foto: AFP/Scanpix
Krištianu Ronaldu jau paguvis izmainīt Mančestras “United” – komandas biedri baidās no viņa
Krištianu Ronaldu kļuvis par īsti piemēru saviem jaunajiem komandas biedriem.
Sporta zvaigznes
2021. gada 15. septembris, 13:31

Krištianu Ronaldu jau paguvis izmainīt Mančestras “United” – komandas biedri baidās no viņa

Jauns.lv

Šobrīd 36 gadus vecais Krištianu Ronaldu pamatīgi pārsteidza futbola pasauli, atgriežoties Anglijā Mančestras “United” rindās, kuru sastāvā savulaik kļuva par superzvaigzni. Ronaldu pāreja no Turīnas “Juventus” uz Mančestras “United” jau pamatīgi paguvusi izmainīt Anglijas futbola granda iekšienē notiekošo kārtību.

Krištianu Ronaldu tiek uzskatīts par vienu sportistiem, kas visvairāk rūpējas par savu veselību milzu uzmanību pievēršot tam, kā viņš trenējas, kā ēd un kā atpūšas. Spilgts piemērs 36 gadus vecās sporta zvaigznes fiziskajai sagatavotībai ir viņa pirmajā spēlē (Anglijas premjerlīgas mačā pret Ņūkāslas “United” attīstītais ātrums – kas bija otrs lielākais komandā 34,20 kilometri stundā, viņš vien nedaudz piekāpās 26 gadus vecajam Kongo izcelsmes britu futbolistam Āronam van Bisakam. Zīmīgi, ka tieši ātrums ir tās sportistu fiziskā īpašība, kas ar vecumu izteikti samazinās.

Krištianu Ronaldu daiļā seja izplūst asinīs

Krištianu Ronaldu savainošanā vainojams Šveices izlases aizsargs Fabiāns Šērs, kurš mēģināja spēlēt bumbā, bet ar kāju trāpīja "Real" superzvaigznei pa ...

gallery icon
41

Jebkurā gadījumā Ronaldu milzu uzmanību pievērš uzturam. Viņš parasti ēd sešas reizes dienā, uzturā daudz lietojot zivis un dārzeņus, bet no savas ēdienkartes ir praktiski ir izslēdzis cukuru. Ne velti pēc neoficiālas informācijas portugāļa ķermeņa tauku procents ir aptuveni 7%, kas ir krietni mazāks nekā pārliecinošam vairumam pasaules atlētu, nemaz nerunājot par parastus darbus strādājošiem cilvēkiem. Piemēram, modelēm vidēji ir aptuveni 13% tauku, bet vidējam sportistam aptuveni 11%, kamēr 25% - 30% ir pilnīgi normas robežās. Jebkurā gadījumā vēl pirms pāris gadiem pētījumā tika noteikts, ka Ronaldu ķermenis ir kā 20 gadus vecam sportistam.

foto: CR7/ MEGA / Vida Press
Ronaldu sava apakšveļas zīmola reklāmā.

Kā sarunā ar britu medijiem pastāstījis Mančestras kluba trešais vārtsargs Lī Grants, komanda piektdienas vakarā viesnīcā devās uz ierastajām pirmsspēles vakariņām, kad visi “United” futbolisti pār plecu lūkojās, kas ir uz slavenā portugāļa šķīvja. Grants ļoti labi varēja atstāstīt, ka Ronaldu ēda kvinoju, avokado un vārītas olas. Tomēr interesantākais fakts bija tas, ka neviens no Mančestras futbolistiem neuzdrošinājās pasūtīt desertu, ko ierasti vairāki sportisti piektdienas vakarā labprāt apēduši. Pēc Granta domām, visus iespaidoja Krištianu Ronaldu vakariņu šķīvis, kura saturs bija tik iespējami veselīgs, ka neviens neiedrošinājās pat apskatīties uz brūnīti vai kādu pīrāgu.

Krištianu Ronaldu neatļautie treniņi pandēmijas laikā

Krištianu Ronaldu trenējas futbola stadionā Madeirā, kad tas nemaz nav atļauts.

gallery icon
18

Mančestras “United” galvenais treneris Ūle Gunnars Sulšērs sarunā ar “The Sun” pastāstīja, ka Grants nedaudz pārspīlējot un, iespējams, bija vēlējies pajokoties, jo nav jau tā, ka iepriekš “United” futbolisti pirms spēlēm būtu ēduši ātrās uzkodas, bet Ronaldu atnākšana būtu visu izmainījusi. Tomēr treneris piekrīt, ka Krištianu noteikti rāda piemēru, kā jārūpējas par savu ķermeni. Jebkurā gadījumā, iespējams, tieši Ronaldu piemērs kādam futbolistam lika aizdomāties, vai tiešām tā cukurotā kūciņa ir tik ļoti nepieciešama, ja viens no pasaules visu laiku labākajiem futbolistiem no tā atsakās.

Krištianu Ronaldu pārsvarā dzer tikai ūdeni. Viņš alkoholu lieto ļoti reti, jo viņa tēvam ar to bija nopietnas problēmas, un viņš nomira no aknu cirozes. Savukārt savu attieksmi pret cukurotiem dzērieniem viņš spilgti parādīja šovasar Eiropas futbola čempionāta laikā, kad teju uzsāka kampaņu pret “Coca-Cola”.