar 0:4 atzīts Jaroslavļas "Lokomotiv" pārākums, bet ar 2:1 tika uzvarēta Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

"Baris" aizvadījusi par spēli mazāk, taču arī izcīnījusi divas uzvaras, pēdējā cīņā viesos ar 6:3 sakaujot Maskavas CSKA. 

Pēc cīņas ar Kazahstānas vienību Rīgas klubs dosies izbraukumā uz Maskavu un Čerepovecu.

Abas komandas KHL savā starpā tikušās 26 reizes, deviņās no tām uzvarot rīdziniekiem. Iepriekšējā sezonā abos divos dueļos uzvarēja "Baris" hokejisti (3:2, 3:0).

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.