foto: Edijs Pālens/LETA
Zubovs: "Jāuzlabo spēle vairākumā"
Sergejs Zubovs uz komandtiltiņa.
Hokejs
2021. gada 15. septembris, 11:52

Zubovs: "Jāuzlabo spēle vairākumā"

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo" ir jāuzlabo spēlē vairākumā, secina vienības galvenais treneris Sergejs Zubovs.

Jau ziņots, ka "Dinamo" otrdien ar ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību, izcīnot sezonas pirmo uzvaru savā laukumā.

Zubovs pēcspēles preses konferencē apsveica komandu ar pirmo uzvaru "Arēnā Rīga", tāpat viņš pateicās līdzjutējiem, kuri, neskatoties uz zaudējumiem iepriekšējos divos mačos savā laukumā, bija atnākuši atbalstīt komandu.

"Mums bija vajadzīga šī uzvara. Spēle bija smaga. Trešajā periodā iniciatīva sāka slīdēt ārā no rokām, tomēr vārtsargs [Juhans Matsons] bija uzdevumu augstumos. Laukuma spēlētāji centās ripu nelaist zonā un ņemt pretinieku metienus uz sevi. Izcīnījām īstu darba uzvaru," stāstīja Zubovs.

Pēc iepriekšējā mača Zubovs atzina, ka komanda sākusi spēlēt tikai no otrā perioda, bet otrdien hokejisti bijuši gatavi cīņai jau no pirmajām sekundēm.

"Protams, spēle vairākumā ir jāuzlabo. Otro periodu aizvadījām pilnvērtīgi, abām komandām bija momenti, tomēr veiksme bija mūsu pusē - ieguvām vadību un to noturējām. Jebkura uzvara dod gandarījumu un izmantosim to, lai ieietu spēļu ritmā," atzina treneris.

Pēdējās divās spēlēs "Dinamo" vienībai nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Lauris Dārziņš.

"Katru dienu komunicējam ar ārstiem, šobrīd ir grūti ko pateikt. Viņš dosies līdzi mums izbraukumā, taču pagaidām ir grūti atbildēt ko konkrētāku," spēlētāja veselības stāvokli komentēja Zubovs.

Rīgas "Dinamo" pirmo uzvaru savā laukumā lūkos izcīnīt pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo"

2021-09-14 20:07
Pirmā perioda statistika:

Metieni 16-12, metieni vārtu rāmī 8-4, iemetieni 7-6, bloķēti metieni 4-6, spēka paņēmieni 2-1, laiks uzbrukumā 03:33-02:32, soda minūtes 6-7. 

2021-09-14 17:43
Pret Ozoliņu pēc pirmās uzvaras savā laukumā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 2021./2022. gada sezonas trešo mājas spēli aizvada pret spēcīgo Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru treneru korpusā ir Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš. Mača sākums 19:30. Portāls Jauns.lv piedāvā teksta tiešraidē sekot līdz notiekošajam laukumā, sociālajos tīklos un komandas iekšienē.

"Dinamo" sezonu sāka ar trīs izbraukuma spēlēm un vienā no tām tika izcīnīta uzvara. Savukārt mājas sērijas pirmajā mačā ar 1:6 tika piedzīvota sagrāve pret Čeļabinskas "Traktor", bet otrajā ar 0:4 atzīts Jaroslavļas "Lokomotiv" pārākums.

"Torpedo" izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, bet kopumā piecās spēlēs sezonas ievadā tikusi pie trim panākumiem. 

Mājas spēļu noslēgumā Rīgas klubs tiksies ar Nursultanas "Baris" komandu, bet pēc tam būs izbraukums uz Maskavu un Čerepovecu.

"Dinamo" ar diviem punktiem piecās spēlēs ir pēdējā starp 12 Rietumu konferences komandām, bet "Torpedo" ar sešiem punktiem piecās cīņās atrodas piektajā vietā.

