foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: 142 centimetrus gara sportiste uz “Met Gala” pasākumu ierodas kleitā gandrīz pašas svarā
48 kilogramus smagajai Simonai Bailsai mugurā bija 40 kilogramus smaga kleita.
Sporta zvaigznes
2021. gada 16. septembris, 04:50

FOTO: 142 centimetrus gara sportiste uz “Met Gala” pasākumu ierodas kleitā gandrīz pašas svarā

Jauns.lv

ASV vingrošanas zvaigzne Simona Bailsa uzmirdzēja arī slavenajā “Met Gala” pasākumā, jo viņas tērps noteikti bija viens no visvairāk pamanītākajiem pasākumā.

Ņujorkas Metropoles Mākslas muzejā šīs nedēļas sākumā norisinājās viena no gada grandiozākajām tērpu parādēm – slavenības pulcējās uz “Met Gala” balli. Ik gadu šī balle notiek, svinot Tērpu institūta modes izstādes atklāšanu. Dalībnieku vidū bija dažādas pasaules zvaigznes, tostarp izcili sportisti.

Slavenības nebeidz pārsteigt 2021. gada "Met Gala" kostīmu ballē

Covid-19 pandēmijas dēļ modes lielākais un krāšņākais notikums “Met Gala” aizvadītajā gadā tika atcelts, taču šogad slavenības nelika vilties un ...

gallery icon
85

Viens no pamanāmākajiem sportistu vidū bija augumā miniatūrā amerikāņu vingrošanas zvaigzne 142 centimetrus garā Simona Bailsa, kura uz balli ieradās milzīgā kleitā, kuras nešanā regulāri bija iesaistīti vairāki cilvēki. Kā izrādās, Bailsa ir vien 48 kilogramus smaga, bet viņas izvēlētā kleita bija vien nedaudz vieglāka – aptuveni 40 kilogramu. Kleita ir Bailsas reklamētā sporta zīmola “Athleta” veidota, ko radījusi stiliste Leslija Fremara.

foto: REUTERS/SCANPIX
Viņai pārvietoties palīdzēja īpaši palīgi.

Bailsa zem kleitas bija uzvilkusi triko, kas atgādināja naksnīgas izgaismotas debesis. Pati vingrotāja neslēpa, ka tērps ir ļoti smags, bet enerģiju raisošs. “Tā noteikti ir smaga. Es šajā kleitā jūtos skaista, spēcīga un enerģiska,” ASV sporta zvaigzne savu tērpu komentēja izdevumam “Vogue”.

foto: ZUMAPRESS.com
Simona Bailsa Tokijas olimpiskajās spēlēs neaizvadīja pilnvērtīgas sacensības, jo mentālās veselības dēļ vairākas disciplīnas bija spiesta izlaist.

Izdevums “Vogue” gan acīgi piefiksējuši, ka Bailsas tērps visai viegli bijis transformējams par melnu mini kleitu, kas vingrotājai bija apakšā zem milzīgās kleitas.

Simona Bailsa “Met Gala” pasākumā piedalījās pirmo reizi, neraugoties uz to, ka pasaules atpazīstamību ieguva jau pirms pieciem gadiem Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā. Toreiz viņa izcīnīja četras zelta un vienu bronzas godalgu. Savas otrās olimpiskās spēles 24 gadus vecā sportiste aizvadīja pavisam nesen Tokijā, kur medaļu bagāžu palielināja par divām godalgām – vienu sudrabu un vienu bronzu.

Jau ieradusies Tokijā Bailsa paziņoja, ka nevarēs iziet uz starta vairākās disciplīnās mentālās veselības dēļ. Sportiste atklāja, ka viņa uz pleciem izjūt visu pasaules smagumu. Uz olimpiādes izskaņu sportiste sakopoja spēkus un atgriezās sacensību apritē.

Riodežaneiro Bailsa uzvarēja komandu sacensībās, daudzcīņā, kā arī atbalsta lēcienā un brīvajās kustībās.