Abas komandas KHL savā starpā tikušās 35 reizes, 14 no tām uzvarot rīdziniekiem. Iepriekšējā sezonā abos divos dueļos uzvarēja "Torpedo" hokejisti. Ņižņijnovgorodas klubs atgriezies Rietumu konferencē, tādējādi šosezon abas vienības savā starpā spēkosies četras reizes.

"Dinamo" traumēto spēlētāju sarakstā ir tikai viens hokejists - latviešu aizsargs Kristaps Zīle.

2021-09-14 18:46
Rīgas "Dinamo" sastāvs:
2021-09-14 18:49
Matsons pašlaik #1

Vārtos šovakar no pirmās minūtes būs Matsons, par kuru šobrīd laikam jau ir vismazāk jautājumu - viņš glābj un pašlaik ir pirmais vārtsargs.

2021-09-14 18:51
Pirmo reizi kopā iecerētā otrā maiņa

Pēc savainojuma izārstēšanas laukumā atgriežas Karjalainens, pēc vienas spēles izlaišanas Tivola. Otrā maiņa šovakar ir tāda, kādu to treneris Zubovs bija iecerējis vēl pirms sezonas un kāda tika iespēlēta dažās pārbaudes spēlēs.

2021-09-14 18:52
Karsums spēlēs Dārziņa vietā

Savainojums joprojām liedz spēlēt Dārziņam. Šoreiz viņa vietu pirmajā maiņā blakus Červenijam un Radilam ieņems Karsums, savukārt Jeļisejevs būs trešajā maiņā pie kanādiešiem Poirjē un Šinkaruka.

2021-09-14 18:54
Aizsargu līnījā turpinās izmaiņas

Aizsardzībā atkal rotācijas un atkal jauni pāri. Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, šoreiz nespēlēs Sotnieks un Skārlets, bet laukumā atgriežas Čukste un Korado. 

Rīdzinieki pirmajās divās mājas spēlēs ir zaudējuši desmit vārtus.

2021-09-14 19:01
"Torpedo" sastāvs:
2021-09-14 19:10
Vārtsargs, kurš uzvarēja cīņu ar vēzi

"Torpedo" vārtos otro reizi šajā sezonā būs 34 gadus vecais Aleksejs Murigins, bet iepriekšējos četrus mačus spēlējušais Tihomirovs šovakar nav pat rezervē. 

Muriginam ir milzīga pieredze KHL laukumos, taču savu līdz šim lielākos uzvaru vārtsargam izdevās izcīnīt ārpus laukuma iepriekšējo divu sezonu laikā. Habarovskas hokeja audzēknim šajā laikā izdevās uzvarēt cīņu ar vēzi un pēc izveseļošanās viņš atkal ir atgriezies laukumā. 

2021-09-14 19:24
"Torpedo" spēlē ātru un skatāmu hokeju

Ātrums un uzbrukums – tās ir lietas, kuras raksturo Deivida Nemirovska un Sanda Ozoliņa trenēto komandu. “Torpedo” hokejs ir jautrs un neprognozējams. Tie var būt 3:6 kā sezonas atklāšanās pret “Vitjaz” un tie var būt 3:2 pret joprojām favorītu “SKA”, kā tas bija pirms pāris dienām.

Ņižņijnovgorodā ir veiksmīgi papildinājuši sastāvu, komplektācija ir izdevusies veiksmīga un jaudas ziņā tā noteikti ir play-off komanda.

Kā būs šovakar, redzēsim. Abām komandām patīk agresīvs hokejs, tā ka ir cerības uz daudz vārtu guvumiem un, iespējams, arī kādiem asumiem. “Torpedo” uzbrucējs Endijs Milē dūres izvicināja jau iepriekšējā spēlē pret “SKA”.

Rādīt vairāk

"Dinamo" ar četriem punktiem sešās spēlēs joprojām ir pēdējā starp 12 Rietumu konferences komandām.

Mājas spēļu noslēgumā Rīgas klubs tiksies ar Nursultanas "Baris" komandu, bet pēc tam būs izbraukums uz Maskavu un Čerepovecu.